Halv åtta hos en vän #13Den allra sista Halv åtta hos mig gick av stapeln i helgen och wow, vilket härligt avslut det blev! ALLA deltagare kom, vilket inte har skett en enda gång innan, så det var ett perfekt slut. Den här gången var det klasskompisen Anne som anordnade det hela och tog med oss på ett riktigt äventyr! 


Vi befann oss långt ute på landet, där kor och traktorer härjade vilt. Anne tog med oss runt på deras gård! 


Rafflande förrätt: Grön soppa gjord på kirskål 


Eftersom hennes familj är mjölkbönder fick vi följa med på en spännande rundtur, bland annat fick vi se när de mjölkade kossorna! Det var så intressant att se, men det roligaste måste ha varit i slutet när ... hrm, hrm (känsliga läsare varnas) några av kossorna bajsade och alla fick koskit på sina fina kläder ... utom jag, moahahaha! Det var bara lite på varje person, men ändå gapskrattade vi allihop länge efteråt när de andra försökte torka bort en massa små, bruna fläckar med hjälp av papper och hö! 


Du ser min vita skjorta? Jag är glad att jag inte smutsade ner den, haha! 


Kolla bara, gänget är glada ändå. Vi är inte långsynta i vår klass, kossorna är förlåtna! 

Härlig huvudrätt: Fransyska (nötkött) tillsammans med potatisgratäng och sommarsallad


På gården hade de även en vikingagrav (stenruset till vänster) som vi fick kolla på! 


Mumsig efterrätt nr 1: Kalvdans och hallonsylt! 


Mumsig efterrätt nr 2: Äggost med kanel ovanpå

Översta raden: Salome, Emelie, Freja, Matilda, Linnéa, Mirjam, Marianne, Emma. Undre raden: Anne, Yvonne, Irina, Natasha, Alvina och jag (Viktoria)! 

Voilà! Här är slutligen alla 14 deltagarna under våra Halv åtta hos mig-middagar. Jag är verkligen SÅ glad att vi genomförde detta och att nästan alla i klassen deltog - tänk vilka fina och roliga minnen att spara från sista terminen på gymnasiet! Ända från februari till maj har vi varit på middag nästan varje vecka och umgåtts megamycket - plus ätit en massa god mat, så klart! Vilka fantastiska vänner jag har! ♥
 
Nu när jag har varit på så många middagar är jag ju en riktig expert på det här (haha!), så jag tänkte skriva ett inlägg med lite tips och trix inför om du ska ha din egen middag - kanske om du ska ha din egen "Halv åtta hos mig" till och med. Detta inlägg kommer inom kort! 

Comments

Marja - Baka Sockerfritt

Vilken kul grej att ha "halv 8 hos mig"! och vilken härlig mat ni blev bjudna på :) Spännande att få en rundtur på gården!

2013-05-28 @ 20:48:00
URL: http://bakasockerfritt.se/

Johanna Fåglund

Sv: Tack så mycket! :))

2013-05-29 @ 12:13:26
URL: http://stargirlphoto.blogg.se/

Annika

Fina bilder :)

2013-05-30 @ 18:23:15
URL: http://blogofphoto.webblogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0