Le Pain Français

 
Viktoria la française est revenue!!! Cette après-midi a vraiment été magnifique. Après avoir bien étudié ce matin, moi et Diana, nous avons finalement trouvé le temps pour aller à la boulangerie/pâtisserie française qui se trouve ici à Göteborg: Le Pain Français! On a profité des chocolats chauds et des pâtisseries delicieuses et on parlé français toute l'après-midi (en appréciant tous les regards curieux sur nous quand les suédois ont entendu que l'on parlait une autre langue!). 
 
Fransyskan Viktoria är tillbaka!!! Den här eftermiddagen har verkligen varit toppen. Efter att ha pluggat hårt på morgonen, fann jag och Diana äntligen tid för att gå till det franska konditoriet som finns här i Göteborg: Le Pain Français! Vi njöt av varm choklad och urgoda bakelser och pratade franska hela eftermiddagen (medan vi uppskattade alla nyfikna blickar på oss från svenskarna när de hörde att vi pratade ett annat språk!) 
 
 
 
Det var jättevackert på insidan, och jag var borta i parisiska drömmar hela eftermiddagen. Eftersom jag och Diana pratade franska när vi kom in började killen i kassan att prata med oss på franska också, vilket bara förbättrade dagdrömmen om att befinna oss i Paris igen! Vi blev så förvånade och glada att vi fortsatte att prata franska med honom, och nämnde inte att vi var svenskor. Han kunde inte lika bra franska som oss, så han märkte inte våra fel i språket, utan antog att vi var fransyskor. J'adore...!! Det var länge sedan jag misstogs för att vara fransyska! 
 
 
 
Det var så mysigt att ta en paus från vårt studentliv och återgå till att vara våra "franska jag" igen. Vi gjorde planer inför vår kommande Parisresa: främst saker vi ska shoppa och saker vi ska äta (vi har ju faktiskt sett de allra flesta monument, plus att det kommer vara kal och tråkig vintermiljö i januari så att se saker kommer inte vara huvudmålet). Självklart planerade vi det viktigaste också: människorna vi ska träffa. Åh, jag längtar massor...! 
 
 

Comments

Malin

JAG LÄNGTAR OCKSÅ HIHI

Åh, vad mysigt att ni fick er en fransk eftermiddag!!

2014-11-20 @ 18:40:09
URL: http://lightsinlondon.blogg.se

Maja

Åh, de där bakverken ser helt fantastiskt goda ut! :)

2014-11-20 @ 20:01:55
URL: http://smultronsaft.webblogg.se

Daniella 🌙

något av de bästa fikaställena i gbg. har du testat cafe haga än?

2014-11-20 @ 21:51:28
URL: http://daniellachanelle.se/

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Åååh, fler bilder än på facebook, jag studsar! Det ser så fint ut, och verkligen som en eftermiddagsdröm. Konstigt hur jag kan bli avis på att jag har samma sak här, fast i större proportioner (du kan verkligen konsten att beskriva saker på ett frestande och smittande livsglatt sätt!). Och att bli misstagen som fransyska, åh, det måste jag bli snart! *otålig*

Nya favoritcaféet utan tvekan?

Förresten! Jag utmanade dig på min blogg med tio egenknåpade fråogr. Kom igen, svara, det blir kul, vetja! :D

2014-11-21 @ 09:53:32
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Olivia

asså dör typ!

2014-11-21 @ 16:59:56
URL: http://sammels.blogg.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0