Träffa mina små chefer!

 
Min allra första barnvaktning är avklarad! Igår lämnade värdföräldrarna mig ensam med barnen i en timme. Jag var lite orolig över att de skulle börja gråta efter föräldrarna, men det gick faktiskt jättebra. Med lite springande, pusslande, billekande och lejonhärmande så var de nöjda! Åh, vad jag älskar deras skratt! 
 

Här är en liten presentation av de två busungarna: 

 
Det här är Adrien på 1,5 år (han blir 2 år i höst). Han älskar alla former av bilar: leksaksbilar, riktiga bilar, bilder på bilar, filmen Bilar. Ordet för bil på franska är "voiture" men han kallar dem alltid för "baba", men ingen vet varför. Han älskar glass och håller precis på att övergå från bebis till litet barn, så han pratar hälften bebisspråk och hälften vanligt. Det är hur gulligt som helst!
 
Han förstår väl inte riktigt varför jag är här så han har inte haft något emot mig. Nu efter en vecka är han ganska van vid mig och går fram till mig ibland för att leka/prata/kolla på mig. Dessutom har han också börjat våga göra bisous på mig (de traditionella franska hej- och hejdå-kindpussarna) när han ska lägga sig. Fast det blir mest lite dreggel på kinden och ett pussljud, hihi. 
 
 
Det här är Valentin på 3,5 år. Han älskar båtar. Inte riktigt lika mycket som Adrien älskar bilar, men på stranden frågar han varje dag (ofta flera gånger om dagen) om vi kan åka ut med en motorbåt som värdfamiljens vänner äger. Jag brukar ta med honom ut i vattnet på en surfbräda som han kallar för sin båt och där föredrar han att bli gå under namnet "le capitaine" ("kaptenen"). Ibland kommer han fram till mig och har tagit på sina puppy eyes och ett sött leende och då vet jag precis vad han ska fråga: "Viktoria, est-ce que je peux entrer dans ta chambre?" ("Viktoria, kan jag få gå in på ditt rum?" Det vill han för att där finns knappen till den elektriska markisen precis utanför mitt fönster som han gillar att leka med. 
 
När jag kom till familjen förstod han lite mer att vem jag var och min roll i familjen så det var lite svårare för honom att acceptera mig. I början gillade han mig inte riktigt, men nu när han har kommit på att jag är ganska rolig att leka med/är grym som lejon/har väldigt goda Ahlgrens bilar/ger bort bra pussel så blir det bara bättre hela tiden och nu kan vi leka tillsammans. Det är jättemysigt att få bisous från honom! 

Comments

NATALIE

Åh vilka sötnosar !:D

2013-07-14 @ 16:09:13
URL: http://naataali.blogg.se

slappmig.blogg.se

Åh vilka små gosisar! :>

2013-07-14 @ 16:29:23
URL: http://slappmig.blogg.se/

Melody

Fina pojkar! Kul att få se dem på bild!

2013-07-14 @ 16:42:15

Malin

De var då det sötaste jag sett! :D

2013-07-14 @ 19:06:59

Hanna

Hej!
För det första; väldigt fin och välgjord blogg du har! Jag har läst den lite grann och såklart sett att du är au pair i Frankrike. Det är min dröm också och min plan är att åka som au pair om ca ett halvår. Det är med andra ord snart dags att börja planera och så. Så jag undrar hur du gick till väga (om du använde dig av t.ex. STS eller liknande) och hur lång tid processen tog för dig? Tacksam för svar! :)

2013-07-14 @ 19:27:21

Veronika

kul inlägg! och den sista bilden på Valentin var ju fööööör söt :)

2013-07-14 @ 21:10:12

Karolina

Härligt att ni trivs ihop!

2013-07-14 @ 22:44:24

Cecilia Par

Nämen gu vilka underbaringar!

2013-07-16 @ 09:17:43
URL: http://famlafint.blogg.se

lovisa

sicka himla gulliga gossar!

2013-12-28 @ 13:52:01
URL: http://polichinelle.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0