Hur man övertalar sig själv att plugga

 
Varför är det svårt att sätta sig ner för att plugga? Jag och min fina nya klasskompis Olivia diskuterade detta igår när vi satt kvar efter lektionen och pluggade på biblioteket. Det är märkligt hur en så ung kvinna som henne kan vara så otroligt klok! Hon säger ofta många smarta saker som får mig att tänka i nya banor - det är inspirerande! Igår bad jag henne om råd hur jag skulle få mig själv till att plugga när den å så inbjudande datorn erbjuder underhållning i mängder. 
 
Hon själv berättade att hon inte tänkte så, utan formulerade sig något i den här stilen: "Nu-Olivia kanske blir underhållen av att sitta vid datorn, men framtids-Olivia kommer ha mycket mer nytta av att plugga." Så smart! Jag hade inte tänkt på mig själv innan som ett nu-jag och ett framtids-jag, men det är ett jättebra sätt att dela upp det på för att kunna motstå den kortvariga tillfredsställelsen. Vilket är mest värt: att nu-jag blir nöjd en timme framför datorn, eller att framtids-jag kommer bli nöjd under en vecka när hon slipper panik-plugga den sista tiden innan tentan?
 
Inget svårt val. Eftersom jag nu har känt på hur tufft och mentalt frustrerande det sista pluggandet är innan tentan är så vill jag göra det så lätt som möjligt för mig själv genom att börja studera tidigt för att lära mig grunderna. Problemet är att genomföra det: man måste vara tuff mot sig själv. Livet handlar inte om att vara konstant tillfredsställd hela tiden. Ibland måste man göra tråkiga saker också för att kunna njuta mer av tillfredsställelse senare! 
 
På fotot: Therese, jag och Olivia i Slottsskogen ♥ Taget av Anniina. 

Comments

Veronika

Vilken fin bild :D och kloka ord!

Svar: Nämen tackar!
Viktoria - Hallon

2014-10-23 @ 19:18:34
URL: http://veroniqa.blogg.se

Melody

Jag funderade på vad jag skulle skriva för kommentar till denna text och jag kom fort fram till ett svar; Det var PRECIS på orden samma ord som Veronika hade skrivit ovan !

Svar: Hahaha, great minds think alike!
Viktoria - Hallon

2014-10-23 @ 20:48:32


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0