ANTAGEN TILL LÄKARPROGRAMMET!!!

 
Så kom fredagen den 11 juli. På morgonen när jag sömndrucket slog upp ögonen, precis nyväckt av mitt pipande alarm kl. 05.20, så var min allra första tanke: "Idag är det den 11 juli, dagen jag har längtat efter så länge". Men jag var alldeles för trött för att ha några känslor om saken. De kom senare under dagen, när jag jobbade. Då och då slog det mig att om några timmar skulle jag äntligen få veta, varpå jag fick en omtumlande känsla i magen, en spänd sensation som var stark nervositet blandat med otålig förväntan. Som tur var höll jobbet mig upptagen och jag hann inte tänka på det allt för mycket. 
 
Det började kittla i nerverna i bilen på vägen hem och direkt när jag kom innanför dörren sprang jag till datorn och gick in på antagning.se. Mitt hjärta dunkade och när jag såg något grönt på skärmen så kunde jag inte förstå det direkt, utan jag var tvungen att noggrant läsa genom orden:
 
"Läkarprogrammet, Göteborgs Universitet, ANTAGEN".
 
JIHOOÅÅHJAAAAAA! Så mycket energi flödades genom kroppen och jag var tvungen att ställa mig upp och hoppa och tjoa och bli lite galen och säga "JAG KOM IN, JAG KOM IN!!!!!!" till mina väntande familjemedlemmar. Det här känns helt galet!!!!! 
 
Jag vågade inte logga ut från antagning.se i rädsla över att det skulle förändras, utan höll sidan uppe hela tiden så att jag kunde gå in på den och bekräfta ibland att det fortfarande stod samma sak och att jag inte hade läst fel. Direkt tackade jag "JA" och läste spänt igenom mailet "Välkommen till Göteborgs Universitet" från början till slut. Jag ringde runt till mostrar och skrev till vänner på sms och på internet och var bara överlycklig och skakig i en timme. Sedan lade sig den första chocken, men jag kan säga att jag var glad hela kvällen efteråt. Speciellt när jag pratade med Diana i telefon och hörde att hon OCKSÅ hade kommit in!! Vår dröm som vi har diskuterat i många månader har slutligen blivit sann! 
 
Nu måste jag försöka hitta lägenhet i Göteborg och klara av 5,5 år på universitetet också. DET HÄR ÄR HELT VANSINNIGT UNDERBART!!!! 
 
Foto av min syster Veronika

Comments

Emelie - Lever drömmen i Paris!

ALLTSÅ DET ÄR HELT VANSINNIGT PRESTIGEFYLLT OCH SÅ UNDERBART!

Svar: JAG VET, JAG ÄR SÅ HÄÄÄÄR GLAD!
Viktoria - Hallon

2014-07-12 @ 21:25:01
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Martina

Åh vad glad jag är för din skull! Grattis!! :D

Svar: Nämen tack så hemskt mycket!! Vad snäll du är!
Viktoria - Hallon

2014-07-12 @ 21:32:03
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Anna

Grattis, gu va roligt!!!! Underbart. Gick du natur på gymnasiet?

Svar: Verkligen, jag är SÅ glad!! Jajamän, ren naturare!
Viktoria - Hallon

2014-07-12 @ 22:05:21

Andrea som au pair i London och Irland

GRATTIS! Lycka till!

Svar: Tack så jättemycket! Jag är överlycklig!
Viktoria - Hallon

2014-07-12 @ 22:52:09
URL: http://andreagunnarsson.blogspot.se

Daniella 🌙

ÅHHHH grattis!!

Svar: TACK!! Det är verkligen underbart!!!
Viktoria - Hallon

2014-07-13 @ 12:07:26
URL: http://daniellachanelle.se/

Andréa

Grattis och välkommen till världens bästa yrke!! :)

Svar: Tack!! Är det så?? Är du läkare/-student? :D
Viktoria - Hallon

2014-07-13 @ 12:50:45

daniela

stort stort grattis!!! :)

Svar: Tack så jättemycket!! Det är en dröm som går i uppfyllelse! :)
Viktoria - Hallon

2014-07-13 @ 20:13:02
URL: http://ddanielas.blogg.se

Andréa

Jag är student och har ett år kvar till examen och i sommar har jag mitt första vik :) Har bara jobbat tre veckor hittills, men det är fantastiskt roligt. Man träffar så mycket olika människor, man kan förhoppningsvis göra någon nytta (även om man mest gör vad överläkaren bestämmer så här i början ;) ) och man lär sig nya saker hela tiden :)

Svar: Åh, du gör mig alldeles taggad! Vad kul att höra att du gillar det så mycket, det bygger på mitt hopp för den här karriären! Du har pluggat i många år, blir du inte trött? Finns fortfarande den där glöden om att vilja fortsätta studera eller går du mest på ångor?
Viktoria - Hallon

2014-07-14 @ 15:26:35

Hanna

Åh vad roligt för dig, grattis! Och göteborg är verkligen en helt fantastisk stad också :)

Svar: Tack så jättemycket, Hanna! Det ska bli så spännande att upptäcka Göteborg, för trots att jag bor någorlunda nära så kan jag faktiskt ingenting om staden!
Viktoria - Hallon

2014-07-14 @ 23:21:20
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Andréa

Jo jag är och har varit trött. För två år sen var jag så trött att jag var beredd att kliva av utbildningen. Men jag läste i Köpehamn då och fick en nytändning genom att jag kom in i Lund. Men jag tror att alla blir trötta och då tror jag det kan vara nyttigt att ta en paus. Det gjorde aldrig jag, men såhär i efterhand vet jag att jag skulle ha behövt det. Nu är jag fortfarande lite trött men jag håller glöden vid liv genom att tänka på hur kort tid det är kvar och hur mycket jag har klarat. Tar man en termin i taget så kommer man igenom :)

Svar: Wow, vad imponerande att du lyckas fortsätta kämpa trots att du är trött! Nu är du ju på slutspurten, och med mål i sikte måste det vara lättare att lägga i den sista ansträngningen! Så du gick i Köpenhamn först! Men jag trodde att det inte gick att byta utan att behöva gå om? Måste man gå ett speciellt antal år för att slippa gå om? Jag beundrar dig för din viljekraft, fortsätt kämpa!!
Viktoria - Hallon

2014-07-16 @ 16:50:47

Nicole

GRATTIS!

Svar: Tack så jättemycket!! Jag är överlycklig!!
Viktoria - Hallon

2014-07-16 @ 20:20:00
URL: http://xoxonicole.com

Cornelia Appelgren

Men guud så roligt, grattis!! Jag ska läsa sjuksköterska i höst här i Umeå och jag är så spänd, är så otroligt taggad på att jobba inom vården! :D

Svar: Tack!! Grattis till dig med! Vad kul, jag känner precis som dig att det ska bli så kul att kunna hjälpa människor genom att jobba inom vård!
Viktoria - Hallon

2014-07-26 @ 20:46:31
URL: http://appple.blogg.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0