#TBT: Drömsk sommardag i Paris

 
Idag är mina tankar alldeles drömmiga, så jag tänkte på denna #throwbackthursday ta oss tillbaka till en junidag i Paris då jag bestämt mig för att njuta av värmen, grönskan och den ståtliga staden under en promenad till några av de vackraste delarna jag visste. 
 
 
Jag vandrade runt i Jardin du Palais Royal och betraktade statyer, fontäner, arkitektur och magiska rosor. 
 
 
En kvick tur bort till min favoritbro Pont Alexandre III där allt var precis så förtjusande fint som det hade varit hela 11 månader tidigare när jag såg denna syn för första gången. 
 
 
 
Slutligen mötte jag upp Diana för att gå La Promenade Plantée.
Paris kommer alltid hålla några av mina käraste minnen hos sig. ♥ 

Det där med att vara glad

 
Det bästa jag vet är att vara glad. Ni vet den där bubblande känslan som smyger sig upp från magen, genom bröstet och kommer ut i ett skratt. Eller den där smånöjdheten som visar sig i ett leende. Eller utbristningen av skratt som får en att vika sig dubbel och bli svag i knäna, den där jag-skrattar-så-mycket-att-jag-kan-inte-andas-glädjen. Jag älskar den. Det är därför jag är positiv och sprallig så ofta jag bara kan och orkar, för varför inte unna sig något så underbart som glädje när det är helt gratis?
 
 
 
 
 
Här är några saker som jag förknippar med glädje! ♥ 
 
 
 
Så le så ofta du kan. Kämpa och håll modet uppe. Dela med dig till nära och kära. Var glad! ♥

Today's Truth #175

 
Jag har en alldeles ypperlig måndag. Började med en underhållande timme om studieteknik, som motiverade mig destomer till den följande lektionen om nukleotider, där det var mindre skratt och mer antecknande. Utan att säga för mycket tror jag att jag långsamt börjar få till det där med att anteckna rätt saker under lektionerna. Så länge det är en lärare med någorlunda röd tråd i sin föreläsning - annars blir det väldigt många frågetecken, halva meningar och "..." som jag tänker att jag ska fylla i senare. Vilket jag gör ... ibland, haha. 
 
En uppfriskande springtur i duggregnet motiverade mig på eftermiddagen och nu slutligen ska jag snart på en kompis 20-årsfest! Jag har en grym present - en bok som heter "Imorgon fyller jag tjugo", haha! 

Je préfère ... att resa med en vän

 
J'adore ... att resa. 
Je déteste ... överdrivet tunga resväskor. 
Je préfère ... att resa med en vän! 
 
Vilken trevlig helg jag har haft! Lugn och mysig men samtidigt händelserik. Det var så kul att åka hem till min familj och hälsa på i sällskap med Diana! Vi båda kände oss så omhändertagna och ompysslade när vi fick njuta av lyxigheter som att få vår mat lagad och att kunna ställa in disk i diskmaskin! (Magiskt när man bor själv och måste göra det där hela tiden...!)
 
Min fina syster Veronika överraskade oss med att ha gjort brunch på lördag morgon (delicious! ♥) och i övrigt har jag och Diana vandrat runt i min hemstad, gått i affärer, haft filmkväll, fått lite plugg gjort och även gått ut och dansat! Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre hemresa! 
 
Superhelg med min franska prinsessa Diana! 
♦ 
Hoppas ni också haft en finfin helg, mes amis!
Tagga en ny vecka imorgon med nya krafter och drömmar!

Ett år senare

 
För nästan exakt ett år sedan spenderade jag och den här lilla filuren en vacker eftermiddag i Belleville i Paris. Vi vandrade runt i Parc de Belleville där vi fick se en fantastisk utsikt över staden - även satte vi oss en stund och lyssnade på när några killar satt och spelade gitarr. Så stämningsfullt och fint. ♥

Ett år senare går vi på universitetet i en helt annan stad, det är fredag eftermiddag och idag ska jag ta med Diana till mitt barndomshem och vi ska hälsa på min familj över helgen! Passez un bon week-end, alla goingar där ute! 
 
