Älskvärda plats

 
Här kommer resten av mina rivierabilder! Jag älskar dessa fina platser som nu är fulla med minnen för mig! Ovanför hittar vi en bild på den ståtliga byggnaden Palais de l'Europe (Europapalatset) med häftiga berg i bakgrunden (södra alperna) som syntes från nästan överallt i staden Menton. Jag älskaden är man kunde se både havet, staden och bergen! 
 
Det fanns många fina arkitekturella kreationer, bland annat en snövit byggnad vid namn Winter Palace.  
 

Staden med apelsiner, clementiner och citroner! Jag tyckte det var så häftigt att se sådana fruktträd i verkligheten. Som jag nämnt förut är citronen Mentons specialitet, och fanns på nästan alla vykort och souvenirer, men även som dekoration. Härlig symbol! Allt gult piggade verkligen upp, speciellt när det stundtals var dåligt väder. 


Några få av alla mina "citronfoton", haha! 

Vi tog en del fina promenader, familjen och jag, både vid vattnet och i staden, och det är klart att man måste stanna för en glass ibland!  
 
En typisk gata, med affärer på bottenplanet och bostäder på våningar över.  
 
På en av mina egna vandringar promenerade jag till kyrkan St Michel, och träffade på många trevliga smågator bland orange-gul-rosa hus. 
 
Jag älskar denna bild. Kan inte riktigt sätta fingret på varför. Om det är blandningen av ljus, de avslappnade ungdomarna, den lilla gatan eller kyrkan ... Eller kombinationen. 
 
På det lilla torget framför kyrkan St Michel var marken häftigt mönstrad med stenar i olika färger och former. På rivieran finns det något se åt alla håll! 
 
På denna plats fanns även en fantastisk utsikt över en strand (som faktiskt såg ut att ha sand och inte sten!), den gamla hamnen och italienska rivieran! 
 
Slutligen en kväll på stranden. Tillsammans med de härliga barnen doppade vi fötterna i vattnet och lekte i det stenblandade gruset. Så underbar stund. 
 
Moi på franska rivieran!!  
 
Jag avslutar min strålande vecka med en bild på stranden i solnedgången. Vågorna och stranden fick liksom en guldig färg som jag försökte föreviga på foto, men det var finare i verkligheten. Rivieran är alltså något som måste upplevas på riktigt och ses med egna ögon för att förstå hur förträfflig den är! 

Comments

Hellen

Oj, vad många fina bilder på den vackra citronstaden. Kul att se!

2014-05-02 @ 06:26:08

Mamma

Tack för vykortet vi fick från Menton idag!

2014-05-02 @ 14:37:01

Anonym

Så fina bilder!

2014-05-03 @ 22:07:43


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0