I den gula bilen

 
Idag är det onsdag och jag längtar till fredag, mina vänner. För mitt liv är väldigt mycket jobb just nu. Det är varma dagar i bilen, men med båda fönstrena öppna blåser det mycket vind genom som kontrollerar värmen. Jag kör runt 7-8 mil per dag och lämnar post i drygt 400 brevlådor. Radion har jag alltid på och växlar mellan stationerna. En av mina favoritdelar av jobbdagen är att sätta på P2 kl.15 och lyssna på ett halvtimmeslångt radioprogram på engelska som består av lite nyheter, inslag och avslutas med att prata om myter om Sverige. Det känns som en lättnad att få höra något annat språk än svenska. Idag när jag körde ute i skogen började jag prata franska för mig själv, och upptäckte att jag saknade det mycket!
 
Jag och syrran idag framför våra fina postbilar! En dag ska jag skriva ett inlägg i stil med "10 saker du inte visste om brevbärare" eller något liknande, för jag har lärt mig mycket intressanta saker om det här jobbet under bara 1,5 veckor! Men inte idag, för just nu ska jag göra det jag har sett fram emot hela dagen: sätta mig i hammocken med en kopp te och läsa en bok!
 
Ha det så ypperligt fint!!

Comments

zerny

Det syns att ni är systrar! :) Är det svårt att hitta alla brevlådor?

Svar: Hihi, ja vi får höra det ibland! Det var lite klurigt att hitta i början, men efter en vecka med någon som lärde upp var och en av oss, och lite virrande första dagen själv i bilen, så satt rundan sedan som en smäck!
Viktoria - Hallon

2014-07-16 @ 19:50:28
URL: http://zernylafrance.blogg.se

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Åh, det inlägget ser jag minsann fram emot!
Låter så finurligt, och när det kommer till dig, då vet man att det är välarbetat.

Idag fick vi bilden på dig med postbilen, och Caroline skrattade så gott och visade pojkarna. Adrien tittade, log och skuttade framför bilden och utropade glatt "Viktoja..! Caca!"... Men det har nog inget med dig att göra, för varannan mening han yttrar är numera "caca prute et fez" (hur man nu stavar det?). Oavsett humör.

I vilket fall, jag hoppas du har det bra och vi hörs snart! Jag har ju en magnet tll dig ;)

Svar: Nämen Adrien!! Kommer han in i den åldern nu, haha? Jag kanske borde vara glad över att jag slipper det ... fast jag kommer aldrig vara glad över att vara åtskiljd från mina franska småkillar! ÅH, magneten!! Vill ha!
Viktoria - Hallon

2014-07-16 @ 23:50:57
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Hellen

Jag tycker man blir glad av att se den gula färgen på postbilen.

2014-07-17 @ 16:39:42


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0