 
Förresten, titta vad snyggt röd-svart-matchade jag och Diana var en dag i förra veckan i skolan, hihi.

Hur man övertalar sig själv att plugga

 
Varför är det svårt att sätta sig ner för att plugga? Jag och min fina nya klasskompis Olivia diskuterade detta igår när vi satt kvar efter lektionen och pluggade på biblioteket. Det är märkligt hur en så ung kvinna som henne kan vara så otroligt klok! Hon säger ofta många smarta saker som får mig att tänka i nya banor - det är inspirerande! Igår bad jag henne om råd hur jag skulle få mig själv till att plugga när den å så inbjudande datorn erbjuder underhållning i mängder. 
 
Hon själv berättade att hon inte tänkte så, utan formulerade sig något i den här stilen: "Nu-Olivia kanske blir underhållen av att sitta vid datorn, men framtids-Olivia kommer ha mycket mer nytta av att plugga." Så smart! Jag hade inte tänkt på mig själv innan som ett nu-jag och ett framtids-jag, men det är ett jättebra sätt att dela upp det på för att kunna motstå den kortvariga tillfredsställelsen. Vilket är mest värt: att nu-jag blir nöjd en timme framför datorn, eller att framtids-jag kommer bli nöjd under en vecka när hon slipper panik-plugga den sista tiden innan tentan?
 
Inget svårt val. Eftersom jag nu har känt på hur tufft och mentalt frustrerande det sista pluggandet är innan tentan är så vill jag göra det så lätt som möjligt för mig själv genom att börja studera tidigt för att lära mig grunderna. Problemet är att genomföra det: man måste vara tuff mot sig själv. Livet handlar inte om att vara konstant tillfredsställd hela tiden. Ibland måste man göra tråkiga saker också för att kunna njuta mer av tillfredsställelse senare! 
 
På fotot: Therese, jag och Olivia i Slottsskogen ♥ Taget av Anniina. 

En noir et blanc

 
 
Ce n'est pas le même. Au début, ça m'a fait peur. Parce que j'ai adoré ma vie comme elle était auparavant. Elle était magnifique. Et la vie à laquelle je suis retournée m'a semblée ennuyeuse en comparaison. Tout ce que je pouvais voir, c'était les détails que je n'avais plus. Heureusement, peu en peu, mon opinion changeait et mon attitude s'améliorait. Soudain, je ne peux que voir les avantages! Même si j'adorais parler et entendre le français sans arrêt, c'est sympa de tout comprendre en suédois aussi. Certes, j'ai l'air plus intelligente - et ça, c'est agréable après une année où je n'ai pas trop montré ce côté de moi-même, ahah. Mais les parties qui me rendent heureuse sont surtout mes amis, ma famille, ma indépendance et ma vie scolaire. Une nouvelle époque de ma vie a commencé ... et je l'adore déjà! 
 
 
 

Jag kände att jag behövde skriva av mig lite på franska, för åh, som det gör mig lycklig. Både att prata och skriva detta vackra språk. Översättning följer: 
 
Det är inte samma sak. I början skrämde det mig. För jag älskade mitt liv som det var innan. Det var fantastiskt. Och livet jag återvände till verkade tråkigt i jämförelse. Allt jag kunde se var detaljerna som jag inte längre hade. Lyckligtvis ändrades min åsikt långsamt och min attityd förbättrades. Plötsligt kan jag bara se fördelarna! Även om jag älskat att prata och höra franska utan stopp är det trevligt att förstå på svenska också. Utan tvekan verkar jag mycket mer intelligent - vilket är trevligt efter ett år där jag inte visat den här sidan av mig själv så mycket, haha. Men de delar som gör mig lycklig är framförallt mina vänner, min familj, min självständighet och mitt skolliv. En ny era i mitt liv har börjat ... och jag älskar den redan! 

Alltid velat bli läkare?

