Uppdaterat min Paris-checklista & svarar på frågor

Klämmer in en bild på solnedgången från Alperna som jag inte har visat än.  
 
Häromdagen fick jag en kommentar angående min checklista/bucketlist över saker jag vill göra i Paris, som sa att det skulle vara bra om jag länkade till de blogginläggen där jag har beskrivit att jag har genomfört de olika grejerna. Grymt nice idé - det hade jag aldrig tänkt på innan! Detta har jag alltså genomfört, så om det är någon speciell erfarenhet du vill veta mer om så är det nu lätt att bara klicka in sig på den punkten! (Exakt allt har jag inte skrivit om på bloggen, så några få punkter är avbockade men står utan länk). 
 
 
 
 
Fråga från Clara:
Hej! Hittade precis din blogg och kmmer verkligen fortsätta läsa! Jättebra blogg! 
Jag tog studenten förra året och funderade mycket i somras på vad jag skulle göra med detta året, det slutade med att jag valde att börja på en utbildning. Jag är väldigt skoltrött och är inte säker på att det är detta jag vill och tankar på att åka som au pair har börjat komma tillbaka. Jag vill definitivt åka till ett fransktalande land om jag ska åka. Men jag är lite feg... jag kan inte laga mat, jag är rädd att familjen blir fel, att jag känner mig ensam. Mina frågor till dig är:
 • Måste man kunna laga mat? 
  Nej, det skulle jag nog inte säga. Själv lagar jag väldigt enkel mat som t.ex. pasta/ris/potatisbollar i ugn tillsammans med korv/panerad fisk/kött. Kan du koka pasta och steka korv klarar du dig nog i de flesta familjer. 
 • Får man välja hur gamla barnen ska vara?
  Ja, du får skriva vilka åldrar på barn som du kan tänka dig att ta hand om i din ansökan, om du går via en au pair-agentur. 
 • Hur tycker du att åka med STS har fungerat (är det värt de pengarna extra det kostar, det är ju dyrare än om man letar privat)? 
  Personligen hade jag inte kunnat göra på något annat sätt eftersom jag inte hade någon som helst aning om hur man skulle leta upp en familj själv. Jag hade inte förstått vad jag borde kräva av familjen (hur stor lönen borde vara, vilka förmåner jag skulle få, hur mycket jag skulle jobba ...) och därför inte vetat vad som borde stå med i ett kontrakt. Genom att gå genom en au pair-agentur så får du allt "packat och klart" och det är jag nöjd med! 
 • Får man hjälp med att hitta en skola att gå i? 
  Ja, allt fixades för mig. 
 • Är det lika lätt/bra/lönt att åka bara ett halvår? 
  Det är väldigt svårt att hitta en familj i Paris som kan tänka sig att ha en au pair i bara ett halvår. De flesta vill att du ska komma i augusti och sedan åka i början på juli. Men jag rekommenderar alla blivande au pairer att stanna ett år. Det är inte så långt som det verkar och jag vet ingen som har lust att åka hem nu efter ett halvår. 
 • Hur går det att prata med barnen/tillrättavisa dem om man inte kan så mycket franska?
  Det är stakigt i början och så kommer det bara ut "Nej! ... Inte så! ..." och barnen kollar upp på en som för att fråga "Varför?" och i början är det svårt att svara. Det kommer med tiden. Jag tror att det började komma naturligt med språket att tillrättavisa barnen i runt oktober för min del. 
 • Och sen en sista, var hittar jag bilder på din studio? 
  De finns HÄR

Comments

Anonym

Oj, vad brun du är på kortet i blogginlägget om din studio. Wow

2014-02-24 @ 16:26:07

Emelie

#1: Fnissar lite åt kommentaren ovan. Vad kan man säga om en semestervistelse på Korsika? Klart man blir brun!

#2: Vilken härlig idé att länka. Förstår att det kliade i fingrarna för dig precis när du fick kommentaren, att få sitta och knepa och knåpa och strukturera. Och känslan när man är klar, och allt är organiserat så perfekt... För visst får du den tillfredsställelsen också, haha? ;) Det blev ju superbra, nu kan man gå in mer specifikt på varje punkt och återuppleva ditt Paris-liv i essens!

Svar: Det har du så rätt i! Jag älskar att leta i gamla arkiv, hitta fina saker jag glömt, välja och plocka bland alternativ och sedan få ett perfekt slutresultat, som är exakt som jag vill ha det. Den tillfredsställelsen kommer till mig också! Eller hur, jag hoppas att resultatet blir till nytta både för mig och för andra!
Viktoria - Hallon

2014-02-25 @ 07:47:22
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Clara

Merci beaucoup!! Tusen tack för alla svaren :))

2014-02-25 @ 22:47:51
URL: http://minspegel.blogg.se

Elin (Fotoblogg)

Svar: Tack, ska nog börja med det snart! :)


Fina bilder :)

2014-02-26 @ 13:50:15
URL: http://eli.webblogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0