Det där med Paris och regnet

 
En del säger att Paris är som vackrast i regnet. Jag vet inte om jag kan hålla med om att den är som allra vackrast i detta väderförhållande - men jag erkänner att det inte är illa. Efter en halv dag inne i studion tillsammans med min nya rumskamrat Emelie så bestämde vi oss för att trotsa regnet och ta oss en promenad. 
 
 
Den heltäckta himlen gav ett behagligt ljus på gatorna, vilket jag tyckte fick grönskan att växa och bli mer färgstark. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte gillade när staden speglade sig i vattenpölarna på marken. Okej, Paris är mycket fint i regnet - men jag älskar den i solljuset också. Även i molnigt väder, blåsigt väder, åskväder ... Möjligtvis i alla väder utom hagel och slask, men det är ju för att de sorternas väder helt enkelt är mindre trevliga i allmänhet.  
 
Det var besynnerligt mycket folk som gav sig ut i regnet enligt min åsikt, även om ingen parisare lyckades tajma att gå över övergångsstället med ett paraply i högsta hugg just när bilden ovan togs. Men jag kan lova att det fanns gott om dem. Och en och annan svensk au pair dessutom. Jag och Emelie delade på ett paraply och hade en trevlig stund när vi vandrade runt i våra kvarter (jag vill säga "mina kvarter" egentligen, för jag glömmer hela tiden att det är hon som ska stanna och jag om ska åka!)
 
Det må vara så att Paris är vackert i regnet - men låt oss stanna under ett paraply, okej? 
 

Comments

Veronika

that's okey ;)

2014-06-29 @ 08:10:13
URL: http://veroniqa.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0