Total lycka!!!

 
När jag loggade in på facebook idag såg jag att några av mina vänner hade skrivit vad de kom in på för högskola/universitet och jag insåg att det var IDAG som antagningsbeskeden släpptes! Av någon anledning blev jag supernervös (vilket är konstigt, eftersom jag är au pair och inte ska studera till hösten) och gick snabbt in för att kolla på mitt besked. JAG KOM IN PÅ LÄKARPROGRAMMET I GÖTEBORG!! Mitt förstahandsval!! Helt sinnessjukt! 
 
Jag blev så glad att jag började hoppa och kunde inte hålla mig från att springa ut till värdföräldrarna. Först försökte jag förklara på franska, men jag var alldeles för exalterad så jag bytte till engelska. Jag berättade att jag sökt in bara för att kolla vart jag kunde komma in med mina betyg, att jag hade fått mitt förstahandsval och att det är jättesvårt att komma in. De blev glada för min skull! (Förresten är de läkare båda två, så de förstår!) Sedan sa jag att jag måste tacka nej, och då frågade de om jag ville följa med dem till jobbet någon gång när vi är tillbaka i Paris efter semestern och jag sa: "Får jag verkligen det? Ja, jättegärna!" Sedan sprang jag iväg och ringde hem till svenska familjen (som också blev glada!) 
 
 
Det känns jättekonstigt när jag kollar på antagningsbeskedet och ska trycka på "tacka nej"-knappen. Jag vill inte göra det på ett sätt (för vem vet om jag kommer in nästa år?), men jag vet ändå att det är rätt för i mitt hjärta känner jag att jag vill det här, att vara au pair, ännu mer. Det känns bara mer och mer rätt för varje dag som går när jag lär känna barnen och lär mig mer franska. Hihi, när jag sitter och skriver det här har jag en pirrig känsla i magen och ett leende på läpparna. Jag är jättelycklig just nu! 

Comments

Malin

YOU KIDDING ME?!?!??! WHAAA!!! :D Stort grattis!!! Även om du inte ska dit - än! - så är det ändå sjukt stort att du klarade det! :D Men det visste jag från början ;)

2013-07-12 @ 21:40:53

Melody

Vad vacker du är med blomma i håret!

2013-07-13 @ 11:58:00

emma

Åh vännen ryser över hela kroppen, jag har precis kommit hem från sista dansvkvällen och har iiiingen aning om vad jag ska göra, så det är så häftigt det du gör! Och att du kom in! Åh, kommer bli konstigt att fira födelsedag utan dig nästa helg! :( Saknar dig!

2013-07-14 @ 01:42:18

Cecilia Par

Nämen gu, grattis! Bra jobbat av dig!! Och även om det förmodligen känns tufft att tacka nej, tänk vilken grej att faktiskt kunna säga det, att man kom in på läkarlinjen fast tackade nej ;)

Svar: Stort tack! Det är faktiskt rätt så coolt, hihi. Fast inte lika coolt om jag inte kommer in nästa år. Men en sak i taget och för tillfället är jag jättenöjd med vardagen som den är! :)
Viktoria - Hallon

2013-07-16 @ 09:21:42
URL: http://famlafint.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0