 
 
Fråga från E:
Har du alltid önskat bli läkare? Hade du det lätt i gymnasiet? Grattis till antagningen och stort lycka till. 
 
Svar: 
Hej E!
Tack så mycket! Nej, jag har inte alltid velat bli läkare. Jag har velat bli många andra saker innan dess! Prinsessa, illustratör, journalist och tolk har också stått med på listan, haha! Jag funderade på läkaryrket under gymnasiet, men eftersom jag även gärna ville jobba med språk (som var det roligaste jag visste) så kunde jag inte bestämma mig. När jag åkte iväg som au pair till Frankrike lärde jag mig franska och då kände jag att jag liksom kunde kryssa av språkdelen - då fanns det bara ett val kvar som nästan gjorde sig av sig självt! Sedan har jag gradvis blivit mer och mer motiverad! Gällande skolan så har den fallit ganska naturligt för mig under hela skolgången - men det betyder inte att jag inte har behövt jobba hårt för att lära mig allt i alla fall!
Ha det fint! 

Äpple-kanel-gröt till frukost

 
Dessa mumsiga kreationer har blivit min frukost två dagar nu: ugnsbakad äpple- och kanelgröt! Det var ett bra tag sedan jag gjorde dessa sist och de var mycket godare än vad jag mindes! Antingen så kom jag inte ihåg att de var så goda - eller så blev de ovanligt bra den här gången! För den nyfikne kommer här receptet. 
 
 
Ugnsbakad äpple-kanel-gröt 
2 port
 
1 banan
1 ägg
2 dl havregryn 
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
kanel
1/2 äpple 
 
Gör så här: 
1. Mosa bananen i en bunke och tillsätt ägget.
2. Blandar du i havregryn, bakpulver, vaniljsocker och kanel. 
3. Hacka äpplet i små bitar och tillsätt i röran. 
4. Häll över i två ugnssäkra portionsformar och in i ugnen på 200°C i 10-15 min. 
 
Serveras varma, gärna med lite mjölk på så att det inte blir torrt! 
 

20 saker jag vågat göra sedan jag blev 20

 
 
Ända sedan jag blev 20 år gammal i början av år 2014 har jag känt att jag har mognat en himla massa. Och samtidigt har jag utvecklats och blivit lite galnare! Jag tror att den där identitetskrisen, som jag inte riktigt visste att jag hade under vissa av mina tonår, har försvunnit mer eller mindre helt nu och kvar finns en Viktoria som är ganska så stabil i sig själv och framför allt nöjd med sig själv! 
 
När man får lite mer självsäkerhet så vågar man även vara sig själv runt andra och slutresultatet blir att man hittar på både en och två saker som i alla fall jag skulle ha ansett varit knäppa när jag var fem år yngre. Det är så spännande att se en utveckling hos sig själv, så därför tänkte jag berätta lite konkreta exempel på hur jag är annorlunda nu jämfört med för fem år sedan! 
 
 
20 SAKER JAG VÅGAT GÖRA SEDAN JAG BLEV 20 
(som jag absolut inte skulle ha gjort som 15-åring)
 1. Sitta och prata högt för mig själv i mitt rum medan jag pluggar - fastän jag vet att andra kan höra mig.
 2. Flörta. 
 3. Dansa på tomma gator (och låtsas vara med i mitt eget High School Musical)
 4. Prata om "intima ämnen" som t.ex. sexualitet, kroppsstorlek, mens etc. 
 5. Vinka till främmande personer från spårvagnen (framför allt till små söta barn eller snygga killar). 
 6. Ringa "formella" samtal - till banken, butiker, frisören och liknande.
 7. Sluta oroa mig över att vara för "på": om jag vill bjuda människor jag inte känner så bra på hembakta kakor så gör jag det; om jag har en komplimang liggandes på tungan säger jag den; om jag har lust att skriva ett meddelande till en person jag sällan pratar med på facebook så gör jag det! 
 8. Dansa naken. 
 9. Acceptera att jag är fin även när jag har dubbelhaka på bilder.  
 10. Ta första steget. 
 11. Göra saker jag känner för, även om de är lite annorlunda. Till exempel slänga mig i en hög med löv.
 12. Sluta tro att det är mig människor skrattar åt om de råkar fnissa i den sekund då jag går förbi. 
 13. Köpa något, gå ut ur affären, ångra mig, och gå och lämna tillbaka varan. 
 14. Säga emot auktoriteter när jag tror att jag har rätt.
 15. Ha på mig klackar. 
 16. Fråga dumma frågor. 
 17. Skaka av mig negativa blickar och kommentarer och inse att jag är bra i vilket fall.
 18. "Ta på människor". Låter konstigt, men förr blev jag helt ställd och stel om någon rörde vid mig, men nu kan jag lägga handen på någons arm om den får mig att börja skratta, eller på någons rygg om jag vill gå förbi där det är trångt och liknande.  
 19. Prata med och le åt människor jag inte känner. 
 20. BJUDA PÅ MIG SJÄLV! 
Foto av Veroniqa
 

