Guide till den magnifika staden Paris #2

 
 
 
EN GUIDE TILL DEN MAGNIFIKA STADEN PARIS, del 2 
 
 
Frukost ute
Jag absolut älskar att äta frukost ute, vare sig det är på ett boulangerie eller café. När jag vill lyxa till det med en utefrukost brukar jag ofta gå till Le Pain Quotidien. Det finns lite överallt i Paris och om det är något café som du kan lita på serverar en god frukost så är det detta. En yoghurtparfait med müsli eller hemmagjord gröt eller klassiska baguettetartine med smör och sylt. Kanske en varm dryck eller juice till det. Och en croissant bara för att. Mums. Franskversionen av frukost ute är självklart det snabba kaffet och croissanten (eller annan bakelse) på närmaste boulangerie
 
 
 
Notre-Dame
Ett av Paris mest besökta turistmål: den stora katedralen Notre-Dame. Att gå in i den är som att gå in i en annan värld, allt är så vackert, gammalt och stort. Plus att man får ta kort där inne (fotografen i mig jublar). Även om kön utanför är lång så går den oftast fort. Missa inte Quasimodos hem!
Jag har gått ner i dess krypta, men det tyckte jag inte var så vidare spännande. Ett museum med lite gamla stenväggar.
Däremot var det riktigt coolt att gå upp i Notre-Dames torn! Se de läskiga statyerna på nära håll, ha fina utsikter över Paris och gå genom smala gångar. Det gillade jag!
 
 
 
Shakespeare & company
Denna lilla, engelska bokaffären nära Notre Dame är definitivt värd ett besök, även om du inte är bokfantast. Jag älskar stämningen inne i butiken, som får mig att tänka på gamla författare i Paris och på skönheten som ligger i skrivkonsten. De höga hyllorna fulla med böcker, de gamla bokhyllorna och gångarna är supermysiga.
 
 
 
Utsiktsplatser
Mitt allra bästa tips på utsiktsplatser är helt klart Tour Montparnasse: en lite malplacerad, svart skyskrapa mitt i Paris som ligger mycket centralt, så den har en fin utsikt över Paris – speciellt Eiffeltornet, vilket gör det till min favorit!
Som jag nämnt tidigare tyckte jag att utsikten var sådär från Eiffeltornet. Visst såg man långt och så, men allt var så litet att jag bara uppskattade det någorlunda. Vad är en utsikt över Paris om man inte ser just Eiffeltornet? 
Småmysiga utsikter som jag gillar är från Notre-Dame och Triumfbågen (gratis att gå upp för oss under 26 år som bor i Europa!) och från Parc de Belleville. En annan utsikt som jag gillade starkt var att gå upp i domen i Sacré-Coeur! Jättefin utsikt och häftigt att gå i de små gångarna på kyrkan! 
Utsiktsbilderna i collaget: Sacré-Coeur (uppe till vänster), Tour Montparnasse (uppe till höger), Parc de Belleville (nere till vänster) och Eiffeltornet (nere till höger). 
 
 
Länk till min Paris-guide del 1, om du missat! 

Comments

Melody

Fina utsikter. Min favorit är bilden med utsikten från Sacré-Coeur.

2014-06-04 @ 15:14:29

Hanna

Vilken bra guide!

2014-06-04 @ 23:14:58
URL: http://hannafialotta.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0