Förtjusande frågestundsdags!Hej vänner! Idag har musklerna fått jobba för min del. Dagen började med att följa med Diana till flygplatsen Charles de Gaulle eftersom hon hade två megatunga resväskor (varav en inte hade några hjul!), plus ett handbagage som hon omöjligt kunnat fått dit på egen hand. Är man vänner så är man. Då är det minsta man kan göra att trotsa lathet och offra sin ledighet! Om man har tur kan man bli bjuden på glass efteråt, hihi! Plus att tid spenderad med vänner är väl ändå aldrig bortslösad tid? När vi sa hej då utanför boardingen ville jag bara ge henne en kram till hela tiden. Jag hade gärna velat åka med, men mitt Sverigeflyg går ju faktiskt i övermorgon! En veckas semester i Sverige! 
 
Bois de Boulogne i eftermiddags
 
Sedan tog jag en joggingtur i skogen Bois de Boulogne, och gissa vad som hände? Jag sprang alldeles vanligt på väg mot skogen, när jag mötte en blond tjej som promenerade mot mig och kollade lite underligt på mig. Hon sa något så jag tog ur hörlurarna och så frågade hon: "Heter du ... Viktoria?". Det visade sig att hon kände igen mig från min blogg! Så himla kul!! Det var en jättetrevlig tjej som hette Sofia och berättade att hon var här på semester och hade precis turistat i Bois de Boulogne. Så Sofia, om du läser detta, så var det riktigt roligt att du sa något! 
 
Tänk om någon hade sagt till mig för fyra år sedan när jag startade min blogg, att den skulle göra att jag skulle bli igenkänd på Paris gator i framtiden? Haha, det hade jag aldrig trott! Så smickrande! (Och COOLT!) 
 
 
Jag utlyser från och med nu FRÅGESTUND i några dagar framåt, efter begäran av en kär läsare! Jag tänkte att det kunde passa bra nu eftersom att jag sedan kan försöka svara på dem när jag är hemma i Sverige på semestern. Så om det är något du funderar över gällande Paris, au pair, fransoser eller bara om mig, så fråga på! Jag kommer göra så att frågorna inte syns för andra, utan jag svarar på frågorna i ett nytt inlägg. Demandez-moi! Ask away! 

Comments

Sofia

Hej Viktoria!
Vad kul att möta dig idag! Hade verkligen inte förväntat mig att möta någon jag kände igen. Jag hade precis promenerat runt sjön och åkte med den lilla båten ut på ön, och han som körde båten sa att hon som ägde restaurangen på ön också var svensk! Hur som helst så var det jättefint i Bois de Boulogne, lite avbrott från storstan :) Du har säkert varit där, men om inte så kan jag tipsa om ön mellan La Défense och Neuilly sur Seine, Île de Puteaux där det fanns en fin park/anläggning med häftiga utegymsgrejer. Jag promenerade nämligen hela vägen från La Défense och quatre temps!
Hoppas du hade en härlig löptur och att du njuter av den sista tiden i Paris! :)

Svar: Hej Sofia! Jag känner precis samma sak! Jag blev jätteförvånad över att träffa dig, men glad! Så mysigt att du fick utforska Bois de Boulogne! Jag har inte varit ute på den lilla ön än! Inte på den andra ön du pratade om heller! WOW, att du gick hela den biten!!! Imponerande! Tack så mycket, jag hoppas att du har (haft) en underbar vistelse i Paris!!
Viktoria - Hallon

2014-05-29 @ 20:18:20

Anonym

På vilket sätt tycker du att du har förändrats eller utvecklats under ditt år i Paris?

2014-05-30 @ 10:59:29

Sanna

Vilken linje gick du på gymnasiet?
Vad har du för gymnasiebetyg?
Hur ofta tränar du och vad?
Var du säker på att du ville åka som au pair till Paris från början, eller fanns det andra städer eller länder som var aktuella?
Vad har du lagt mest pengar på under din tid i Paris?
Kan du några andra språk än engelska, svenska och franska?
Hur var din gymnasietid?
Vad har varit jobbigast eller sämst med att bo i Paris?

2014-05-30 @ 16:09:08

Martina

Min syster Ellika tänkte bli au pair genom STS i höst. Hon undrar hur lång tid det tog från att du skickat in alla dina ansökningshandlingar till att du blev matchad med en familj? Handlar det om veckor eller månader?

2014-05-30 @ 22:21:53
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Malin

Frågestund, yeah! :D Här får du ett bidrag: Vad är din största inspiration till dina foton?

2014-05-31 @ 10:06:03

daniela

vilka är dina bästa och sämsta sidor? har du haft någon pojkvän? :)

2014-05-31 @ 20:00:21
URL: http://ddanielas.blogg.se

Rebecca

Jag undrar hur det är att bo i en liten studio och i ett lägenhetshus i Paris? Blir det trångt? Kan du laga mat, duscha, tvätta som du vill? Finns det några gemensamma lokaler?
I Sverige har vi ju t.ex. oftast en tvättstuga.

2014-06-01 @ 15:52:17

Hanna

Vad kul att du gjorde frågestunden som jag tipsade om, hihi!
Helt typiskt har jag ju glömt bort alla de frågor jag innan hade på hjärtat (snacka om dålig timing). Men jag slår vad om att många andra frågar de frågor som jag också är nyfiken på, men jag ska allt försöka komma på ett jag jag också trots allt. Så, here we go:
1. Jag ska ju, som jag har sagt tidigare, också bli au pair i frankrike efter sommaren, men jag kommer bo i en stad en bit utanför paris... Men brukar au pairer som bor i paris också umgås med au pairer som bor en bit utanför men som t.ex. kan komma in på helgerna eller brukar det naturligt inte bli så? (knäpp och flummig fråga kanske, men ändå!)
2. Vad brukar du äta för mat när du äter hemma hos dig eller hos värdföräldrarna? Vad är typiskt fransk "husmanskost"?
3. Har du något favoritord på franska som du tycker är extra fint?
4. Vad kommer du att sakna mest med Paris när ditt år som au pair är över?
5. Tror du att du kommer fortsätta hålla kontakten med de vänner du skaffat här i framtiden?
6. Brukar du läsa andras bloggar, i så fall vilka? Några du kan tipsa om?
7. När du ser tillbaka på ditt år som au pair, är det någonting du önskar att du hade gjort annorlunda eller mer?
8. Vad är de bästa sakerna du vet i hela världen?

Sådär, det blev ju faktiskt en del frågor ändå när jag väl kom igång, haha.
Tack för svaren i förväg och för en fin blogg. Kram!

2014-06-01 @ 19:56:16
URL: http://stjarnklarts.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0