Vårblommor och febertrubbel

 
Det känns fruktansvärt nedrigt att vara hemma och vara febersjuk när vädret är toppen här! Solen skiner på gatorna och färgar byggnaderna ljusgula istället för lätt gråa, det luktar vår där grönskan håller på att slå ut ... Speciellt fint är det vid lekplatsen dit jag brukar gå med barnen, för där har två träd slagit ut - inte med löv, utan med vita och rosa blommor! Istället för att njuta av det väntar jag på bättre tider, vilar i min säng och håller tummarna för att febern ska försvinna snart. 
 
Lilla Adrien, 2,5 år, var så söt igår morse när jag tog hand om honom. Jag var redan då lite sjuk och tänkte hålla mig på avstånd. Vi lade ett pussel och när jag gav honom en bit som han letade efter så sa han glatt "Merci Viktoria! Bisous!" (Tack, Viktoria! Kindpuss!) och lutade sig fram för att ge mig en bisous. Ledsamt nog lutade jag mig bakåt och sa att han inte fick ge mig någon puss eftersom jag var sjuk. Då sa han "Oh ... Câlin!" (Kram!) istället och öppnade armarna brett för att ge mig en kram, fortfarande med ett stort leende på läpparna. Det var hjärtkrossande att säga nej till det också! Slutligen så gav han upp och fortsatte att lägga sitt pussel medan jag satt där och var smått deppig över att inte få krama min sötaste 2-åring! 
 
 
Nåja, här kommer lite vårblomsbilder som jag tog med Katarina i trädgården Jardin du Palais Royal i måndags! 
 

Comments

Emelie

Men nawww, Viktoria, nu smälter jag.. Han är ju en riktig liten guldpojke, Adrien..! Och han har verkligen fastnat för dig :)))

Vad trist att du känner dig krasslig.. Finns det en fransk motsvarighet till ipren/alvedon eller något för att lätta symtomen, så du fortfarande kan vara alert?

Krya på dig en massa!

Svar: Paracetamol finns här också, i samma dosering om alvedon, men ser ut lite annorlunda. Dessutom har jag fått några tabletter med vitamin C som har piggat upp mig när jag varit trött! :) Tack så mycket!
Viktoria - Hallon

2014-03-06 @ 13:42:38
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

mormor

Tråkigt att höra att du är sjuk. Hoppas du får njuta riktigt länge av magnolian du sett blomma.
Samma som jag har vid uterummet men som troligen inte kommer på länge.
rya på dej!

2014-03-06 @ 15:31:05

Hanna

Hej Viktoria!
Jag har en liten fråga angående aupair-sökande som det skulle vara trevligt om du ville svara på :) Jag har nämligen börjat kolla på möjliga au pair familjer, men när man hör av sig och kanske börjar mejla och så för att se om man är "rätt" för varandra, vad skulle du säga är bra att ta reda på och vad som är "nyckelfrågorna" eller så? Kan ju vara trevligt att höra från någon med erfarenhet :)

Svar: Hej Hanna! Det finns självklart en massa saker, men jag rekommenderar att du läser det här inlägget: http://hallonsplace.blogg.se/2013/september/au-pair-tips-viktigt-nar-du-valjer-en-familj.html där jag har skrivit en del om vad jag tycker är viktigt att tänka på när man väljer värdfamilj! Lycka till!
Viktoria - Hallon

2014-03-07 @ 11:40:22
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Lovisa

Hej Viktoria! Jag har precis kommit till Paris som au pair, och trivs verkligen jättebra! Det är bara en sak jag undrar över, som jag har svårt att förhålla mig till. Barnen jag jobbar med är, som barn ofta är, ganska envisa och lyssnar inte alltid när man säger till dem, inte bara när det gäller mig utan också föräldrarna. Barnaga är ju här, till skillnad från i Sverige, lagligt och jag har hört att det är vanligt att detta utförs i Frankrike. Jag har märkt att föräldrarna ibland är lite hårdhänta med barnen, inte så att de slår men nära inpå. Barnaga är självklart något jag motsätter mig och jag aldrig skulle göra, men hur tycker du att jag ska förhålla mig till detta? Är det en kulturskillnad man får räkna med eller är det bäst att ha ett samtal med familjen, som förmodligen inte kommer ändra sin åsikt ändå, om det? Ska man försöka byta familj?

Svar: Hej Lovisa! Det är en väldigt svår fråga (och om du lämnar din mailadress kan jag skriva ett längre svar), men jag tror att den här situationen finns i en del familjer. Så länge som de inte skadar barnen så finns det nog inget du kan göra, som du säger så tror jag inte att de skulle ändra åsikt. Det jag hade gjort i din situation är att jag skulle provat ett tag att stanna i familjen och se hur det känns. Själv så får du ju använda tillrättavisningsmetoder som att sitta ner och prata med dem lugnt men tydligt öga mot öga och berätta för dem vad de gör fel, och att sätta dem i "hörnet" - som används mycket här. Jag vet hur det är att ha barn som inte lyssnar - det tog mig ganska lång tid att lista ut hur man gjorde det bäst. Om du känner att du inte trivs i familjen efter en månad eller så, så tycker jag att du ska byta. Lycka till.
Viktoria - Hallon

2014-03-07 @ 12:17:52

Kajsa

fina bilder :)

2014-03-08 @ 02:00:50
URL: http://wanderlustes.blogg.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0