Café Angelina

 
Idag sade jag "bonjour" till min sista heldag i Paris. Jag hade planerat precis hur den skulle gå till, men så blev det visst inte alls. Jag mötte upp de vackra damerna Diana och Malin som båda var klädda så blommigt och vackert som passade till denna varma sommardag. Vi hade tänkt besöka Opéra Garnier, men operasalen var stängd för repetition, så då frågade vi oss själva vad vi kunde tänkas hitta på istället ... 

Eftersom det var min sista chans att umgås med Paris, så fick jag bestämma. Vad bättre än att uppfylla en av de absolut sista sakerna på min bucketlist? 
 

Alltså besöka det ståtliga caféet AngelinaRue de Rivoli! 

Vi beställde varsin delikat pâtisserie och delade på en av Angelinas kända chocolat chaud (varm choklad) - trots att det var 25°C ute! 
 
Med en drömmande ton kan jag bekänna hur underbart det smakade! 
 
 
Vi hade en väldans fin avslutningsträff, och när jag sa hejdå till Malin, så tyckte jag det inte alls kändes som ett avsked, utan lite mer "Vi ses på måndag!" som vanligt. Men jag fick ändra det till "Vi ses en måndag någon gång i framtiden!", för vi kommer träffas igen, det tvekar jag inte på. Någon gång måste jag ju ha vägarna förbi Skåne! 
 
Sedan följde Diana med mig hem och hjälpte mig att packa om mina två resväskor totalt. Jag tog ur exakt allt och var tvungen att rensa ur massor av saker för att kunna stänga väskorna. Igår kväll hade jag panik när jag omöjligtvis kunde få ihop blixtlåset, så Diana (som älskar att packa, och är dessutom bra på det!) erbjöd sig att hjälpa mig - och var en riktig räddare i nöden!! Jag behövde någon som var objektiv för att strukturera upp det och ta en sak i taget, för jag själv såg bara den enorma katastrofen framför mig. Vad skulle jag göra utan Diana? ♥ 
 
Nu är resväskorna stängda och snart ska jag hämta barnen för allra sista gången. Ikväll blir det avskedsmiddag med värdfamiljen och slutligen kommer Diana efter det i natt hem till mig för att ta farväl. Tidigt imorgon går flyget och då ... är mitt år i Paris över. 

Comments

Daniella 🌙

mår du dåligt över att det gick så fort i slutet eller är det en lättnad att åka tillbaka till sverige?

Svar: Ingetdera faktiskt. Det gick fort i slutet, men det är så det ska vara - annars är det inget riktigt spännande, nervöst, kittlande slut. Att åka hem till Sverige var ingen lättnad - snarare tvärtom - men det ordnade sig till slut, det också.
Viktoria - Hallon

2014-07-03 @ 17:10:55
URL: http://daniellachanelle.se/

Gabi

Vilken storslagen avslutning på ditt Paris-år! Skönt att resväskorna blev färdigpackade och dragkedjorna gick igen. Hoppas det går bra när du ska säga hej då till familjen. Trevlig flygresa imorgon!

2014-07-03 @ 17:29:56

Hanna

haha asså åh, jag känner själv att det är sorgligt att du ska lämna Paris. Men det har i alla fall varit jätteroligt och trevligt att få följa med på ditt äventyr här på bloggen. Önskar dig en trevlig hemresa imorgon!

Svar: Det känns lite som slutet på en vacker roman, sorgligt men så fint medan det varade! Så enormt kul att höra att jag har fått dela med mig av mitt Parisäventyr till dig, hoppas du kunde drömma dig bort ibland!
Viktoria - Hallon

2014-07-03 @ 18:02:02
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Emelie

Saknar dig redan.

2014-07-04 @ 13:01:36
URL: http://sockerskrin.blogspot.com


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0