Just some city moments

 
 
Denna stad är förtjusande. Jag gillar att det är en storstad fastän skyskraporna är få. Jag gillar de busiga spårvagnarna som åker åt alla håll. Jag gillar mängderna av kullerstensgator och ofantligt många caféer. Jag gillar hur grön staden är på sommaren - och gul på hösten.
 
Jag finner det fortfarande märkligt att ibland när jag går ensam i en folkmassa och råkar höra en bit ur en konversation - så blir jag förvånad och glad för att det är på svenska! Haha! Förra året i Paris blev jag så otroligt van att höra franska när jag vandrade runt på gatorna att varje gång jag råkade höra svenska turister så blev jag alldeles "ÅÅH-KUL!! Ni-är-svenskar-jag-är-svensk-vi-är-samma!!". Den vanan sitter fortfarande i uppenbarligen! 
 
Så om jag någon gång skulle passera dig på en göteborgsk gata, vända mig om och le - så vet du varför! 
 
 
 
Denna oktoberdag har jag promenerat runt i staden tillsammans med min syster Veronika som ärat mig med ett besök! Hon hänger här så ofta nu att hon håller på att bli rena stadstjejen (comme moi-même), hihi. Här kommer lite city moments of the day! 
 

Gustav Adolfs torg


Oktoberstämning utanför ett café

C'est moi! 
 

Gröngul promenad mot Haga

Vandring längs Seinen ... hrm, hrm, jag menar Göta Älv! 
 
Beautiful moments of a beautiful day
(with a beautiful sister!) ♥
 

Formal friday och en lyckans suck

 
Visste du att jag har ett gäng underbara vänner? Häromdagen skojade vi runt och planerade att ha en "casual friday" - alltså en dag när vi kommer supermysigt klädda till skolan. Någon dag senare så berättade jag att jag älskar att klä upp mig, men att jag tycker att jag sällan får chansen. Så kunde vi inte ha en "uncasual friday" också? undrade jag. Och de goingarna gick med på det! Formal friday med andra ord! Titta så snygga alla var i skolan idag!!! Det var så kul! 
 
Olivia, jag, Therese och Anniina! ♥
 
 
Så här glad var jag imorse, alldeles i ordninggjord och redo för fabulous formal fredag! 
 
 
Anledningen till att det blev formal friday istället för casual friday denna veckan var för att efter skolan idag gick vi på Afternoon Tea Pub! Dresscoden kavaj/skjorta/klänning kändes mycket mer passande till detta än myskläder! Det slutade som en supertrevlig eftermiddag/kväll! Vi satt där i tre timmar och pratade, drack te och åt scones med utsökta tillbehör som sylt, nutella, ost, marmelad, grädde, lemon curd m.m.! Jag ville inte gå hem för det var så kul...! 
 
