Bara sånt som är vackert

 
Vill-hitta-på-något-humöret slog mig igår när jag såg att solen kom fram stundtals. Kameran fick följa med i väskan och så begav jag mig till nya områden av Paris för att se om det fanns något intressant där! Det blev en av mina terapipromenader som jag unnar mig stundtals, när jag bara går runt och tänker, fotograferar och beundrar.  
 
Jag startade min promenad med att gå av vid metrostationen Bourse, där det fanns många gamla byggnader som jag tyckte var hemskt fotogeniska, och dessutom hade många av gatorna riktigt fina namn. Jag är helt förälskad i gatuskyltarna här. 
 
Jag kikade in lite i dörröppningar och fick se både det ena och det andra. Om man inte är nyfiken upptäcker man inget! Som denna fina restaurangentré (tror jag att det är...?) 
 
Jag besökte den "kungliga platsen" Place des Victoires (Segrarnas plats). Den kallas en kunglig plats för att den tillägnades kungen och det finns en staty av honom där. Det finns även fyra andra i staden, som är Place de la Concorde, Place Vendôme, Place des Vosges och Place Dauphine. 
 
Jag älskar detta foto, med den gamla, slitna väggen till vänster. Det var när jag var här som jag återfick känslan som jag hade när jag var ny i Paris och gick runt och fotade allting och tyckte att allt jag såg var fantastiskt. Jag blev alldeles stum (i mitt huvud uppenbarligen, eftersom jag promenerade själv) av beundran och njöt av att återuppleva känslan av att jag bor i världens vackraste stad. 
 
De här statyerna var ganska magiska. Speciellt kvinnan med den långa sjalen. 
 
När jag gick över Seinen stannade jag och lutade mig mot kanten, lade hakan i händerna och bara stod och beundrade utsikten, full i tankar. 
 
Arkitekturen här är så vacker. Jag älskar färgerna, formerna, mönstren, dörrarna, fönstrena, väggarna ... Allt!
(Jag säger ju att jag återupplevde känslan av fantastiskhet!) 
 
Franska namn och ord var i början bara häftiga. Nu när jag förstår de flesta av dem är de ännu mer intressanta och vackra! Jag minns min allra första dag i Paris. Överallt där jag såg ord och meningar skrivna på flygplatsen, på gatorna osv så försökte jag läsa vad det stod, överdrivet fascinerad. Det är inte lika illa nu, men jämfört med en fransos så älskar jag nog deras språk mer än vad de själva gör ibland! 

Comments

Gabriella

Jag blev allra gladast av att se balkonglådorna med blommande blommor i. Det piggar upp i svenska vintertider.

2014-02-02 @ 14:14:12

Julia

Åh vad vackra bilder! Längtar tills jag kommer i väg som au pair i Paris i sommar!
Skulle inte du kunna göra "en dag i mitt au-pair liv" video? Vore jätte roligt och se hur din vardag ser ut! :)

Bisous / Julia

Svar: Nej, vad roligt att du ska bli au pair här!! Jag hoppas att du får ett fantastiskt år! Det är inte helt omöjligt att jag skulle kunna göra en sådan video, det hade varit roligt att spara inför framtiden också ... Vi får se om jag lyckas! Bisous!
Viktoria - Hallon

2014-02-02 @ 16:18:51

Emelie

Viktoria, du beskriver i exakthet det jag kände under mina besök i Paris (ja, jag har ju varit där fyra gånger totalt, men bara under de senaste två åren!) och ja.. Det är helt otroligt.

Jag älskar också arkitekturen, den är så fantastiskt, obeskrivbart fascinerande. Det känns som att man kan stå och titta föralltid på - ja! - en vägg. Sinnessjukt egentligen.

Sedan den där bilden på den slitna väggen. Jag hade svårt att scrolla vidare på någon minut eller två. Du fångar det så exakt! Och den känslan du beskriver, när man bara blir så beundrad att det nästan pirrar TILL i magen och man helt plötsligt bara landar i nuet. Inser var man står, tiden försvinner och man bara är, förundrad; uppfylld; lycklig.

Har du varit på alla fem kungliga platser? Nu när jag läser om det inser jag att jag varit på tre - alla utom Place des Victoires och Place Vendôme :)

Svar: Min härliga Emelie! Som vi förstår varandra! På ett sätt är det synd att vi inte är au pairer i Paris samtidigt, för OJ vad vi hade njutit av omgivningarna tillsammans!! På ett annat sätt är det bra, för att när jag lämnar Paris vet jag att en lika stor entusiast kommer ta min plats som stadsbeundrare och förhoppningsvis kan jag få fortsätta leva en liten aning av mitt Parisliv kvar genom dina framtida blogginlägg (hoppas jag!) Nu har jag varit på alla kungliga platser! Jag tror att jag faktiskt gillade Place des Victoires bäst, dels för att namnet är så snyggt (hehe), men också för att det var ett lugnt men konstnärligt vackert kvarter. Statyn var snygg också, haha!
Viktoria - Hallon

2014-02-02 @ 18:11:39
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Matilda

Riktigt fina bilder!

2014-02-02 @ 20:12:50
URL: http://matildanderssonn.blogg.se/

Martina

Jag blir alltid så glad när jag går in på din blogg. Spelar ingen roll vilket humör jag är på! :)

Svar: Nämen vad snäll du är, så glad jag blir att höra det!!!
Viktoria - Hallon

2014-02-02 @ 20:54:53
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Natasha

Viktoria!! Så fantastiskt fina bilder! Det verkar inte finnas någon ände på Paris "vackerhet".
Kul att se hur mer fransk du blir för var dag som går. :) Massa kramar!

Svar: Nämen tack så mycket Natasha!! Vad glad jag blir! Nej, jag lyckas verkligen inte finna någon ände på denna Parisiska skönhet. Det kanske bara är jag, som glorifierar staden för att det är min dröm. Massor av kramar på dig också och hoppas att du har det bra!!
Viktoria - Hallon

2014-02-02 @ 23:00:40

Louise i Italien

Jag förstår precis hur du menar med att man blir stum av förundran när man går runt i en stad som är så vacker. Jag hade precis samma känsla när jag först flyttade till Italien och bodde i Florens. Där är helt sagolikt vackert och känslan som infinner sig när man vandrar i det mysiga kvarteren, på de smala kringlinga gatorna, går knappt att beskriva. Det är roligt också hur byggnader kan få en att må så bra. Nu bor jag i Milano och här är inte riktigt lika vackert, så därför måste jag åka till Florens minst en gång i halvåret för att få min dos! :)

Svar: Visst är det fantastiskt. Jag märker att vi är av samma åsikter. Jag har aldrig tänkt på att en byggnad kan få en att må bra, men det har du faktiskt rätt i! Jag blir alltid så glad när jag får syn på smala, spännande gator med vackra balkonger och färgglada blommor! Du gör helt rätt i att återvända till Florens ofta, om det är ett ställe som betyder mycket för dig! Jag kommer definitivt att återvända så ofta jag kan till Paris för att få "min dos" av denna fantastiska stad!
Viktoria - Hallon

2014-02-05 @ 12:54:18
URL: http://laureniuslouise.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0