Il pleut. Det regnar.

 
Just nu spöregnar det i paradiset Korsika. Vi åt lunch för en stund sedan och nu är det siesta, så jag tar mig en datorstund innan jag vilar ögonen lite grann. Normaltvis är det helt tyst i huset vid den här tiden, men idag öser regnet ner och det åskar även lite. För en stund sedan kom det ett gigantiskt muller, som barnen vaknade av och blev rädda. Nu sover de igen. 
 
Annars, när man bara sitter inne i värmen och hör dropparna på taket, känns det faktiskt som svensk sommar. Hoppas det blir uppehåll senare, eftersom min värdfamilj och en vänfamilj till dem (som bor i vårt hus den här veckan) har planerat en tur till en vacker stad som heter Bonifacio. Nu får ni ha det så bra, och så ska jag slänga bort datorn för att mysa mig ner i mitt kuddrike ↓
 
 
Siesta nästa för solbrända lilla mig! 
 
   P.S. Dagens oviktiga information om det franska språket.
Orden för "regna" och "gråta" är irriterande lika på franska. Speciellt i dåtid. Jag vet aldrig vilket som är vilket om jag inte ser båda orden samtidigt ("Il pleuvait" och "Il pleurait"). Eller vänta, ser jag det ens då ...? Hihi. Annars känns språket bara bättre och bättre för varje dag som går. Jag har börjat kunna prata med lite flyt nu efter två veckor! GLAD! 

Comments

Melody

Det kanske rent av är skönt med lite regn efter all den sol och värme du haft under två veckor. Hoppas att det blir uppehåll till er utflykt

2013-07-18 @ 17:05:20

Malin

Är regnet likadant nere på Korsika som i Sverige?! Hahahahahahaha! :D Sacre blö, jag förstår inte så mycket av franskan men kul att du kan prata lite mer flytande! Kan du va lite sprallig nu då? ;)

2013-07-19 @ 22:21:08


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0