En grön storstad

 
En slående fin septembersöndag har idag tagit mig med storm. Jag har fått för mig att det har blåst mycket, men det tror jag mestadels beror på att jag har susat fram i vinden på min cykel! Vad jag vet säkert är att solen har skinit hela dagen och att jag och Diana var ute på en trevlig cykeltur i staden under den sena eftermiddagen. 
 
Jag laddade ner en app med cykelkarta och navigerade mig med hjälp av den till vår mötesplats Hagakyrkan. Än så länge hittar jag inte superbra, så tack och lov för digitala kartor! Efter lite catching up cyklade jag och Diana sedan planlöst iväg. Mestadels pratade vi och brydde oss inte så mycket om vart vi var ... 
 
... fast när jag såg något snyggt så kunde jag ju inte låta bli att stanna och ta kort! Många flaggor var hissade idag på grund av valet, som gav härliga färgklickar här och där. Det var mycket folk ute på gatorna som jag gissar begav sig iväg för att rösta (och för att njuta av vädret). Själv hade jag redan förtidsröstat, så jag slapp gå till någon vallokal! 
 
Redo för äventyr, Diana? 
 
 
Två saker lade jag märke till speciellt på turen. För det första är Göteborg väldigt backigt! Om jag skulle cykla till skolan skulle jag ha fått ta mig genom rena rama berg- och dalbanan varje dag! För det andra är staden mycket grön, vilket jag finner helt underbart. Jag jämför det med Paris, som i och för sig har vackrare byggnader (dock är jag inte så besviken på Göteborgs utbud av arkitektur som jag trodde att jag skulle vara!) men det var väldigt kalt. Här i centrum av Göteborg finns massor av träd, buskar, gräsmattor och blomplanteringar överallt som inger en naturkänsla jag inte visste att jag hade saknat i Paris. Tummen upp! 
 
 
 
Här är jag iförd mina nya Nikeskor, vid min lila cykel (jag valde färgen när jag var runt 10 år) och med den obligatoriska cykelhjälmen var på. Det känns absolut livsfarligt att cykla i Göteborg centrum utan hjälm, på grund av alla bilar, cyklister och gångare till höger och vänster, samt alla nedförsbackar där man får upp farten riktigt bra. (Foto av Diana). 
 
 
Vi råkade cykla över en bro med supersnyggt namn, hihi. 
 
Diana knäppte ytterligare en fin bild på mig i den härliga eftermiddagssolen. Jag kallar den "Viktoria @ Viktoriabron"!
 
 
Vi stannade en stund vid kajen och översatte ett recept till franska. Det var så underbart att sitta vid vattnet i det förvånansvärt värmande solskenet. Jag fick en fantastisk sommarkänsla som jag inte haft på länge! Efter pausen cyklade vi en liten stund till och tog sedan farväl på Avenyn, där jag stannade i Bältesspännarparken och tog några foton i solnedgången innan jag cyklade hem. Jag kan inte säga det för många gånger - jag älskar kvällsljus!! 
 
Quelle belle journée! Vilken vacker dag! 

Comments

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Wow. Viktoria, den sista bilden. Wow. (Blir det en poll med bästa Göteborgs-bilderna snart eller?).
Och bilden med Viktoria på Viktoriabron... Tror inte det kan bli mer poetiskt..!

Hur kommer det sig att ni översatte ett recept? (nyfiken i en strut)

Svar: Hihi, tack!! Det var så att Diana bjöd din dansskola på svenska chokladbollar innan hon slutade och de gillade dem så mycket att de bad om receptet, som hon ska skicka ner nu!
Viktoria - Hallon

2014-09-14 @ 23:24:54
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

teruko

Det undrar jag med ;-) Översatte ni bara för "skojs skull" = inte fel i så fall!

Svar: Eller hur, inte helt fel! Men det var så att Diana bjöd på chokladbollar på sin dansskola innan hon slutade, vilket uppskattades stort och receptet efterfrågades! Så vi översatte det tillsammans och nu ska det skickas ner!
Viktoria - Hallon

2014-09-14 @ 23:36:50

daniela

SÅ snygga dina skor är!!!

Svar: Tack så mycket!! Jag är jättenöjd med dem!
Viktoria - Hallon

2014-09-15 @ 20:46:21
URL: http://ddanielas.blogg.se

Mariekexet

Såå fina bilder! Och låter som en supermysig dag. (Och kan informera dig, gjorde argumentation på gymnasiet om just cykelhjälmar och det är faktiskt sjukt läskigt hur många olycka som är cykelolyckor i trafiken... Så du är bra klok som har på dig hjälm! )

Svar: Tack så hjärtligt, vad glad jag blir! (Ja, men eller hur! Första gången jag cyklade hade jag inte hjälm och jag fruktade för mitt liv när man kom upp i galna hastigheter i nedförsbackar, plus att det kommer gångare och bilar från alla håll ... Cykelhjälmen stannar på!!)
Viktoria - Hallon

2014-09-18 @ 15:59:56
URL: http://mariekexet.blogg.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0