Mer parisigt än så här blir det inte

 
Hejhej! Idag är det lördag! För mig betyder det att jag har varit på min lektion i ballroomdancing! Wiho! (Trodde jag). Vi dansade quickstep och samba. Jisses, vilka problem jag hade med quickstepens koreografi! Så svårt har jag aldrig haft för någon dans tidigare! Det var lite pinsamt när i princip alla klarade det utom jag. Lockstep-steget krånglade det till det för mig. Som tur är var de andra dansarna så snälla och försökte hjälpa mig. I slutet när jag äntligen klarade koreografin så fick jag en del klappar på ryggen och jag kände mig så stolt! Det är alltid en större seger när man har fått kämpa för den! 
 
Efteråt var jag på vandrarhumör och bestämde mig för att ta en liten promenad från République och passera genom le Marais. Det var en fin dag med mycket folk ute på gatorna, och jag kunde inte låta bli att ta upp mobilkameran var femte minut. Fotografering är så kul! Speciellt när det blev massor av vackra, väldigt parisiga bilder. 
 
Jag kikade in genom en öppen port där det passerade en del människor som skulle till ett galleri och fann en fin liten innergård med en underbar trappa. 
 
Promenerade till Place des Vosges, en härlig park, som jag har hört är väldigt vacker på våren/sommaren. Jag ska återkomma hit om några månader! 
 
Ett vackert Place des Vosges. 
 
 Jag vet inte hur det är hos er, men här regnar det i ena sekunden och är strålande solsken med kall vind i nästa. I vilket fall som helst så är jag fruktansvärt envis med att fortsätta använda min nya, blåa vårjacka - även om det betyder att jag måste sätta på mig en extra tjock kofta under. Allt för att njuta av faktumet att det går att undvika tjockjacka i februari! 
 
En annan öppen port hade texten "Hôtel de Sully" skrivet över sig och ledde in till en mindre park och en vacker byggnad som jag tyckte liknade ett slott. 

Ju längre mot centrum jag gick, desto mer folktätt blev le Marais och då kommer de små gatuköken med crêpes fram! 
 
Avslutar med en bild på härliga, skrattande killar som sitter framför den enorma kyrkan St Paul. Paris gör mig glad. 
 

Comments

Martina

Har du sett filmen "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain"? "Amelie från Montmartre" på svenska. Den är jättebra och så värd att se. Kan vara min favoritfilm till och med! Om du ser den måste du efteråt besöka caféet "Cafe des 2 Moulins". Du kommer förstå varför! :)

Svar: Ja, jag har sett den, men det var så länge sedan nu! Det var innan jag fick någon slags fascination för Paris, men jag måste se den nu snart!! Jag sparar tipset om caféet, tack! :D
Viktoria - Hallon

2014-02-22 @ 20:22:17
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Melody

Vilken fin promenad du tog i den kalla februarivinden. Bra gjort att du fick till stegen i quicksteppen!

2014-02-23 @ 06:09:47

Emelie

Åhh, blir så inspirerad till att åka till Paris!

Svar: Vad kul att höra!!
Viktoria - Hallon

2014-02-23 @ 09:39:59

Emelie

Återigen helt betagen. Lite såhär att jag önskar att detta inlägg fanns som i en scrapbook - för det är precis så det känns. Vackert och magiskt och pyssligt. Något man vill förvara och kunna slå upp och titta på, som i en bilderbok, när man önskar...

(När jag tänker efter närmare är din blogg lite som en Parisiansk bilderbok. Totally the best kind.)

Place de Vosges har jag varit vid flera gånger, både vår och höst. Tyvärr har den alltid gjort mig besviken - jag har inte förstått vad det är som gör det till "Paris mest romantiska torg"? Är det något jag missat? Kanske måste vi gå dit i maj och kolla upp-et igen? ;)

Svar: Vad snäll du är! Det var nog en av de finaste (och ovanligaste) komplimangerna som min blogg har fått. En parisiansk bilderbok. Love it.
Jag gillade det faktiskt, trots dess vintriga kalhet. Jag kan tänka mig att den kommer bli fin när det kommer löv på träden och vatten i fontänerna! Absolut får vi göra en check-up senare ;)
Viktoria - Hallon

2014-02-23 @ 17:10:06
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0