Andas i Parc des Buttes Chaumont

 
I tisdags blev Parc des Buttes Chaumont dagens resmål - ännu en grej att checka av från min bucketlist eftersom jag velat besöka denna park länge! Jag, min moster Kristina och min mormor begav oss till den fridfulla, gröna platsen, med picknick i ryggsäcken. Ordet "buttes" betyder "kullar" och det är en bra beskrivning av parken. Det kändes lite ovanligt med alla upp- och nedförsbackar överallt - Paris är ju normaltvis ganska platt! 
 
 
 
Det bästa var helt klart lugnet. Storstadslivet försvann för mig en stund och jag tänkte bort ljud från bilar om jag hörde det. På flera ställen var det vinden i träden och det porlande vattnet som övertog (sa hon lyckligt), hihi. Jag kände hur jag verkligen andades, djupt, och njöt av att vara bland grönska och ren luft. Som svensk "lantis-bo" och före detta orienterare trivs jag ju bland grönt och skönt! 
 
 
Min sista dag tillsammans med min mormor och moster på besök, och trots att det var blåsigt så tittade solen fram i alla fall ibland! 
 
 
En cool grej var grottorna som finns där! I taket satt stalaktiter: istappsformade, spetsiga formationer som hängde ner, hotandes att spetsa mig i huvudet. Dessutom fanns det häftiga öppningar i de stora grottorna och väggarna hade inga hårda hörn som om de var byggda, utan det kändes som att de fanns där naturligt. (Jag vet inte hur de skapades!) 
 
 
Visst ser det nästan lite tropiskt ut med det där berget i mitten och alla växter? Underbart ställe! Upp til utsiktsplatsen högst upp var vi naturligtvis tvungna att ta oss ... 
 
... och där fick vi så klart en fin utsikt! Jag posar i min nya halsduk (♥) framför ett ljust, men denna dag icke så varmt, Paris. 
 
När solen var framme var det så fint att se kyrkan Sacré-Coeur på avstånd! I solljuset är den alldeles vit och vacker - men när det blir molnigt är den grå. 

Tre generationer: min moster Kristina, min mormor Ingrid och jag! En mysig familjeutflykt, som jag värderar högt! De inträffar ju inte speciellt ofta. 

Comments

Adine

Åh, vilka härliga bilder! :D Måste ha varit en underbar dag!

2014-04-10 @ 16:17:21
URL: http://lundahlfoto.blogg.se

Hellen

Åh, vilken fin park. På många bilder ser det trolskt ut. Önskar att jag varit med!

2014-04-10 @ 18:42:05

Emelie

Wow. Det är ju som en helt ny värld.... Älskar speciellt bilden där du fotat utsiktstornet, och beskriver det som lite "tropiskt". Själv tycker jag mossan som växer upp mot berget påminner om ännu en saga, lite som "Rapunzel" eller dylikt. Paris slutar inte att förundra.

Hur skilde sig Buttes du Chaumont från Bois du Boulogne? Förutom kullarna/vattenfallen/grottorna, är det samma naturkänsla? :)

Svar: Det har du så rätt i! Hm, för det första så är ju Bois de Boulogne större. Dessutom så är den parken ganska platt, så man ser inte några hus vilket gör att man får ett större intryck över att verkligen befinna sig i en skog :)
Viktoria - Hallon

2014-04-10 @ 19:08:41
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

mormor

En fantastisk dag jag inte kommer att glömma,
"Min" lilla Viktoria har blivit stor,
KRAM

2014-04-10 @ 22:28:12

Daniella 🌙

åh, wow!! så avis på vädret. det snöade i sverige idag fick jag mms om för några timmar sedan bara.

2014-04-11 @ 04:51:26
URL: http://daniellachanelle.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0