More birthday storiesPå min födelsedag igår lämnade jag mina värdföräldrars lägenhet runt halv nio-tiden efter jobbet och hade inget annat planerat för resten av kvällen än att äta middag själv och lägga mig. Jag insåg att det kändes lite tråkigt när jag ändå var i Paris på min födelsedag (hur ofta händer det liksom?). Under promenaden hem finns det ett ställe där jag kan se toppen på Eiffeltornet, och när jag passerade detta ställe igår så bestämde jag mig för hur jag ville avsluta min födelsedag ...

 
 
Jag ville se Eiffeltornet glittra! Jag absolut älskar det. Så jag frågade Diana om hon hade lust att ta en promenad dit, vilket hon direkt sa ja till, även fast det skulle bli sent, snäll som hon är. Åh, det var så mysigt och härligt och lite drömmigt på något sätt, eftersom det var natt, födelsedag och vi hade ett vackert Eiffeltorn framför oss. (Ni som följer mig på instagram fick där en liten knäpp video med min födelsedagsglädje i Paris!) Perfekt avslutning på dagen! 
 
 


Idag på kvällen firade jag min födelsedag med min värdfamilj! Jag fick höra en äkta fransk födelsedagssång från äkta fransoser, och fick en fransk tårta (som jag återkommer till!).  Både jag och barnen blev alldeles exalterade när vi såg 20 ljus på tårtan (de älskar att blåsa ut ljus!) och vi samarbetade alla tre för att blåsa ut alla 20 i ett svep! 
 
 
... och glada blev vi när vi lyckades! 
 
 
Sedan fick jag min födelsedagspresent. Alltså, det är helt galet ... Jag kunde inte tro att det var sant när jag öppnade den. Jag har aldrig varit en märkesnörd och trodde aldrig att jag skulle bli det heller, MEN här i Paris så har jag sett en viss Vanessa Bruno-väska som en massa fransyskor har, och som jag tycker är så snygg. Jag har drömt om att ha en sådan ända sedan jag kom till Frankrike i somras. Ungefär i september tror jag att jag diskuterade väskan med mina värdföräldrar och berättade att jag verkligen skulle vilja ha en själv. Det trodde jag dock att de hade glömt för länge sedan, men själv har jag inte gjort det. Senast igår såg jag en ung fransyska gå på gatan med en mörkblå version av väskan, som jag beundrade och tänkte att den väskan alltid skulle vara en dröm för mig. 
 
När jag öppnade min present och fick syn på precis en sådan väska som jag ville ha så drog jag djupt efter andan i beundran och kunde bara stirra medan jag drog upp den. Min alldeles egna, bruna, glittrande Vanessa Bruno-väska ...!!! Det är så fantastiskt! Sedan kom det ut glada, chockade läten ur min mun och massor av tack till mina värdföräldrar (som log stort åt mina reaktioner) och jag gav dem hjärtliga bisous och kramar!! 
 
 
 
När barnen hade gått och lagt sig så hade jag och mina värdföräldrar middag tillsammans, där min värdmamma hade lagat en riktigt imponerande rätt. En pumpasoppa med kyckling och ris ... som låg inuti den urkarvade pumpan! Riktigt gott och så himla snyggt serverat! Det var ett Jamie Oliver-recept, som jag rekommenderar! 
 
 
Viktoria + en 13 kg tung pumpa. 
 
 
Till efterrätt var det en galette de rois ("kungarnas kaka") som man traditionellt äter i Frankrike i början av januari för att fira de tre vise männen. Traditionen går ut på att det finns en liten sak gömd i kakan och den som hittar den blir kvällens kung eller drottning och får på sig en papperskrona! Den senaste tiden när jag gått runt på Paris gator så har det ofta hänt att jag sett barn med små kungakronor på huvudena och i boulangerierna så kryllar det av dessa kakor i skyltfönstrena! Min värdmamma hade gjort den här kakan, och den var jättegod! Väldigt typisk fransk smak och konsistens. 
 
Det var lite senaste nytt från fina födelsedagsfiranden i Paris! Ha det bra, mina vänner! 

Comments

Diana

AHA! Det var det pumpan var till för! :D

2014-01-16 @ 02:42:48
URL: http://daprick.blogg.se

Gabriella

Vilket intressant inlägg!

2014-01-16 @ 06:07:45

Karolina

Wow!! Det är du värd! Vilket firande!

Svar: Åh tack, Karolina! Vad glad jag blir! Det var jättekul!
Viktoria - Hallon

2014-01-16 @ 18:05:45

Emelie

Vilket firande! Allt från Dianas lilla överraskning på morgonen, till firandet med pojkarna och tårtan (som jag hoppas vi får se mer av senare, ja ;), den pa(u)mpiga middagen av värdfamiljen och Dianas och din sena promenad. Det låter som en spektakulär födelsedag, och ja, du kan ju verkligen påstå att du inte kommer uppleva en liknande igen!..

Jag är också helt förtjust i att soppan låg /i/ pumpan, haha. Så snitsigt!
Så gillar jag även den kungliga traiditionen - vet du vad kakan är gjord av? Den ser riktigt smörig och god ut! :)

Och grattis, grattis till väskan!

Svar: Ja, det var en riktigt härlig dag! Bara ett firande kvar, med vännerna! Fast när jag skrev att vi skulle se mer av det senare, så menade jag senare i inlägget, med bilden, haha! ;) Nej, den var verkligen unik, den födelsedagen! Jag har ingen aning vad kakan är gjord av! Jag vet att det är någon slags pasta (inte makaroner- och spagettisorten, haha) och så i just den här var den en mandelsmak. Smörigt, det är fransosernas melodi! ;)
Viktoria - Hallon

2014-01-18 @ 07:37:35
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0