Bonjour Paris #2: Pont Alexandre III

 
Låt oss börja historien där vi slutade: på väg från Eiffeltornet (finns här om du missat det!). På min långa promenad i söndags hade jag alltså precis lämnat det vackra tornet och hade det egentligen i ryggen medan jag promenerade längs floden La Seine, men ibland vände jag mig om och fotade det på avstånd, haha. Som den här härliga bilden med en av de röda turistbussarna som åkte runt non-stop runt alla sevärdheter som jag besökte denna dag. 
 
 
Längs floden fanns massor av "aktiviteter" precis bredvid vattnet. Efter alla turistbåtar såg jag bland annat en skatepark, racketspel som man spelade två personer runt en stång, massor av cyklar och ett och annat café eller restaurang. Själv gick jag däremot på en liten grusväg ovanför vattnet, eftersom jag visste att jag skulle svänga av på en bro, men inte riktigt när. 
 
 
När jag kom fram till bron Pont Alexandre III blev jag alldeles inspirerad av all den vackra arkitekturen (igen, som varje dag här!) och klickade på kameran febrilt. 
 
 
Jag trodde att jag skulle svänga över denna fina bro för att komma till Place de la Concorde, men även om jag var lite osäker så brydde jag mig inte så mycket, för bron var så fin så jag kunde inte passera den även om jag vetat att det inte var rätt väg! Jag ville se och fota allt på den! (Dessutom var jag i världens turistområde med sevärdheter överallt, så jag visste att jag förr eller senare skulle komma till ett ställe där jag kunde hitta mig själv på kartan om jag skulle komma lite vilse.) 
 
 
Ett fint par undrade om jag kunde ta kort på dem med Eiffeltornet i bakgrunden, så jag svarade självklart! Sedan undrade de om jag ville ha ett foto på mig och resultatet blev ju en riktigt härlig bild, både med Eiffeltornet och La Seine i bakgrunden! 
 
 
När jag passerat bron och gått en stund insåg jag att jag hade tagit fel bro ... Woops, haha! Men jag hade ungefärlig koll på var jag var, så jag fortsatte för jag trodde att om jag gick en stund så skulle jag komma till Place de la Concorde förr eller senare. På vägen passerade jag fler av Frankrikes magiska byggnader, som den på bilden ovan, till exempel! 
 
 
Slutligen anlände jag till ett gigantiskt område med denna höga pelare i centrum. Jag hade ingen aning om var jag var och letade efter skyltar. Dock tyckte jag att jag kände igen den där pelaren ... 
 
 
Fantastiskt fina arkitekturer fanns det där, precis som överallt i Paris! (Älskar det!) 
 
 
När jag precis skulle gå över en väg så kollade jag slumpmässigt åt sidan ... och får se vägen Champs-Élysées med Triumfbågen i slutet! Då förstod jag att jag redan var vid Place de la Concorde. Haha, jag hade alltså inte haft någon aning om vad jag letade efter! Jag började bli rätt så trött i fötterna efter nästan två timmar, så jag stannade inte så länge på det stora torget. Från och med nu visste jag i alla fall precis vart jag skulle gå, det var bara att följa maffiga Champs-Élysées, som nästa inlägg från promenaden kommer att handla om! 
 
 

Comments

Mamma

Kul att du tar mig på rundtur i Paris, Viktoria, eftersom jag inte kan åka dit själv och kolla! Nu får jag en känsla för hur det ser ut där du är!

2013-07-31 @ 13:48:37

lettersfrom.blogg.se

s: Åh ja jag hopppas verkligen att trean kommer bli helt amazing! puss

2013-08-01 @ 07:43:17
URL: http://lettersfrom.blogg.se/

lettersfrom.blogg.se

S: åh såg en till kommentar från dig ju ,tack snälla du för alla fina ord!

2013-08-01 @ 07:52:02
URL: http://lettersfrom.blogg.se/

Adine - fotograferande lärarstudent

Åh, så vackert! Otroligt fina bilder, ser fram emot nästa inlägg :)

2013-08-01 @ 12:48:15
URL: http://justbeingmyself.blogg.se

Malin

Holy moly, vilka maffiga bilder! Så häftigt! Do är doktig! <3 Påminner mig om fina London haha :')

2013-08-01 @ 19:55:44


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0