Under en promenad i mörkret mot spårvagnen passerade jag och Therese statyn Poseidon med upplysta avenyn i bakgrunden. En pangkänsla i bröstet slog mig plötsligt. Lycka. Jag kände mig så glad och utbrast detta för Therese. Jag kände att jag verkligen trivs så enormt bra här i Göteborg. Jag älskar att bo själv; jag har hittat härliga, fina vänner som jag hittar på allt möjligt kul med; läkarprogrammet är underbart och ja... En lyckans suck smiter ur mig och jag bara ler. Livet är fantastiskt!!! 

Mystiska, magiska världar väntar

 
På sistone har jag en hunger inom mig växt, en som jag inte känt på ett bra tag. En hunger efter att läsa! Sitta bekvämt ihopkurad i soffan eller sängen och låta medvetandet glida in i en annan värld. Jag längtar efter att bli förtrollad i Harry Potters värld, inspirerad i klassiska böcker, förälskad i kärleken mellan Bella och Edward, eller underhållen av att se allt från olika perspektiv i de olika historierna.
 
Därför har jag nyligen kastat mig tillbaka in i en fransk bok som jag köpte innan jag lämnade Paris, men inte har läst färdigt än. Jag njuter av att vara tillbaka bland alla bonjour och bisous - käraste böcker, som jag älskar att träda in i er mystiska, magiska värld! 
 

Praktik får mig att svimma - men det är det värt!

 
Den här morgonen steg jag upp innan solen och tog mig genom ett regnigt Göteborg till centralstationen. Idag har jag nämligen varit iväg på min andra TYK-dag! (= tidig yrkeskontakt). Alltså var jag på en vårdscentral tillsammans med några klasskompisar och fick följa två läkare i deras arbete. Det var lika spännande idag att sätta på mig sjukhuskläderna och namnskylten! 
 
Allt var dock inte lika wow-faktor som första gången - men det var skönt på sätt och vis att vara mer van vid miljön. Det var ändå en riktigt intressant dag! Nu när vi har lärt oss lite mer efter att ha haft vår första tenta var det häftigt att känna igen ord som t.ex. erytrocyter och leukocyter på blodprovsvärden eller latinska namn på olika organ och vävnader! 
 
Fastän jag nästan svimmade (igen) och fick lägga mig på golvet med fötterna upp i luften för att förebygga det, så var det lätt roligast att få se blod! (Haha, man låter idiotisk när man säger så men det är sant). Det var ytterst lite som vi fick se, men jag är lättimponerad och gick nära för att observera. Det hade sina konsekvenser, men var värt det! De här praktikdagarna är jättebra motivation för att gå tillbaka till plugget! Vi lär oss ju uppenbarligen rätt saker eftersom jag kände igen massor idag! Woho, det kanske kan bli kul med bakterier och lipider i alla fall! 

Video: Lipider är FETT KUL!

 
... som gör videos istället för att plugga! Men anledningen är att det är en svår kurs som vi precis har startat: molekylär cellbiologi... yikes...! Som tur är delar jag med mig i videon av ett litet tips som handlar om hur min motivation stiger till den här kursen!
 
 
 
 
Okej, jag kommer uppenbarligen inte att kunna leva mitt liv på att vara youtuber så jag får ta och återgå till mina lipider nu och sluta prokrastinera (=skjuta upp saker). Det här ska bli FETT KUL!!!! (Om jag säger det tillräckligt många gånger måste det ju bli sant ... eller?!) 

Today's Truth #174

 
Okej, jag medger att jag inte är någon speciellt negativ person, men till och med jag inser att hösten inte ENBART handlar om alla mysiga promenader, rykande koppar av te och varma tjocktröjor (även om det är en stor del av det). Det finns även tråkigare sidor av den här tiden - till exempel läxor, stress och regn som ställer till det med förseningar och en minimal fritid. Sådant som kan dra ner humöret rejält. 
 
