Blev fransyska en vecka hos en fransk vän

 
Nu har du sett hur vacker naturen var i Ardèche-regionen i del 1 av mina semesterdagar med min franska vän Laurine - det är dags för del 2, som mestadels utspelar sig i de små, charmiga byarna där omkring! Ja, i Frankrike används faktiskt ordet "by" fortfarande, och när man kommer dit förstår man varför. Gammaldags stenhus, små gator, gulliga affärer, marknader m.m. Jag tyckte att det var mysigt att gå omkring i de olika byarna och fotografera, köpa små presenter och allmänt beundra! 
 
Här är jag och Laurine, sommarklädda och lätt solbrända! Vi sitter i ett litet tåg, på väg tillbaka till parkeringen efter att ha varit nere Grotte de la Cocilère - en av Frankrikes tre finaste grottor (enligt dem själva)! Superhäftig rundtur 50 meter ner i marken, i mörker bland droppande bergväggar åt alla håll! 
 
Snapshots från en mysig liten by! 
 
Allons au marché! Kom så går vi till marknaden! Vi var på två stycken olika, men båda innehöll den där härliga blandningen av matstånd (frukt, ost, bröd, kött) tillsammans med stånd fyllda av kläder, leksaker, väskor, smycken, mattor osv. Jag fyndade massor av saker på marknaderna! Bland annat fann jag en kärlek till alla somriga, semesteriga armband. 
 
Bröd på landet - MUMS! Under den här semestern åt vi väldigt mycket god mat hela tiden, vilket jag uppskattade enormt! Vi åt på det traditionella franska sättet: baguette- och syltfrukost, stor lunch och en lika stor middag, innehållande flera rätter varje gång och alltid MASSOR av bröd. Jag åt tills jag blev proppmätt och sedan inget emellan. Möjligtvis en liten kaka eller två mellan lunch och middag. Typiskt franskt, men det passade mig bra för jag har verkligen kommit in i att äta på det franska sättet nu den senaste tiden. 
 
Fransk korv från slaktaren. Jag har faktiskt lärt mig att gilla dessa - som jag avskydde i början! På marknaden blev den en del smakprov! 
 
 En typiskt vanlig syn i en fransk by: kyrktorn! 
 
På en marknad fanns det även mycket musik på gatorna, vilket kunde vara trevligt beroende på hur skickliga musikerna var!  
 
För övrigt så bodde vi på en fin, liten camping som hette Le Coin Charmant (Det charmiga hörnet), i ett litet "mobil home" - ett hus som man kan flytta på, med minimala rum och tunna väggar. Vi åt alla måltider utomhus på altanen och solade och gjorde aktiviteter på en gräsmatta framför huset. En gång tog jag mig ett dopp i campingens pool! 
 
Jag och Laurine tog en promenad en eftermiddag och fick syn på en get som klättrat upp i ett träd. Det funkar ju också. 
 
Vi hade även en liten fotografering på en äng! Voilà, det var min fina semester tillsammans med min före detta utbytesstudent Laurine! Jag är så nöjd över att ha valt att resa dit, annars vet jag inte när det hade blivit av. Det var roligt också att de bjöd med mig på semester! Vilken gästvänlighet, jag är så tacksam! 

Comments

Gabriella

Mysig resa. Vilka fina bilder i blomsterängen!

2014-05-18 @ 05:57:11

Elin

Ser så mysigt ut! Vilket land kommer din kompis ifrån?

Svar: Det var supermysigt!! Min kompis Laurine menar du? Hon är fransk!!
Viktoria - Hallon

2014-05-18 @ 10:26:52
URL: http://egu.blogg.se

Veronika

ååååååååååååååååh de sista bilderna <3 <3 <3

Svar: I KNOW RIGHT?!
Viktoria - Hallon

2014-05-18 @ 11:17:46

Sofia

Har läst här ett tag och ville bara säga vilken fin sida och vila fina bilder! Man blir inspirerad och glad av din positiva utstrålning! Skulle vara intressant om du la upp en video där du talade franska :)

Svar: Tack så jättemycket, Sofia! Jag blev så glad av din kommentar att jag gjorde en video!! Många kramar på dig!
Viktoria - Hallon

2014-05-18 @ 14:34:33

Emelie

Som vanligt är alla dina bilder sköna så in i bomben, men brödbilden.. ALLTSÅ. Fastnade där och scrollade upp flera gånger. KÄRLEK PÅ BRÖD <3

Men du, jag kom på att jag kan inte ens olika sorters bröd! Jag beställer alltid "baguette" eller (om man ska vara lite tuff!) baguette traditionelle.. Men.. Har du kolla på olika limpor och bröd som man köper? För jag är begränsad till det enda bröd-ort jag kan.

2014-05-18 @ 16:22:36
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0