Så blir du snygg till bal / student / sommaren

Nu ska jag ge dig en riktig "trade secret". Det är ett superlätt sätt att bli riktigt snygg, vilket kan vara användbart i dessa bal-/student-/sommartider men även i livet i allmänhet. Titta på följande två bilder och försök hitta skillnaden som gör att jag är lite snyggare på den ena bilden än den andra. 
 
 
Just det, den andra Viktoria sträcker på sig! En så enkel, liten ändring som att sträcka på sig gör skillnad. Jag skulle i alla fall hellre gå fram till Viktoria nummer två för att fråga någonting eller umgås med. Man ser så trevlig och öppen ut när man sträcker på sig! Om du lutar dig ihop utstrålar du osäkerhet och att du vill stöta bort andra människor. Om du istället drar bak axlarna lite och gör ryggen rak - men inte så mycket så det blir obekvämt - kommer du att se ut som en helt annan människa. Du kommer utstråla glädje, öppenhet och framför allt självkänsla! 
 
Om det nu är så lätt, varför gör inte alla det då? undrar kanske du. Det är så klart för att det inte ÄR lätt. Inte alls! Det som är lätt är att krympa ihop sig med axlarna inåt och böja ryggen lite smått, för då "syns man inte". Man drar inte till sig någon uppmärksamhet och därför märker ingen om man göra fel, vilket är något som jag tror de flesta av oss är rädda för ibland. 
 
Jag vet att jag har länge varit rädd för att göra fel. Att ha människor som skrattar hånande åt en är något av det värsta som finns. Så när man har upplevt detta vill man inte göra det igen och långsamt drar man sig inåt och blir "osynlig". Fast man är ju inte osynlig. Man syns, och man ser ut att vara en person som inte tycker om sig själv alls. Kanske gör man inte det heller. Jag trodde att jag tyckte om mig själv till max förr, men i verkligheten var jag alldeles för osäker för det. Jag hade självförtroende, men inte självkänsla - vilket betyder att så länge som jag fick bra resultat på proven och människor tyckte om mig så gillade jag mig själv, men när något gick fel var jag plötsligt inte lika mycket värd längre. 
 
Det som krävs för att komma ur en sådan situation är MOD. Man måste våga tycka att man själv är bra fastän provresultat, samhällsidealet eller andra människor säger emot. Det är skitsvårt och tar lång tid. Men, om man gör det gradvis blir det en så stor skillnad. Jag själv började med att sträcka på mig när jag gick på gatan ensam och ingen annan såg. När det kändes okej började jag sträcka på mig runt mina vänner och min familj. Jag blev mer och mer stolt över mig själv och insåg att jag fick vara stolt utan att skämmas. 
 
 
Nu försöker jag alltid sträcka på mig, eftersom det både gör att jag ser så härlig ut, men också för att jag känner mig så härlig av det! Ibland kommer jag på mig själv med att dra ihop axlarna och luta mig lite framåt när jag till exempel har en dålig hårdag eller ovanliga kläder och helst vill smälta in. Om jag då egentligen inte vill lyfta blicken från marken och sträcka på mig, så låtsas jag att jag är en sådan person som vill det. Det fungerar varje gång. För egentligen, vad spelar det för roll om någon ser att jag har fult hår någon gång? Om ett tag kommer jag inte ens komma ihåg det, så då är det ingen idé att börja oroa sig från början. Det är bättre att acceptera den man är. 
 
Så mitt allra bästa tips till dig för att bli snygg till dessa festliga tider, och även för resten av livet, är att vara dig själv och våga sträcka på dig. För då kommer du att se så ståtlig och självsäker ut, men framför allt så kommer du att känna dig det också. Det är så fint när man ser att en människa som tycker om sig själv - det är sådana personer som jag gärna umgås med. Var stolt över dig själv, för du är enastående! 
 

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0