Au revoir, Corsica


Foton: Värdpappan
 
Igår vaknade jag upp för sista gången på vackra Korsika. Åh, vad jag kommer sakna det!
 

Några höjdpunkter från mina tre veckors au pair-semester: 

  • Lära känna familjen. Förstå barnens vardag och familjens rutiner, men även själv upptäcka vad som får barnen att skratta och märka hur de börjar gilla mig mer och mer. Samtidigt prata med mina trevliga värdföräldrar om allting, allt från matvanor till bisous till Ikea. 
  • Båtturerna. Sitta längst fram på båten med några franska vänner. Känna vinden i håret och det varma vattnet nudda fötterna då och då. Se havet, solen och Korsikas berg och stränder. Sträcka upp händerna i luften och skratta och känna friheten! 
  • Dyka i havet! Jag fick chansen att ta en eftermiddag tillsammans med ett gäng andra nybörjare och se Korsika från en ny synpunkt: havets! Med våtdräkt, cyklop, simfötter och dykarutrustning dök jag ner i havet med en instruktör som visade mig färgglada fiskar, häftiga berg, mjukt sjögräs och blåste bubbelringar i vattnet. Det var en för häftig känsla att simma genom havets lugn och kunna andas under vattenytan! 
  • Börja förstå mig på fransoslivet. Vin, baguetter, ostar. Bisous, smeknamn och att kalla folk för "ni" och inte "du". Prata franska hela tiden. 
  • Semesterlivet. Stranden två gånger om dagen, siesta, utflykter, snorkla i havet, sola och bli brun, bada i varmt vatten (en gång var det 30°C, det var super!), sitta utomhus och äta trerätters med föräldrarna under de varma sommarnätterna. 
  • Den fantastiska naturen. Vara helt fascinerad av allt runtomkring. Majestätiska berg som ibland ser ut som tavlor, havet som varierar i färg från turkost till blått till grönt under dagen, alla möjliga exotiska blommor och växter, vita och vackra stränder ... Verkligen ett paradis. 
 
Jag köpte lite vykort på fina Korsika som jag nu har satt upp i min
fina studio! På baksidan har jag skrivit mina favoritminnen från resan ♥

Comments

maja.

å tack så hemskt mycket.

2013-07-27 @ 22:53:34
URL: http://maajis.blogg.se

Melody

Korsika blir nog ett fint minne för hela livet. Sedan kan du ju återkomma dit vid något senare tillfälle om andan faller på. Kul!

2013-07-28 @ 05:46:45

Malin

Den klassiska glädjeposen haha! :D Det där med vykorten var ju en riktigt grym och söt idé! Så häftigt att du varit på Korsika! ^^

2013-07-28 @ 07:56:38


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0