Belleville - Vacker stad

 
Denna måndagseftermiddag var det dags att upptäcka en ny del av Paris, som jag inte haft någon erfarenhet av tidigare: östra Paris! När man har bott i en ny stad ett tag är lätt att bara hålla sig i de områden som man känner till och känna sig nöjd med det, men då och då är det viktigt att kasta sig ut från trygghetsklippan. Ibland kanske det slår slint och man hamnar i några taggbuskar, men om man har riktig tur dyker man ner i det friska, spännande havet. Vad tror ni att dagen utflykt blev ...? 
 
 
Det var min vän Diana som kom med idén att utforska 19:e och 20:e arrondissementen och jag hade hört att området Belleville var ett ställe att besöka, men jag hade ingen aning om varför. Så vi hoppade på metron dit och vandrade lite längs gatorna. Efter att vi hade gått en bit och kollat runt på alla butiker och restauranger insåg vi att vi hade kommit till något slags Chinatown, eftersom vi hörde asiatiska språk överallt och även såg sådana tecken. Gissa vår förvåning! 
 
 
Vi använde vår tillförlitliga vän Google och sökte på Belleville, medan vi funderade vad det fanns att se eller göra där. En fin bild kom upp med märkningen "Parc de Belleville". Av en ren slump råkade vi snubbla förbi den här parken och bestämde oss för att gå in. 
 
 
Vi hade gått uppför en ganska lång uppförsbacke innan vi svängde in till parken, så du kan ju bara gissa vad som väntade oss ... Trumvirvel! 
 
 
En alldeles bedårande utsikt över Paris! Medan vi var på väg uppåt kollade jag åt sidan en gång och råkade få syn på Eiffeltornet genom en massa buskar. Så jag skrek "Diana!! Kolla! EIFFELTORNET!" och blev alldeles uppspelt. Vi fortsatte på små vägar som sluttade uppför i den fina parken och kom till sist till en utsiktsplats där bilden ovanför är tagen ifrån. Suck ... ♥
 
 
En sak som bara gjorde hela upplevelsen så mer fantastisk var att tre killar satt i en trappa och spelade stämningsfull musik. De sjöng inte, utan det var bara sådant där fint gitarrspel som man skulle kunna höra som bakgrundsmusik på en romantisk, italiensk restaurang. Om jag blundade, kunde jag föreställa mig att det var precis där jag var. 
 
 
Men när jag öppnade ögonen och betraktade utsikten över Paris så skulle jag ha kunnat tro att jag fortfarande befann mig i en dagdröm, men lyckligtvis gjorde jag inte det! Det var så otroligt vackert. Solen var på väg nedåt, men sken fortfarande värmande trots kalla vindar. 
 
 
Diana och jag var båda osminkande, helt utmattade efter ett hårt träningspass som vi gjort tillsammans tidigare samma dag, men båda nöjda och vackra precis som vi var! 
 
 
Vi satte oss en lång stund vid gitarrspelarna och njöt av musiken, den gröna, fina parken och våra liv. Ibland är livet bra härligt.  
 

Comments

Gabriella

Det är en av mina absoluta favoritplatser i Paris. Har, enligt mig, den vackraste utsikten över staden och sen är det en av få parker som inte blir helt överbefolkad i värmen (förmodligen pga att ingen orkar gå upp för de hemska trapporna...). Synd dock att den ligger en aning "off". Haha vet själv att jag gick vilse bland alla kinesiska affärer mellan Parc de Belleville och Parc des Buttes Chaumont (absolut finaste parken i Paris!!) en söndag förra året ;)

2013-10-28 @ 22:13:07
URL: http://gabriellasvensson.com

Sara Johansson

härliga bilder :)

2013-10-28 @ 22:29:43
URL: http://sarajosefin.blogg.se

camilla

Så vackert!

2013-10-28 @ 22:39:52
URL: http://gladakocken.blogg.se/

IvanOak

Fina Bilder :D

2013-10-28 @ 23:03:08
URL: http://ivanoak.blogg.se/?tmp=640263

Elizabeth

Herregud så fint!!

2013-10-28 @ 23:59:00
URL: http://www.eruiel.blogspot.com

Louise

Otroligt fint!!

Fantastiskt fin blogg du har förövrigt, älskar designen =)

2013-10-29 @ 00:49:02
URL: http://vitmossa.blogg.se

Gabi

Vilken fin utflykt och jätte fina bilder, inte minst den på dig och Diana. Hoppas att ni inte har för mycket träningsvärk idag efter all träning och promenad igår.

2013-10-29 @ 05:37:50

Gabi

När jag ser den första bilden så påminner den om det senaste avsnittet av Project Runway. Där skulle en av deltagarna åka till Paris för att få inspiration och det var just graffitin som blev hennes.

2013-10-29 @ 05:40:44

Dressestylish

Fantastiskt fin blogg du har förövrigt, älskar designen =)

2013-10-29 @ 06:35:05
URL: http://formaldressau.ucoz.com

Ellen

Åh ad mysigt du verkar ha det! Har aldrig varit i Paris men vill verkligen dit, allt verkar så fantastiskt och myyysigt där!

Kram :)

2013-10-29 @ 08:07:21
URL: http://ellen.vionno.se

Klara

Vilka vackra bilder! Och underbart att bo i Paris!

2013-10-29 @ 08:29:56
URL: http://klarajt.blogg.se/

Tess

Åh, så vackert! :) Kram

2013-10-29 @ 09:27:21
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se

Linda

Härliga bilder! Hoppas du trivs!

2013-10-30 @ 22:49:28
URL: http://liilah.blogg.se

Hanna

Haha vad roligt att jag hittade det här inlägget från Belleville! Jag håller just nu på att läsa en fransk bok - La vie devant soi - som utspelar sig just i den här delen av Paris. Coolt! :)

Svar: Vilket sammanträffande! Riktigt kul! Jag borde också läsa någon bok som utspelar sig i Paris, så att jag kan besöka platserna sedan!
Viktoria - Hallon

2013-11-04 @ 21:17:48
URL: http://hoshanna.devote.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0