Jag har landat!!! (tre gånger)

 
Gårdagen var helt galen. Så mycket känslor och intryck. Det går knappt att sättas i ord! Först hej då till familjen på flygplatsen (♥), sedan nervositet över säkerhetskontrollen och att hitta flyget. Men allt gick bra! Jag blev nästan förvånad över hur allt bara flöt på. 
 
 
Flyget från Göteborg till Köpenhamn var nästan helt tomt och bara 50 minuter långt. Att hitta på flygplatsen Kastrup var inte heller svårt. Jag var väldigt törstig, men affärerna tog bara emot euro om man fick växeln i danska kronor. Så jag härdade ut och åt mina mackor torra, haha!

 
Det började kännas lite underligt att bara prata engelska hela tiden. Och att höra mer och mer franska. Det andra flyget från Köpenhamn till Paris var två timmar långt och fullpackat till sista platsen, därför väldigt trångt och varmt tills vi kommit upp i luften och de satte på air condition. Jag bara älskade alla starten av alla flygen! Känslan när man precis lyfter. Jag log stort varje gång! 
 
 
Framme på flygplatsen Charles de Gaulles kunde jag inte sluta stirra på alla franska ord överallt och meningar som "Bienvenue en France!". Det var en halvtimmes lång och nervös väntan på väskorna, men till slut kom de - hela och rena! Jag fick ta en vagn för att få med båda två, plus mina handbagage. Det bara vimmlade av folk överallt och jag hade ingen aning om hur jag skulle hitta värdmamman! Men jag följde bara utgångsskyltarna och till slut kom jag till ett välkomstställe och där stod hon! 

 
Jag var lite chockad i början över allt och hade lite svårt att sätta ihop korrekta meningar på franska, men det förstod hon snart så vi pratade mest på engelska. Hon och hela familjen är verkligen så trevliga! Vi tog bilen till Paris och ju närmare vi kom, desto mer liknade det Paris på bilderna och desto gladare blev jag! Jag var som en turist när jag stirrade på allt, och som ett barn när jag försökte läsa alla skyltar jag såg, haha. Hon visade mig min studio, en jättesöt liten lägenhet i ett trevligt kvarter. Familjen bor bara 5 minuters promenad bort och även de hade en snygg lägenhet!
 
Vi åt lunch på en restaurang, jag och värdmamman, och sedan fick jag träffa värdpappan och barnen. En sådan härlig familj! Snart tog vi taxin till flygplatsen eftersom vi skulle åka till Korsika, och på vägen fick jag se både Triumfbågen och Eiffeltornet på avstånd! Wah, de existerar i verkligheten!! Haha, Eiffeltornet såg mycket större ut i verkligheten än på bild! Jag längtar efter att få ta mig en närmare titt på dem. 
 
 
 
Vi åkte till en annan flygplats, Orly, och fick reda på att planet var nästan två timmar försenat. Så vi allihop var ganska trötta, det var lite jobbigt att hålla uppe ögonen och barnen stilla. När planet äntligen kom spenderade jag största delen av flygturen med att skriva dagbok, men i slutet var det nog mest kladd. Det var helknäppt när vi kom fram för det var både mörkt OCH varmt. Hej Medelhavet! Det känns jättekonstigt att jag är vid Medelhavet och även har badat i det idag! (Det var salt. Och jag har fått massa lockar av det!)
 
Just nu sitter jag i mitt eget rum i det stora huset på Korsika. Så lyxigt med eget badrum, en dubbelsäng och om man tittar noga - utsikt över Medelhavet! (Bilden ovan är min utsikt!) Så här långt är au pair:andet riktigt bra! Mer rapporter kommer, för det finns WiFi i huset! Längtar efter att få visa massa bilder på detta underbara paradis! 

Comments

Melody

Härligt att höra allt du varit med om och se bilder! Du är alltså verkligen där! Har familjen förstått ännu att du är ett kamerafreak....

Svar: Ja, det verkar som att jag verkligen är där! Haha! Jag har berättat det för dem, men jag tänkte att jag ligger lite lågt med det i början och visar det snart ;)
Viktoria - Hallon

2013-07-06 @ 16:49:55

Malin

KOMMENTAAAAAR! ;)
Åååååh, jag går av när jag läser det här haha!! Så himla mysigt och roligt du verkar ha det och det är bara första dagen haha! :D Tänkte på dig hela fredagen, "undrar vad hon gör nu" haha. Så himla härligt att få läsa om det du upplever! :D

Svar: Hihi, det är crazy! Det är roligt att skriva om det också! Skulle vilja veta allt ni hittar på därhemma också!
Viktoria - Hallon

2013-07-06 @ 17:50:34

Yvonne

Åhh! Jag bara log när jag läste ditt inlägg. Det låter helt underbart, min kära vän! Hoppas du får det riktigt bra :D

Svar: Hihi, då skickade jag även över det stora smilet som jag hade när jag skrev det alltså! Tack, du är underbar kära Yvonne! :D
Viktoria - Hallon

2013-07-06 @ 19:37:49


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0