Som gjort av guld

 
En kolsvart natt begav sig fyra äventyrssugna tjejer ut på skattjakt efter det Glittrande Tornet ... och vi fann det! Nu när jag tänker efter så ser Eiffeltornet lite ut att vara gjort av guld när det är upplyst och blinkar på kvällen - och i mitt hjärta är det precis så det är! För mig symboliserar Eiffeltornet mitt liv här i Paris, och om det inte är guld värt så vet jag inte vad som är! 
 
 
Veronika, Malin, jag och Magda promenerade alltså i lördags kväll till Eiffeltornet för att beundra det i sin prakt klockan 20 på kvällen med sitt glittrande, och bestämde oss för att stanna till 20:30, då det var Earth Hour! 

Mina fina överraskningsgäster ♥ 
 
 
Vi tog lite härliga bilder på varandra med tornet medan vi väntade på Earth Hour. Nu ska jag ge dig ett bra tips på hur du ska fota porträtt framför Eiffeltornet i mörkret utan att använda blixt! Minst tre personer krävs. Leta upp en gatulampa och ställ er i närheten av den, för att få ett grundläggande ljus. Sedan så måste ni ha en person som står bredvid fotografen med en mobil. Den personen tänder mobilens inbyggda ficklampa och håller så nära modellens ansikte så möjligt, precis bredvid fotografen, men inte så nära att den syns i bild. På så sätt syns både Eiffeltornet och modellen! När vi listade ut det här knepet tog vi hur mycket bilder som helst med hjälp av det. Fungerade grymt! 
 
 
 
Klockan 20:30 blev det alltså Earth Hour och man riktigt såg hur jättestora delar av Paris släcktes ner! Inte bara tornet, utan andra monument som Invalides till exempel. Riktigt häftigt! Vårt kära Eiffeltorn försvann nästan helt ... i 5 minuter. Aha, Earth Five Minutes menade ni? Nåja, det sparade säkert massor med energi trots allt. 
 
Storstäder gör sig nästan allra bäst i mörker, med alla sina vackra lampor, enligt min åsikt. Oh Paris, my love ... 

Comments

Emelie

Hahaha, vad roligt, för jag tänkte PRECIS "hur klarar de av att få så fina bilder med alla i ljuset?"

Hmm, vad spännande, verkligen.. Skulle du mena att all energi som dras åt Eiffeltornets glittrande är värt det? Eller är miljön högre prio? (väldigt politisk fråga, kanske, men känn dig fri att svara så som du vill!)

Svar: Vad bra att jag svarade på din fråga innan du hade ställt den då, haha! Jag är av blandade åsikter i frågan och egentligen så spelar det ingen roll vad jag tycker, för det kommer aldrig vara upp till mig att bestämma det ändå.
Viktoria - Hallon

2014-04-03 @ 18:35:11
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

daniela

jag har verkligen blivit riktigt sugen på att åka till paris sen jag började läsa din blogg, staden verkar vara helt magisk!

Svar: Vad roligt att höra, Daniela! Jag har allt lagt märke till att du hänger runt min blogg då och då med dina härliga kommentarer, vilket är jättekul! Så roligt att du har blivit inspirerad av mitt parisande! Jag njuter ju själv megamycket av det och uppmuntrar alla att åka hit!
Viktoria - Hallon

2014-04-06 @ 19:16:50
URL: http://ddanielas.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0