Solig gourmandhelg

 
Den här helgen hade jag min fina vän Emelie här på besök från Sverige! Hon är den som har varit duktigast på att besöka mig: hela två gånger, totalt 13 dagar! Minivågen till dig, Emelie! Den här gången var det bara en kort visit på tre dagar, men vi hann med massor av saker - till exempel att äta jättemycket gott. Vi hade en lista på saker att äta - och lyckades bocka av allihop! 
 
Tillsammans med min päronjuice. Det var varmt redan kl 10 på morgonen och vi satt på uteserveringen och njöt av att känna oss parisiska. 
 
Lördagsmorgonen startade vi med caféfrukost. Baguette + sylt till henne, brownie till mig - mums! 
 
Lite senare på dagen var det dags för mer ätande: nämligen på en au pair-picknick! Vi åkte till Parc Montsouris, och åt en megastor picknick, ett gäng svenskor och tyskor, och njöt i tre timmar av solen och maten. Vi som missat att ta på oss solkräm brände oss rätt väl ...
 
Picknickdelikatesserna bestod av olika sorters baguetter, madeleine-kakor, kex, fyra sorters ostar, morötter, dipp, lax, cocktailtomater, vindruvor, persikor, jordgubbar, chips, nutella, vin och juice ... Gissa om INGEN gick därifrån hungrig! 
 
Bästa kombinationen ♥
 
Jag och min guldlockiga Emelie
 
Fina Malin var också där! 
 
Det var en härlig park får jag säga. 
 
Vad är dock en tripp till Paris utan att gå och se Eiffeltornet?! På turisttäta utsiktsplatsen Trocadéro fick jag för första gången fota ett par som kysstes framför Eiffeltornet (så SÖTT!) och i utbyte fotade de mig och Emelie tillsammans (men vi tänkte att det räckte med en kram för vår del)! 
 
Emelie prickade av ännu en sak på gourmand-listan: crêpe au nutella
 
Ett sådant där foto som jag inte kan bestämma mig om jag älskar eller hatar. Jag tror jag älskar det. Men det irriterrar mig till döds att allt är åt fel håll - fastän det är jag som har gjort det så. Och det är en av anledningarna till att jag älskar det. Åh, kärlek till fotografins fenomen! 
 
Det sista vi gjorde var att slå oss ner på gräset framför Eiffeltornet och bara ta det lugnt. Solnedgången kom, med sitt underbara ljus som jag älskar att fota i - titta bara vilka fina gul-röda färger som skapas i Emelies guldiga hår! Underbart! Sedan var det slut på första dagen. Bilder från dag nummer två kommer snart! Jag lovar att den dagen var precis lika solig och gourmand som denna dag! 

Comments

Veronica

Åh vad mysigt :)

2014-05-20 @ 15:47:55
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se

Emelie

Alltså baguette och crêpes. Då har man lyckats i sitt franska ätande, tycker jag. Och härligt med besök, återigen! Bilderna är superhärliga att se på, och det ser verkligen ut som att det är mitt i sommaren :)

Ps. Dina små photoshoots du har med dina vänner är så roliga att se! Speciellt den du sitter på kanten är ju en urfin och klassisk bild!

2014-05-20 @ 17:18:43
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Annika

Åhh, så gott det ser ut :D

2014-05-20 @ 20:43:00
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Daniela

ser alldeles underbart ut!

2014-05-20 @ 21:01:02
URL: http://ddanielas.blogg.se

Hanna

Det är så roligt att läsa om dina vardagsbestyr och äventyr som du har för dig i baguetternas land! Kommer bli så tråkigt att det snart tar slut. Men jag ska ju i och för sig själv åka dit i slutet på sommaren som au pair (iiiih), så då får jag ju äntligen uppleva allt själv! Men tack för fina uppdateringar från det det finaste landet :)

Svar: Åh, vad kul att höra att du uppskattar bloggen!! Nämen vad spännande att du också ska komma hit! Då kanske det blir omvända roller och det kommer vara jag som kommer sitta och drömma mig bort till Paris från svenska trakter! Hoppas att du får ett underbart fantastiskt au pair år!!
Viktoria - Hallon

2014-05-20 @ 21:09:46
URL: http://stjarnklarts.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0