Visst finns de där trista sakerna, och du kan ju tänka på dem om du vill vara deppig. Jag gör det ibland. Men sedan inser jag att det suger att vara ledsen och nedstämd, så då brukar jag tränga ut de där tankarna och sedan tänka på all kärlek som finns i världen! Den kärlek jag har till familj och vänner, till vackra ting, till mina favoritsysselsättningar, till livet och till allt som gör mig själv till den jag är - det överskuggar allt annat! Jag tror att vilken hemsk situation man än befinner sig i så kommer allt blir bättre om man virar in sig i en väv av kärlek. 
 
Så hösten, ge mig det värsta du har - bara släng in lite kärlek också, så att jag kan övervinna allt annat. 

Famille et l'automne

 
Kvällen före tentan satt jag och stirrade blint på mina anteckningar och mitt medvetande tillät sig att flyta iväg från ämnet en stund och i den stunden började jag sakna min familj jättemycket. Att ha någon att krama i all stress hade varit trevligt i den stunden. ♥
 
Så vad gjorde jag direkt efter tentan, när jag ringde hem till familjen för att berätta hur det hade gått? Jo, jag bjöd hit dem till Göteborg! Därför spenderades några timmar idag tillsammans med min syster och mina föräldrar då vi åkte runt i staden, shoppade och gjorde lite sightseeing från bilen. Vi spenderade en mysig höstdag tillsammans!
 
Vid ett vackert träd bestämde jag att det var dags för foton! 
 
Min vackra, fina syster Veronika ♥ 

 
Direkt när vi åkte iväg från min lägenhet började jag och Veronika prata i baksätet, vilket ledde till högljutt skratt - åh, det var så länge sedan! Pappa tittade leende på mamma och sa: "Nu börjas det igen!" ♥ 

Så här kändes världen

 
 
Så här vacker och färgglad kändes världen när jag kom ut från tentan (förra helgens vackra höstväder), trots att det idag var regnigt och ruskigt. När jag i förmiddags anlände till Viktoriagatan 30 där vi skulle skriva vårt prov (nice namn, eller hur?) var jag så enormt uppjagad att jag nästan skakade, och känslorna intensifierades av att många andra var likadana. "Det har varit trevligt att lära känna er!" beklagade sig min klasskompis Felicia - bästa kommentaren, haha! 
 
Tentan skrevs i en enorm sal där hundratals personer fick plats: var och en med en stor bänk och långt mellanrum mellan raderna. Man var tvungen att ha sitt leg liggandes på bordet eftersom de som höll i provet gick runt och prickade av oss. När jag väl fick mitt prov var jag tvungen att lugna ner mig och fokusera. Som tur var kändes det här som en "snäll" tenta jämfört med alla andra gamla tentor som jag har övat på! Sakta men säkert medan jag svarade på frågorna insåg jag att det här kanske skulle gå hela vägen i alla fall. Jag satt bara halva tiden och när jag kom ut var jag så nöjd och glad för det hade verkligen gått över förväntan!!  
 
Vad ska jag göra med all min nyfunna fritid?! Jo, den här helgen ska jag göra massor av saker som jag inte haft tid att göra innan! Jag ska slösa bort timmar framför datorn genom att titta på serier och weheartit, jag ska pyssla och lösa korsord, shoppa med kompisar och träna. Åh, vad härligt att inte ha några måsten!! 

Tentadebut !!!

 
Dags för min allra första tenta på universitetet. Here we go. 
Jag är så nervös att jag inte kan fokusera på någonting. 
Tur att jag inte är en T-lymfocyt, för de halshuggas om de inte klarar första tentan. 
Oavsett hur det går kommer jag vara så lycklig över att kunna vara fri efteråt! 
NU KÖR VI!!!!! PEPPA!!! 

Ett gäng läkarstudenter på ett café

 
I mitt huvud har det alltid låtit så mysigt att plugga på ett café. Sitta där och läsa i sina böcker, notera saker i häften samtidigt som man läppjar på en varm dryck. Jag har velat prova på det här länge och igår blev det faktiskt verklighet!
 
