Fräsch, fransk jordgubbsbakelse

 
Hello dear! Kul att se att du hittat hit (igen)! Idag tänkte jag bevisa att jag checkade av följande punkt på min Bucketlist över saker att göra i Paris: #32 Baka / laga mat efter franskt recept. Min sista kväll i Paris hade jag en avskedsmiddag med min värdfamilj, och då bad jag min värdmamma att jag skulle få göra efterrätten för att kunna pricka av det här på listan. Hon var med på noterna och hjälpte mig att göra en underbart god bakelse som hon gjort till oss en annan gång. Om den har något namn är jag osäker på, så jag tänker kalla den för jordgubbsbakelse! 
 
Det är en kreation med en slags pepparkaka i botten (heter Speculoos på franska, som jag även funnit här i Sverige under namnet Lotus, vilket det står på även de franska kakorna), en ring av jordgubbar och inuti en blandning av mascapone, fromage blanc och lite citron i. Toppat med lite fler jordgubbar och basilika. Så god!! Jag gjorde även en freestyle med aprikos (tror jag att det var) till den nya au pairen Emelie som inte gillar jordgubbar. Det borde fungera med ett antal olika frukter eller bär, men jordgubbar är ändå det bästa enligt min åsikt. 
 
Jag är så förtjust i den här bakelsen! Så söt men ändå fräsch. Även om jag borde ha gjort den vita krämen dagen innan för att den skulle bli mer fast, och sedan hällt på den i sista minuten. Nu rann den lätt iväg eftersom vi gjorde den samma kväll. Ack, så mumsig ändå! Bakat efter franskt recept - check! 
 
Så här skapades bakelserna. Jag behöver köpa sådana här formar!

Comments

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Åh, kommer fortfarande ihåg precis hur den smakar.. Mums! Men, jag tycker faktiskt aprikos var bättre. Plus att det blev snyggt med lite variation till dina bilder. Så det så!

Och du, var det inte SISTA kvällen i Paris? Eller missminner jag mig? Inte för att vara en rättande besswerwisser eller sådant (det har internet redan nog av, höhö [insert inside-joke laughter here]).

Däremot tycker jag inte den ska heta Jordgubbsbakelse. Jag kommer kalla den för en "Viktoriadröm". SLÅ DEN DU.

Svar: Det hade varit roligt att testa med massor av olika frukter! Du har helt rätt, min skarpsynte vän! Jag tänkte "näst sista dagen", men du har rätt i att jag faktiskt skrev kväll! Nämen DU, Viktoriadröm?! Det går ju inte att använda! Människor skulle bli så chockade och upphetsade över detta vackra namn att de inte skulle kunna slå sig till ro tillräckligt för att smaka! ;)
Viktoria - Hallon

2014-07-20 @ 22:26:21
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

hellen

Kollade runt på nätet och såg att en sådan form kostar 46 kr st.

2014-07-22 @ 11:06:46

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Haha, du menar det? Så olyckligt.. Då får vi hitta ett annat, mindre häpnadsbäckande namn...
Fast egentligen.. Med tanke på hur den smakade så skulle den inte göra en Viktoriadröms-förväntande provsmakare besviken ;)

Ps. NY DESIGN! Älskar.

2014-07-22 @ 21:41:33
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Katarina

åh vad gott! blir dessutom helt i extas när du säger att det finns speculoos i sverige! Har varit lite orolig över hur det skulle gå om jag måste frakta hem en hel årsförbrukning liksom... bisous

Svar: Ja, riktigt mumsigt! Jag var lite besviken när jag insåg att jag inte skulle kunna ta med några tillbaka till Sverige (för mycket grejer, för lite plats). Eller hur, jag insåg inte att det var samma först, men när jag kikade på mina franska kakor insåg jag att det var samma! Chouette!! Bisous!
Viktoria - Hallon

2014-07-24 @ 21:02:51
URL: http://katarinamerlander.tumblr.com

Viktoria

När jag läser dina inlägg från Paris inser jag hur lite jag faktiskt utnyttjar den här underbara staden.. Det är så lätt att man bara hamnar i någon sorts "rutt". Nu blev jag motiverad att ta mig ut och upptäcka mer! PRONTO!

Svar: That's the spirit! Det tycker jag absolut att du ska göra, njut som bara den för Paris är en så fantastisk stad som bara väntar på att bli upplevd på allra bästa sätt!
Viktoria - Hallon

2015-02-19 @ 12:20:14
URL: http://accordingtoviktoria.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0