Fille dans la pluie

La voilà, une fille suédoise, trempé mais souriante quand même, dans la pluie à Paris! Je ne sais pas pourquoi, mais j'ai l'impression que Paris et la pluie, ils vont ensemble ...  
 
Vart har Paris underbara sommardagar tagit vägen...? De var så fantastiska. Den senaste tiden här har varit regnig. En morgon när jag tog min dagliga 25-minuterspromenad med Adrien i barnvagnen tills hans dagmamma, så öste det verkligen ner. Jag var genomblöt när jag kom fram (man kan inte ha paraply när man kör en barnvagn) och sedan skyndade jag tillbaka hem på snabba 15 minuter för att kunna byta jacka och kläder innan jag skulle gå till skolan. Det var de dagarna i förra veckan som jag hade så fruktansvärt ont i halsen, och denna dagen hade jag till och med tappat rösten. När jag gick där i regnet, med endast en mössa som skydd, och inte kunde prata så tänkte jag:
 
"Normalement j'adore mon travail et ma vie ici, mais les jours comme celui-ci ... ça va."
(Normaltvis älskar jag mitt jobb och mitt liv här, men dagar som den här ... det är så där, alltså.)
That's right - jag tänker på franska ibland! 

Comments

Martina

Har du inte sett Midnight in Paris? "Paris is the most beautiful in the rain" :)

Svar: Nej, inte än! Men jag har hört talas om citatet :)
Viktoria - Hallon

2014-01-21 @ 16:43:49
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Hellen

Tur att det inte regnar varje dag och speciellt inte samtidigt som du är sjuk och ändå måste jobba. Du ser glad ut ändå!

2014-01-21 @ 19:12:48

JUNITJEJ

Här är det minusgrader och lite snö. Hellre det än regn!

Svar: Jag får nog hålla med! I alla fall fram tills det blir slask ;)
Viktoria - Hallon

2014-01-21 @ 19:25:26
URL: http://www.junitjejen.se

EMELIECATRINE

Tusen tack för alla tips, ska läsa igenom mer noggrant senare och spara ner allt. Det där med att Eiffeltornet glittrar på kvällen låter ju helt underbart fint. Det gamla fiket ska jag också försöka leta upp. En fråga, hur dyrt är det? Så svårt att veta hur mycket pengar man ska ha med sig.. Tänker mat och sånt? Kram

2014-01-21 @ 21:38:45
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/

Emelie

Haha, visst är det roligt hur man associerar Paris med regnet? Har tänkt på om det är så att ordet paraply (eg. parapluie) är franskt, och det är därför?.. För nog kan det inte regna mer där än på andra platser... egentligen? ;)

Ack och ve! Jag hoppas du inte blir förkyld ordentligt. Tack och lov verkar din optimism och goda humor hålla i sig rätt bra ändå, trots väta och kyla!

Svar: Det är lustigt! Hm, jag funderar på om det är franskt eller kanske latin ... Jag tror att jag har hört att att para betyder mot och pluie betyder regn, så att parapluie blir "mot regn" - men på vilket språk har jag ingen aning om! Lyckligtvis är min förkylning borta nu, och jag håller alla tummar jag har för att det inte ska komma någon ny!!
Viktoria - Hallon

2014-01-23 @ 09:34:21
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0