Creepy katakomber

 
Denna mulna tisdag begav jag mig ner i underjorden. Jag och Diana var nämligen och besökte katakomberna i Paris! Vad kan vara bättre än en underjordisk, fuktig grav full av gamla ben och dödsskallar för att värma upp sin insida en smått kylig dag då solen gått och gömt sig? Buu ... Förberedd dig på att träda in i mörkrets rike! 
 
Vi hade planerat att besöka katakomberna sedan länge och vi tänkte att om vi kom en halvtimme innan de öppnade på en tisdag så skulle vi inte behöva köa. Glöm det! Vi köade runt 1 tim 15 min innan vi kom in - och vid den tiden var kön megalång! Som tur var är jag och Diana väldigt pratiga när vi är tillsammans, så köandet gick på ett kick! 
 
När vi kom in så gick vi ner för många trappor och genom mörka, fuktiga gångar där vi skämtade om att det var den ideala platsen för att spela in en skräckfilm. Sedan kom vi fram till denna dörr där det högst upp står "Stanna! Här är dödens rike", så coolt...! 
 
Vi passerade massor av dödsskallar och ben i högar. Jag tyckte inte att det var så läskigt, men jag hade aldrig vågat gå dit själv utan Diana eller någon annan med mig heller, haha! Stället hade en viss spännande stämning. 
 
 
Det är som jag och Diana insåg när vi stod i trappan, köandes för att få komma upp: vi har sett Paris i norr, söder, öster och väster - och numera även från högt upp och långt ner! Det här var inte min favoritturistattraktion i Paris måste jag erkänna, men det känns häftigt att kunna säga att jag har varit där. Låt oss hålla tummarna för att jag inte ska få några mardrömmar i natt! 

Comments

Melody

Creepy! Det är nog ett ställe som jag ska avstå från att besöka!

2014-05-27 @ 17:06:24

Sara Z

Hej viktoria!
Vad ligger din Aupair lön på & vad betalar dina värdföräldrar?
Skulle du vilja lägga upp ett schema typ med hur en "klassisk" vecka i paris ser ut som dig? BTW du är så duktig på att fotografera! :)

2014-05-27 @ 17:09:53

Daniella 🌙

Har du sett filmen som utspelar sig i dessa gangar? Jag tror den heter catacombs och ar ratt rolig.

Svar: Nej, jag visste inte att det fanns någon film som utspelade sig där! Coolt!
Viktoria - Hallon

2014-05-27 @ 19:16:07
URL: http://daniellachanelle.se/

Hanna

haha, ja usch katakomberna är rätt läskiga...
Förresten, det hade varit roligt ifall du gjorde en frågestund någon gång! Tror att vi är många som har frågor om bl.a. paris och au-pair livet och tror att du hade gett bra svar också :) bara ett litet tips!

Svar: Bra tips med frågestund! Det gör vi! :D
Viktoria - Hallon

2014-05-27 @ 20:49:45
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Andrea som au pair i Irland

Åh, dit har jag alltid velat åka! Finns på min lista över saker att göra nästa gång jag är i Paris, vilken upplevelse alltså!

2014-06-05 @ 23:02:24
URL: http://andreagunnarsson.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0