Min allra första prinsesstårta!

 
Badarampambaaaam! Tro det eller ej, men jag har skapat min första prinsesstårta! Det har varit mitt bakprojekt den här helgen, och idag på eftermiddagen avslutade jag med att lägga på grädden och marsipanen. Jag var så nervös för att misslyckas stort, men jag är glad att kunna säga att jag är nöjd! Den blev en go'bit som hette duga! 
 
Jag gjorde tårtan eftersom det är min värdmammas födelsedag imorgon, men serverade den idag till efterrätt eftersom att vi hade en liten middag idag med den kommande au pairen, som ska ta över efter mig i sommar. Hon heter Emelie, är jättetrevlig och är här på en liten semester. Perfekt att hälsa på sin kommande värdfamilj! 
 
Det var roligt att tillverka rosen i marsipan. Jag fick göra några försök innan jag fick till några snygga!  
 
Här har vi slutresultatet! Den är inte perfekt, men jag tyckte allt att den blev riktigt fin och bra gjord för att ha varit första gången. 
 
Tu veux goûter mon gâteau de princesse suédois? Vill du smaka på min svenska prinsesstårta? 
 
 
På kvällen fick självklart min värdmamma skära första biten, och även äta upp rosen, precis som det ska vara. Tårtan uppskattades av båda mina värdföräldrar! Jag var glad för den var riktigt mumsig, även enligt mig. Det är så roligt att baka ... och sedan äta upp resultatet!! Tårtbakning är så kul! Jag skulle vilja tacka min mamma som coachade mig via skype och dessutom till Diana, som hjälpte mig med att vispa grädde och ringla marsipan! 

Comments

Mamma

Bra jobbat. Kul att den smakade gott. Nu blir du första rostillverkare till studenten!

Svar: Jag tar uppgiften med glädje!
Viktoria - Hallon

2014-05-06 @ 05:41:11

Emelie

Alltså, ju mer jag tänker på det, desto mer imponerad blir jag. Den är ju ett äkta mästerverk! ... Själv hade jag aldrig kunnat få till en så fin, så jag förstår att du är stolt.

(Och jag tycker att värdföräldrarna verkade uppskatta den väldigt mycket! Det här med att bringa svenska traditioner och kultur in i en familj, det är så fint ändå..!).

Det var så underbart pirrigt men kalastrevligt att ses igår... Jag hör av mig snart angående tid idag. (tihiiii)

À bientôt!

2014-05-06 @ 08:31:16
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

mormor

Du är läraktig ser jag. Mamma gjorde en jättegod och fin tårta till min födelsedag i påskas. Den var gul och smakade banan. Förstår att värdfamiljen var imponerade.

Svar: Sådan mor, sådan dotter! Mamma är allt bra påhittig när det gäller tårtor. Jag hoppas på att kunna bli likadan! Ja, tårtan var en succé!
Viktoria - Hallon

2014-05-06 @ 11:40:47

Linnea

Hej!
Kom in på din blogg av en slump då jag bara sökte på olika sevärdheter i Paris. Mycket fina bilder du tagit under din tid i Frankrike!!
Tänkte fråga dig om du skulle vilja skriva några rekommendationer som man måste besöka eller hinna besöka under en weekend. Planerar in en resa dit till hösten med min pojkvän. Hoppas du har tid och vill rekommendera lite sevärdheter, fik, restauranger osv till mig :)
Svara gärna på mail om du vill!
/Linnea

Svar: Hej Linnea! Vad roligt att du råkade hamna här! Absolut! Det är så att jag håller på att jobba på en reseguide över Paris som tar upp det du vill ha, men jag är inte färdig än. Men jag kommer att göra klart den innan sommaren, så du har tid om du vill planera innan din resa till hösten! Ha det bra!
Viktoria - Hallon

2014-05-06 @ 13:53:56

Karolina

Superimponerande! Vilket mästerverk! Håller med mamma, du kommer att få göra många rosor och tårtor framöver!

Svar: Tack!! Så glad jag blir! Hihi, det gör jag så gärna! Speciellt marsipandekorationerna!
Viktoria - Hallon

2014-05-06 @ 21:34:44


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0