En kämpe

 
 
Här sitter jag i nattmörkret, kl 23.38. Vid mitt skrivbord, som är överfullt av klottriga anteckningsblock, pennor och suddgummin slängda överallt, öppna läroböcker i högar, flashcards i en enda röra och med datorn uppe där det finns minst fem flikar med informationssidor. Mitt huvud värker och jag önskar att jag hade börjat plugga tidigare, men jag är ändå inne i något slags flyt och antecknar så fort jag kan på mina flashcards, för jag vet att jag måste kunna det här snart. Men jag begriper verkligen inte hur jag ska lära mig allt. Tröttheten smyger sig på långsamt och jag sneglar på klockan som blivit alldeles för mycket.
 
Det är lätt att hitta saker att klaga på, och på dessa saker tänker jag ofta.
Men då och då kommer insikten om hur min situation ser ut utifrån. 
 
En ung tjej, klädd i mysiga kläder, som sitter i sitt rum en sen söndagskväll med stearinljus tända. Omringad av studiematerial som alla används regelbundet och hon antecknar för glatta livet. Mer och mer information fastnar i hennes huvud, men hon märker det inte själv eftersom hon bara ser den enorma mängden fakta som fortfarande finns kvar. Trots detta fortsätter hon, viljestarkt, och tycker innerst inne att det är roligt - för det kommer leda till att hennes dröm uppfylls, även om den är långt borta. 
 
För många år sedan när jag började tänka på framtiden så var det den här personen jag beundrade och drömde om att jag en dag skulle kunna bli. En kämpe, som fortsätter trots huvudvärk, tidspress och trötthet, för att uppnå det hon vill. En som sitter fram till nattid för att hon ska lära sig detta. Hon vet att hon kan. 
 
Det känns lite konstigt att säga det ... men jag kanske har blivit en kämpe trots allt. 

Comments

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Jag måste bara säga att jag verkligen beundrar din förmåga att ta ett steg tillbaka, coh se allt ur ett metaperspektiv. Det är verkligen få personer som kan göra det, och dra sådan nytta av det, som du gör.

Svar: Tack fina du. Jag gör verkligen det bästa jag kan och när jag lyckas, då måste jag ju njuta (och dra nytta) av det!
Viktoria - Hallon

2014-09-29 @ 00:34:11
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Karolina

Jag håller med Emelie! Dina egenskaper kommer du att få stor nytta av resten av livet! Det kommer bli många sena kvällar och nätter som denna. Kram

Svar: Så sant, det kommer bli många, många fler. Jag får hålla i glöden så gott det går!
Viktoria - Hallon

2014-09-29 @ 20:21:17


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0