Bonjour Paris #1: Eiffeltornet!

 
Min allra första lediga dag i Paris spenderade jag igår, söndag, och jag höll mig minsann inte på latsidan! I en stad som denna underbara kan man inte sitta hemma när det finns så mycket att se. Jag tog en fyra timmar lång promenad och OJ, vad mycket jag såg! Eiffeltornet, La Seine, Pont Alexandre III, Place de la Concorde, Champs-Élysées, Triumfbågen ... Det är så mycket att jag delar upp alla bilder i några olika inlägg så att det inte blir för mycket på en gång. Börjar så klart med La Tour Eiffel! 
 
Jag började dagen med frukost (eller snarare brunch) i min studio, sedan begav jag mig till värdfamiljens lägenhet för att tvätta, eftersom alla kläder som varit med på Korsika var alldeles fläckade av salt. När jag hängt upp dessa på tork lade jag min kamera, mobil och karta i väskan och begav mig iväg! 
 
 
Vi bor på ett helt perfekt ställe i Paris, det är nära till allt! När jag i förrgår var ute och handlade med värdfamiljen så gick vi på en massa små, vackra gator, som såg nästan likadana ut allihopa. Plötsligt säger värdmamman "Vänta, jag ska bara visa Viktoria en sak." Jag blev inte förvånad, de visade mig massa saker hela tiden, som till exempel ostaffärer, mataffärer, posten m.m. Men vilken chock jag fick när jag såg vad hon skulle visa mig ... 
 
 
Det var precis denna utsikt! Fantastiska Eiffeltornet! Jag blev helt ställd efter att bara ha sett en massa trånga gator, jag hade ingen aning om att vi hade så nära till tornet! Jag kunde bara säga "Wow!". Så på min promenad igår begav jag mig allra först till denna plats för att föreviga den! 
 


Place de Trocadero var i full fart. Det är därifrån man ser Eiffeltornet som bäst. Det var varmt, ingen vind och solmolnigt. Alla gröna träden i Paris livar verkligen upp allt och gör att man känner sommaren! 


Så var jag plötsligt där. Framför Eiffeltornet. Som jag har drömt om så länge. Jag stannade inte upp och beundrade det, jag var alldeles för entusiastisk med kameran. Men nu i efterhand när jag såg på bilderna fick jag mig lite chockartad känsla. Tänk att jag är i Paris och har sett Eiffeltornet, på riktigt! 
 
 
Fontänen framför Eiffeltornet var jättefin och eftersom det var en sådan härlig sommardag var det inte bara turister, utan också folk som satt och bara beundrade skönheten. 
 
 
Precis bredvid fontänen gick det en gata som hette (översatt till svenska): "Gatan Gustav V. från Sverige". Coolt med en "svensk gata" framför Eiffeltornet! Längst ner på skylten står det "Kung av Sverige", eftersom det nästan alltid står förklarat på alla gatuskyltar vad gatan är döpt efter. 

 
Det kändes konstigt att stå vid det ytterst franska Eiffeltornet - men knappt höra ett ord franska! Massa amerikanska och kinesiska och en och annan skandinavier också. Överallt fanns folk som fotade sig själva med Eiffeltornet eller frågade någon annan om de kunde fota dem med Eiffeltornet. Alla såg lite roliga ut när de höll upp armarna i luften som för att "hålla i Eiffeltornet". Själv tog jag bara lite egobilder, för då kan jag ta massa och välja och vraka efteråt. 

 
Under dagen blev det 200 bilder med hela 58 bilder med Eiffeltornet som motiv. De allra bästa från de resterande bilderna kommer snart, med fler franska sevärdheter! Men visst var jag tvungen att börja med Eiffeltornet? Hihi.
 
 

Comments

Mel

Vilka fina bilder på Paris! Mina favoriter är bild 6 och 7 där man kan se Eiffeltornet från andra vinklar än man brukar se det. Det ser härligt ut med vattenfountainen.

2013-07-29 @ 18:43:40

Malin

SÖLFDJASOFEIHGJKSJMVSOICAMUOIPWsuvöLUGEIOTVUISÖCLMSEMFAOERUIMX!!!!! GOING CRAZY!!! Wooooooow!! :D :D :D

2013-07-29 @ 18:55:54

Veronika

Tur att du kan fota så bra :D så det blir riktigt fina minnen ;D

2013-07-30 @ 18:18:51

Mikaela, tidigare Au Pair i Frankrike

Det verkar som du bor rätt så centralt i Paris :) det ska du nog vara riktigt glad för eftersom jag hörde om många när jag var au pair (låter som 100 år sedan haha) som bodde i någon förort så det tog minst 30 minuter att komma till det mer centrala Paris. Vilket arrondissement bor du i? :)

2013-07-30 @ 23:40:30
URL: http://livingthefrenchlife.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0