Titulerar mig nu som certifierad fransktalare!

 
Minns ni att något av det sista jag gjorde innan jag lämnade Paris var att genomföra ett stort prov i franska? Det heter DELF (Diplôme d'Études en Langue Française) och är ett statligt test för att få diplomet med samma namn. Testet kallade jag "svettigt" och det fick mina händer att skaka redan innan jag genomfört det. Gissa vad som kom på posten idag...? Mitt diplom! Jag klarade det!!! Hurra! Jag fick 67,5 av 100 poäng och man var tvungen att ha minst hälften för att bli godkänd, så score!  Bäst resultat fick jag inte helt oväntat på skrivdelen där man skulle formulera ett brev till borgmästaren. Jag måste ha charmat bort dem med mina fisförnäma avslutningsfraser för på den fick jag hela 22,5 av 25 möjliga! 
 
Yay, jag är glad!   
 
J'adore le français! 
 
Vad säger då denna bedrift? Jo, mitt DELF är ett bevis på att jag talar språknivå B2 i franska och det betyder att jag hanterar språket så pass bra att jag skulle kunna komma in och gå på ett franskt universitet! Det är inte helt fel att ha ett sådant diplom i bakfickan. Inte för att jag funderar på att söka in till en fransk utbildning (vi börjar med ett svenskt universitet, eller hur?) utan jag ville mest ha en bekräftelse på att det här året i Paris verkligen gav något värdefullt även på det intellektuella planet. Plus att jag gärna skulle vilja undervisa nybörjarfranska någon gång, antingen som vikarie eller som privatlärare - och det här diplomet kanske skulle kunna hjälpa mig på traven. Nåja, vem vet? Jag är nöjd över att ha fått det! 
 
 
 
Diplomet kom på posten tillsammans med den vackra fotografiboken Paris vu du ciel (Paris sett från himlen) som min värdfamilj gav mig vår sista kväll tillsammans. Den är otroligt intressant att bläddra genom, men tyvärr vägde den för mycket för att få plats i min fullastade resväska innan jag flög hem. Så nu skickade min värdmamma den lite i efterhand istället, vilket fungerar precis lika bra. Nu kan jag njuta av Paris vyer från en helt ny vinkel! 
 
 

Comments

Pappa

Grattis till "Diplomet"

Svar: Tackar!
Viktoria - Hallon

2014-08-18 @ 23:12:18

Malin

Nämen gud!! Sicket proffs du är!! Stort grattis! :D nu blir man ju stolt!

Svar: Nämen du, vad härlig du är! :D Tack så mycket!
Viktoria - Hallon

2014-08-19 @ 10:34:55
URL: http://lightsinlondon.blogg.se

Karolina

Stort grattis!!!

Svar: TACK!!
Viktoria - Hallon

2014-08-19 @ 12:09:22

Elin

Grattis Viktoria! Jag kommer ihåg när du gjorde det och jag blev lite fundersam för jag trodde du inte hade berättat ditt resultat, men vad kul att du fick godtjänt!

Svar: Tack! Ja, jag blev själv rätt förvånad över att det skulle ta så lång tid att få reda på resultatet, men bättre sent än aldrig och kul att det blev framgång!
Viktoria - Hallon

2014-08-19 @ 22:03:44
URL: http://egu.blogg.se

Johanna S

Oj, så roligt! Himla kul att det gick så bra! :)

Svar: Tack!! Ja, jag blev jättenöjd!
Viktoria - Hallon

2014-08-19 @ 23:35:03
URL: http://bienvenuedansmavie.blogg.se

daniela

grattis!! :)

2014-08-20 @ 12:54:18
URL: http://ddanielas.blogg.se

justine

WOW! Grattis Viktoria! Det är så fantastiskt roligt att följa din blogg. Blir så inspirerad av dig.

Svar: Nämen tack, Justine! Jag älskar att inspirera andra, så åh, vad glad jag blir av att höra detta! Tack fina människa!!
Viktoria - Hallon

2014-08-20 @ 18:19:53

Sofia

Vad duktig du är, måste vara ett roligt bevis på att man behärskar ett språk :)

Svar: Tack Sofia! Ja, det känns underbart!
Viktoria - Hallon

2014-08-20 @ 19:10:20


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0