Ett gäng läkarstudenter på ett café

 
I mitt huvud har det alltid låtit så mysigt att plugga på ett café. Sitta där och läsa i sina böcker, notera saker i häften samtidigt som man läppjar på en varm dryck. Jag har velat prova på det här länge och igår blev det faktiskt verklighet!
 
Eftersom jag och de flesta av mina 130 klasskompisar pluggar mer eller mindre konstant den här veckan så måste man verkligen byta omgivning ibland. Jag skulle ha blivit galen av att endast sitta vid mitt skrivbord hemma i lägenheten så många timmar om dygnet utan att se en annan människa! Det räcker med alla de timmar jag spenderar här på kvällen/natten. Biblioteket är ett bra alternativ när man vill byta pluggmiljö, eller annars (som jag upptäckt nu) på ett trevligt café med stora bord! 
 
Förmiddagsplugg tillsammans med Joel, Diana, Alexa, Anniina, Therese och Olivia! 
 
Med så få dagar kvar till tentan lyckades vi stanna fokuserade på plugget utan att prata bort tiden. De gånger som vi satt tysta och läste var och en för sig så tyckte jag ändå att det var trevligt att lyfta huvudet från boken och se andra personer runt omkring i samma båt. 
 
Jag fick en uppenbarelse-liknande känsla igen (som jag får ibland) då jag blev väldigt medveten om situationen. En gång tittade jag upp från mina anteckningar och såg mina vänner runt omkring mig, som var och en pluggade koncentrerat. En andra gång observerade jag när de diskuterade kranialnerver, förmakar och osteoblaster, frågade och svarade varandra.
 
Då insåg jag att vi var ett gäng läkarstudenter som satt och studerade på ett café. Med få dagar kvar till tentan är alla ändå hyfsat pålästa vid det laget, så människorna runt omkring oss kan inte ha förstått mycket om vad vi sa. Jag slogs av en beundrande känsla, för jag har föreställt mig sådana här situationer innan - och bara hoppats på att jag någon gång skulle få uppleva något sådant själv! Sofistikerade (haha, hoppas jag!) universitetselever som diskuterar komplicerad anatomi och förstår (oftast) konstiga termer och processer. Är det bara jag som tycker att det är coolt?! Åh, så glad jag var! 
 
 
Med en varm choklad nära till hands lyckades jag lära mig en del om spinalnerver under morgonen. På eftermiddagen satt jag i biblioteket tillsammans med Diana och Olivia och ritade av strukturer i hjärnan. Under kvällen var (och fortfarande är idag) mitt skrivbord fyllt av flashcards om nervsystemet och jag önskar att dygnet hade minst 48 timmar! Puh, om imorgon kväll är detta konstanta pluggande över! Nu gäller det att kämpa!!!

Comments

Hanna

nej det är inte bara du, det ÄR coolt.
jag nästan längtar tills jag ska börja studera nästa höst. konstigt hur man kan sakna plugget va!?
Och jag önskar dig ett stort lycka till på tentan!!

Svar: Det är helt sant! Jag saknade plugget lite grann när jag var i Paris förra året. Det är väldigt nyttigt och motiverande att ta uppehåll från plugget, så att man börjar sakna det! Stort tack! Vad härligt att du redan börjar längta! Vad ska du plugga? :D
Viktoria - Hallon

2014-10-09 @ 13:04:18
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Jag kan inte förstå folk (läs: du) som har disciplinen att plugga så länge, så ofta, så mycket. Jag skulle gå bananas direkt! Hur lyckas du? Hur länge kan du plugga på en gång?

Jag håller med om att tanken på att pluggfika på café är fantastiskt, och jag älskar den (även om jag helst gör det helt själv, ehe), men samtidigt blir jag så stressad av tanken. Återigen har du lyckats beskriva något inte-alltid-trevligt i så gosiga termer att man önskar att man hade tentaångest - precis som du!

Svar: Om man kommer in i ett "roll" [rowl] så går det riktigt bra att plugga länge! Jag kan plugga kanske 1,5 timmar i sträck utan att röra på mig, och upp till 5-6 timmar i sträck med stundtals korta 5-min-pauser! Hur gör du när du pluggar? Länge eller kort? Korta eller långa pauser? Det får bli nästa mål - att plugga på café själv!
Viktoria - Hallon

2014-10-09 @ 13:41:15
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

daniela

jag kände faktiskt igen alla svåra termer du räknad upp, int så dumt att studera till fysioterapeut heller ;)

Svar: Haha, vad härligt! :D Absolut inte, det låter fint också!
Viktoria - Hallon

2014-10-09 @ 19:17:30
URL: http://ddanielas.blogg.se

Karolina

Mysigt! Lycka till på tentan i morgon! Det kommer att gå bra! Kram

2014-10-09 @ 20:46:25

teruko

Det ÄR coolt. Kunskap är a l l t i d coolt! Hoppas tentan gick bra!

Svar: Det har du faktiskt helt rätt i! Jag har inte tänkt på det förut, men jag tror att kunskap är bland de saker som imponerar allra mest på mig. Olika språk, spännande information, förundrande färdigheter ... Tack, det gick faktiskt fint!!
Viktoria - Hallon

2014-10-10 @ 19:56:51

Klinisk Fysiologi

Grym disciplin du har!:) Men jag tror dom flesta förstår termerna. I allafall dom som läser något inom vård/hälsa/medicin. Fast om något år är det nog mycket möjligt att vissa inte förstår. Men duktig är du kämpa på!:D

2014-10-10 @ 23:24:35


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0