Ladurée. Champs-Élysées. Paris.

 
Sista-tiden-i-Frankrike-lyx #2: Fika på Ladurée! Jag har velat besöka deras salon de thé (tesalong = café) hur länge som helst nu, och unna mig något riktigt gott. Ladurée är verkligen en av Paris stoltheter, enligt min åsikt. För dig som inte vet så är det ett lyxkonditori som säljer mycket goda macaroner och andra franska patisserier. Det är en butik, men på dyrgatan Champs-Élysées finns den även som café/restaurang. Dit gick jag och Nathalie idag under tidig eftermiddag, för vi måste ju ha ätit på Ladurée åtminstone en gång under vårt au pair-år! 
 
Här är fina Nathalie som gjorde mig sällskap!
 
Tarte fraise des bois rhubarbe beställde Nathalie in - vilket var en smultron- och rabarberpaj - tillsammans med en kopp varm choklad. 
 
Jag köpte en urgod tarte chocolat orange. Den var verkligen megagod, jag älskar smakblandningen av choklad och apelsin. Gaffeln gled långsamt genom chokladen när jag skulle ta en bit, den var så där lagom krämig. Botten var aningen knasprigare och ett perfekt kompliment. Och sedan smaken! Chokladen var gudomlig, inte för söt och inte för mörk. Jag blir alldeles drömmig bara jag tänker på godbiten...! 
 
Till bakelsen drack jag en kopp te som hette Thé Chéri, vilket är så gulligt för det betyder "Te Älskling". En urgod blandning av kakao, caramel och vanilj! Jag betalade dyrt för fikat, men det var också så otroligt gott att det var det värt, för en gångs skull! 
 
TIPS: om du väl beger dig till ett lyxigt cafée eller en restaurang, så se till att gå på toaletten innan du går! På så vis får du se mer av stället, kanske till och med en annan våning. Vi fick gå upp för en klassiskt rödbeklädd trappa med spegelväggar och passera genom restaurangen för att nå de fina toaletterna, och såg fina guldkreationer av macaroner på vägen! 
 
Merci Ladurée! Jag älskar detta underbara ställe. Det är ren, fransk lyx och förverkligar alla mina romantiska drömmar om Paris. Jag så glad över att jag inte missade det innan min hemfärd! 
 

Comments

Martina

Åh jag måste verkligen besöka Ladurée! Ungefär hur mycket kostade en fika? :)

Svar: Absolut, jag älskar det stället!! En liten paj och en te kostade ca 7 euro vardera, så totalt runt 14 euro för min del! :)
Viktoria - Hallon

2014-05-04 @ 21:15:59
URL: http://www.myrosevalley.devote.se

Emelie

Wow! Svårt att inte bli lite sugen... ;)

2014-05-05 @ 07:41:35
URL: http://sockerskrin.blogspot.com


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0