Eftersom jag och de flesta av mina 130 klasskompisar pluggar mer eller mindre konstant den här veckan så måste man verkligen byta omgivning ibland. Jag skulle ha blivit galen av att endast sitta vid mitt skrivbord hemma i lägenheten så många timmar om dygnet utan att se en annan människa! Det räcker med alla de timmar jag spenderar här på kvällen/natten. Biblioteket är ett bra alternativ när man vill byta pluggmiljö, eller annars (som jag upptäckt nu) på ett trevligt café med stora bord! 
 
Förmiddagsplugg tillsammans med Joel, Diana, Alexa, Anniina, Therese och Olivia! 
 
Med så få dagar kvar till tentan lyckades vi stanna fokuserade på plugget utan att prata bort tiden. De gånger som vi satt tysta och läste var och en för sig så tyckte jag ändå att det var trevligt att lyfta huvudet från boken och se andra personer runt omkring i samma båt. 
 
Jag fick en uppenbarelse-liknande känsla igen (som jag får ibland) då jag blev väldigt medveten om situationen. En gång tittade jag upp från mina anteckningar och såg mina vänner runt omkring mig, som var och en pluggade koncentrerat. En andra gång observerade jag när de diskuterade kranialnerver, förmakar och osteoblaster, frågade och svarade varandra.
 
Då insåg jag att vi var ett gäng läkarstudenter som satt och studerade på ett café. Med få dagar kvar till tentan är alla ändå hyfsat pålästa vid det laget, så människorna runt omkring oss kan inte ha förstått mycket om vad vi sa. Jag slogs av en beundrande känsla, för jag har föreställt mig sådana här situationer innan - och bara hoppats på att jag någon gång skulle få uppleva något sådant själv! Sofistikerade (haha, hoppas jag!) universitetselever som diskuterar komplicerad anatomi och förstår (oftast) konstiga termer och processer. Är det bara jag som tycker att det är coolt?! Åh, så glad jag var! 
 
 
Med en varm choklad nära till hands lyckades jag lära mig en del om spinalnerver under morgonen. På eftermiddagen satt jag i biblioteket tillsammans med Diana och Olivia och ritade av strukturer i hjärnan. Under kvällen var (och fortfarande är idag) mitt skrivbord fyllt av flashcards om nervsystemet och jag önskar att dygnet hade minst 48 timmar! Puh, om imorgon kväll är detta konstanta pluggande över! Nu gäller det att kämpa!!!

Glöm inte bort att vara galen ibland!

 
Jag gjorde nyss den mest befriande saken på länge. Efter att ha suttit och pluggat med Diana på biblioteket i fyra timmar var mitt inre alldeles uppbyggt av oanvänd energi, blandat med nervositet inför tentan på fredag. Det kändes som att något inuti mitt bröst (jag skrev nästan thorax, som betyder bröstkorg på latin!) bara ville ut och hoppa omkring vilt. 
 
På väg hem från biblioteket fick jag syn på en vackert gul-röda backe jag vanligtvis promenerar förbi. Först gick jag dit och plockade upp några löv som jag tyckte var fina ... Sedan tyckte jag att havet av löv såg så inbjudande ut att ... 
 
 
... JAG BARA LADE MIG DÄR. SÅ UNDERBART! Jag njöt av att göra något ovanligt och av att få släppa ut den uppbygda energin jag hade inombords! Jag kastade till och med några löv omkring mig och kände mig fri som en fågel, fnittrig som ett litet barn! Ett sådant otroligt rus gick genom mig att jag skrattade till för mig själv! 
 
 
 
Den busiga känslan kommer tillbaka bara jag tänker på det och jag är supernöjd över att ha varit lite tokig idag. (Kolla leendet liksom!). Nu känns det helt rätt att sätta sig ner med plugget och vara målinriktad resten av dagen. 
 
 
Sparar några löv i fönstret så att jag kan påminna mig om stunden!
 
Dagens lärdom är alltså:
GLÖM INTE BORT ATT LEVA OCH VARA GALEN IBLAND!

Ingen panik

Jag bor på ett berg, och ibland är det himlans fint. 
 
