#badkruka

 
Idag tog jag årets allra första dopp i svenskt vatten och det var UNDERBART! Hela dagen - eller hela veckan snarare - har jag svettats i den där heta postbilen och sprungit in och ut i stekande solsken tills jag blivit ett med sätet, som är lika fuktigt som ryggen på min posttröja. Eftersom jag bor nära kusten är det många andra brevbärare som kör förbi havet eller sjöar på sina turer och de lyckostarna kan ta sina raster vid en strand och svalka ner sig med ett dopp. Min syster bland andra! Själv kör jag i tät skog konstant där grusvägarna skapar flera meter höga dammstormar bakom bilen. Ibland får jag till och med dammsmak i munnen. Mums. 
 
I alla fall, därför var det så otroligt skönt att doppa mig i eftermiddags i en söt liten sjö! Min kropp är fortfarande härligt nedsvalkad flera timmar senare. 
 
 
Förresten, om du är svensk är du förmodligen medveten om att vi i detta land är mycket stolta över datumet på året då vi badar för första gången. Ju tidigare desto mer imponerande! Juni är standard för de flesta gissar jag på, men att bada i maj - modighetsstämpel på det, alltså! Mars är ännu mer badass. Sedan finns det isbad på vintern, men det räknas inte för min del, för det verkar bara vara plågosamt. 
 
Varför är vi så stolta över att vi tvingar oss ner i allt för kyligt vatten? Kanske ligger det i vår kultur att vara starka, kyltåliga vikingar. Vem vet? Jag vet att jag idag, den 25 juli 2014, tog årets första svenska dopp och att jag bara kan lägga till #badkruka, enligt våra svenska vikingamått. Blink, blink! 

Comments

Bella

Härligt :) tog också mitt första dopp idag

Svar: Underbart!! Håller du med om att vi är lite #badkrukor? ;)
Viktoria - Hallon

2014-07-25 @ 20:33:46
URL: http://rememberthiis.blogg.se

Anonym

Hej! Stapplade in på din blogg av ett misstag, men fastnade! Du sprider glädje och gör mig glad bara av att läsa dina inlägg. Ville bara meddela dig att ta vara på dina år på läkarlinjen. Du lever mitt drömliv; Au Pair i Paris och läkarprogrammet är mina högsta önskningar i livet, även om den sistnämnda tyvärr bara verkar bli en dröm. Ska inte bli långrandig men tack för en helt underbar blogg!

Svar: Nämen, vilken underbar kommentar!! Vad glad jag blir av att höra att du fastnade här, för jag älskar att sprida glädje till dem som vill ha! Ja, ibland är det knappt att jag förstår det själv vilken tur jag har haft med au pair:andet och läkarprogrammet. Tack för att du påminde mig om att stanna upp och uppskatta vardagen, det tycker jag att du ska göra också. Även om läkarprogrammet stannar som en dröm för dig, så betyder det inte att du inte kan uppfylla andra drömmar, som på så sätt kommer skapa nya. Om jag läser mellan raderna verkar det som att au pair i Paris kan vara en möjlighet...? Gör det, om det känns rätt i hjärtat, för det är toppen!
Viktoria - Hallon

2014-07-25 @ 23:04:13
URL: http://lopplish.blogg.se

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Efter detta inlägg kan jag bara skriva: Du har verkligen inte gått ned i kvalitet sedan du kommit hem från Paris. Helt ärligt.

Nog för att Paris är fantastiskt att blogga om, och ger en mycket "på köpet" för bra blogginlägg, men du lyckas verkligen hålla standard. Tycker seriöst dina inlägg är precis lika härliga, lyckoingivande och inspirerande att läsa. Oroa dig inte. Det sitter där, din bloggtalang. Inte i stad, utan i dig.

Svar: Åh, vad otroligt glad jag blir av att läsa detta!! Du är så underbart fin och varje mening du skriver känns bara mitt i prick, oavsett vad det handlar om. Dina ord om att man får mycket "på köpet" när man bloggar om Paris är helt rätt, så att du fortfarande tycker att min blogg är lika bra värmer enormt. TACK!
Viktoria - Hallon

2014-07-25 @ 23:37:18
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Daniella 🌙

Jag har inte badat än.. Alltid varje år annars har första doppet varit aningen vinberusad på valborg, men i år låter jag nog bli. Är så rädd för maneter att det inte är klokt och vi har inga bra sjöar här.

Svar: Jag förstår vad du menar. Havet och jag är inte heller bästa vänner när det kommer till att bada. Maneter är bara början! Krabbor, snäckor, alger ... Fast jag tycker om att ligga och flyta, vilket man kan göra i havet men knappt i sötvatten.
Viktoria - Hallon

2014-07-26 @ 00:43:45
URL: http://daniellachanelle.se/

daniela

vilken underbar bild den första!!

Svar: Tack!! Jag tyckte att den var så där härligt sommarcharmig!
Viktoria - Hallon

2014-07-28 @ 19:30:23
URL: http://ddanielas.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0