The grass is greener where you water it

 
Tur och lycka är underliga saker. Tycker du själv att du är en person med tur? Det kan jag säga dig att det tyckte inte jag speciellt att jag hade när jag var yngre. I åldrarna 10-16 år såg jag en mycket blyg flicka i spegeln. Jag tyckte att livet var bra och så, men det var ju inte enormt superfantastiskt, som mina kompisars liv var, enligt min åsikt. Alla andra verkade vara modigare, rikare, mer talangfulla, snyggare, sportigare, bättre klädda och mer världsvana än mig. De hade helt enkelt haft mer tur än vad jag hade haft när det gällde livets lotto. Jag tyckte att jag var på en slags medelnivå, och tänkte att det var så det skulle vara resten av mitt liv. Jahopp. 
 
Min inställning var att om något skulle förändras, så skulle det vara att jag till slut drog en vinstlott, och då skulle allt förändras. I åldrarna jag beskrev nyss (10-16), då jag var så inne i det här tänkandet, så skrev jag många, många historier om tjejer som var i samma situation som mig själv, men plötsligt så drog de den där vinstlotten som jag själv sökte, som gjorde att de blev modigare eller snyggare eller mer talangfulla (eller flera av dem). Jag trodde att jag också skulle få tur till slut, men medan åren gick så förändrades inte mycket inom det området. 
 
Här skulle jag vilja tala till alla unga tjejer som känner igen sig i min situation (och även till den lilla fjortonåringen inuti mig): Livet blir bara bättre - om du vill det. 
 
Även om min vinstlott inte förändrades, så gjorde många andra saker det. Jag växte upp långsamt, och utvecklades från barn till ungdom till vuxen. Hela tiden lärde jag mig mer om livet och mig själv. Jag började hitta mina passioner inom fotografi och språk, och ockuperade mig med det. Jag hittade styrkor som jag inte visste att jag hade när det gällde positivitet och motivation till studier och träning, och dessa styrkor följde jag. Efter att ha mött många individer fann jag slutligen liktänkande människor som jag trivdes med och som utvecklade mig. 
 
Framför allt så märkte jag att om jag ville någonting, och kämpade för det, så kunde jag uppnå det. Och det gjorde mig lycklig. Som 18-, 19- och numera 20-åring har jag sett mig själv som en person med mycket tur, eftersom att jag helt enkelt har känt mig lycklig. Om lycka inte är tur så vet jag inte vad som är. Mitt liv så här långt har alltså lärt mig att nyckeln till lycka är helt enkelt att skapa lyckan själv! Hitta sina passioner, drömmar och mål, följa dem, kämpa för dem och någonstans på vägen letar vinstlotten sig ner i fickan. Man skapar sin egen tur och lycka! 
 
Men det var faktiskt inte förrän alldeles nyss som jag insåg detta. Insikten kom till mig just när jag läste den här artikeln som jag fann inspirerande. Jag kände igen mig själv i vissa saker som jag hade gjort, helt utan att vara medveten om vad jag gjorde. 
 
Jag är knappast någon expert på att vara lycklig eller perfekt. Jag fortfarande blyg ibland, har inte alltid lätt att prata med människor jag inte känner och är varken vackrast, modigast, rikast eller mest världsvan. Men jag försöker ta alla chanser som jag ser i mitt eget liv, för att kunna bli den bästa Viktoria (mig själv) som jag kan bli. Jag försöker alltid vara snäll mot dem jag möter, se det vackra omkring mig och bortse från allt det negativa som lurar vid mina fötter och försöker få mig att snubbla. Det är otroligt vad många chanser som skapas åt dig, helt enkelt genom försöka följa dessa tre riktlinjer. Jag har intrycket att många dörrar har öppnats för mig, endast genom att jag har varit vänlig och positiv - och jag är bara 20 år gammal. Tänk vilka portar som kommer öppnas om ännu fler år? Jag har ingen aning. Jag tänker bara möta livet med ett leende och göra mitt bästa för att hitta alla möjligheter jag kan för att skapa min egen lycka (och tur, hihi).  
 
The grass is only greener where you water it! 

Comments

Daniella 🌙

du är så bra.

Svar: Den här kommentaren gjorde min dag. Tusen tack!
Viktoria - Hallon

2014-05-13 @ 15:41:33
URL: http://daniellachanelle.se/

Jessica

Underbart skrivet.

Svar: Vad glad jag blir över att höra det, stort tack!!
Viktoria - Hallon

2014-05-13 @ 21:31:00

Hellen

Klokt skrivet! Vilken underbar bild på dig med prästkragar på Instagram!!!

Svar: Tack!! Ja, jag blev så glad när jag fann dem!!
Viktoria - Hallon

2014-05-14 @ 09:35:45

Emelie

Här lyser den kloke och vise Viktoria igenom igen - lite svårt att tro att du bara är tjugo år ibland, tycker jag. Du har en mogenhet som tyder på en högre erfarenhet - eller kanske bara en hög analyseringsförmåga och meta-tänkande? (oj, nu börjar psykologen spåna!),

Jag måste bara säga att jag känner igen mig så i vad du säger, och jag håller med till fullo. i unge tonåren var jag likadan - önskade att jag vore bättre, hoppades på ett mirakel, tänkte att kanske EN VISS ÅLDER skulle förändra allt och göra mig spektakulär?.. Men insåg, som du, att man skapar sitt eget öde, sin egen personlighet, sin egen livsstil och lycka. Och sanningen är att jag aldrig varit lyckligare än när jag tog över rodret för min egen lycka, precis som du beskriver.

Och med tanke på förutsättningarna vi båda fått - fina vänner, familjer, intellektuell potential, ekonomiska resurser... Så finns det inget som stoppar lyckan från att bara flöda, bara vi hänger oss till vad vi drömmar om. Och hittills har du ju kommit milslångt!

Svar: Jag älskar psykologsnacket!! Även om jag bara kan drömma om att förstå vad meta-tänkande kan betyda ... Men visst är det sant att det är svårt att veta hur allt ska förbättra sig - tills man själv upptäcker hur man gör. Jag tror det är något man måste komma på själv för att verkligen begripa det - och sedan kunna leva det. Visst är det fantastiskt, att ha kontrollen över sin egen lycka? Nu är det bara att sikta mot stjärnorna! Jag kan bara säga detsamma, du har vunnit lika många mil som mig!
Viktoria - Hallon

2014-05-14 @ 13:36:22
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0