 
När Monsieur Tentastress skriker i mina öron skruvar jag upp volymen på bakgrundsmusiken tills jag kan låtsas som att jag inte hör honom längre, och nynnar istället på en bra låt medan jag beskriver utseendet på aorta och dess stora avgående kärl. 

Moetos Pluggularis Kanelbullae

 
Den stort efterlängtade kanelbulledagen började jag och några klasskompisar att planera inför redan tidigt under veckan. Vi bestämde oss för att ha ett plugg-kanelbullsbaksmöte (eller som det skulle heta på vår högst påhittade men ack så underhållande "läkar-latin": Moetos Pluggularis Kanelbullae!). Tillsammans med Anniina, Olivia och Therese spenderade jag eftermiddagen i ett moln av frestande kanelbullsdoft!
 
 
Foto: Therese
 

Vi provade ett nytt knep där man lade bullen som ett Y, tvinnade den och sedan vek ihop - för större exponering av det kletigt smaskiga kanellagret. 

Bokstaven Y fick oss att tänka på Y-kromosomer, så då kunde vi ju lika gärna göra lite X-kromosomer också! 
 
... Längtar tills de är klara ...
 

Under jäsningstider och bakning i ugnen satt vi och studerade tillsammans. När man ska lära sig om hela kroppen på latin får man ligga i, ska jag säga dig! 

Till slut var bullarna klara och kunde avnjutas! Varma, nybakta kanelbullar ...♥ Våra kreativa verk såg väldigt annorlunda ut, men att äta dem var ljuvligt! 

Det var vår höstiga oktoberlördag tillsammans - en riktigt mysig en, minsann! 
 

Höst i ögonen & fransk podcast i öronen

 
Hösten är som allra vackrast i början av oktober, har jag precis insett. Tanken slog sig ner hos mig som ett lönnlöv fallet från trädkronan. Varje år, ungefär vid den här tiden, brukar jag se mig om i naturen omkring mig och tänka: "Wow, så det är så här hösten ska se ut." Och visst är det vackert? Nu tycker jag att vi ska njuta till max av alla naturens färger och av de ljusa eftermiddagar som resterar innan vintertider! 
 
 
 
Jag vandrade runt på avenyn i eftermiddags och hittade alla dessa färgglada löv - underbara! Här promenerade jag en stund och beundrade hösten med min franska favoritpodcast i öronen: Un jour mon prince viendra från programmet La tête au carré. Titeln betyder "En dag kommer min prins anlända" och handlar om kärlek vid första ögonkastet ur en naturvetenskaplig synvinkel. Så rolig och intressant, speciellt för en romantiker som jag själv! (♥)
 
Ha en magisk helg! 

Bisous mes amis!

 
Det är helt orimligt att jag är så här glad denna morgon, eftersom jag försov mig 1,5 timme. Som tur var gick jag upp 08.30 och det råkar vara så att mina lektioner inte börjar förrän vid 13 (pieuf!). Å andra sidan är det kanske inte alls så konstigt att jag är glad - det doftar mycket inbjudande om mina nyttiga chokladkakor, nybakade den här morgonen, samt känner jag mig oerhört sockersöt iklädd ljusa färger och med en blomma i håret. Tjocktröjan är också på som du ser - heja starten på oktober! Bisous på dig! Ha en strålande dag! 
 

Today's Truth #173

 
Jag njuter av doften från vänskapens blommor och ler vid blotta tanken på ... 
... den där vännen som jag kramar varmt och innerligt när jag träffar. 
... den där vännen som ger mig så goda råd. 
... den där vännen som alltid drar internskämtet som gör att jag vrider mig av skratt. 
... den där vännen jag ringer tidigt på morgonen för att jag MÅSTE berätta något. 
... den där vännen som alltid står mig nära i hjärtat oavsett hur lång tid vi varit ifrån varandra. 
 
Det värmer inombords när jag tänker på de här fem personerna. Ni kan försöka lista ut vilka ni är, men jag hoppas att alla mina vänner vet hur mycket jag tycker om och uppskattar dem ändå! ♥

RSS 2.0