Första dagen på läkarprogrammet!

 
Vilken galet lång men rolig dag jag har haft!!! Det hela började med att alarmet pep tidigt och jag åt frukost med utsikt över ett ljusnande Göteborg. 
 
 
Strax efter 07 på morgonen var jag redo att skynda mig till spårvagnen för att vara i god tid. Självklart var jag där på tok för tidigt, men better safe than sorry! Imorgon sover jag lite längre. Jag mötte upp Diana och några trevliga personer ur min nollegrupp som jag hade träffat på fikaträff igår kväll. Sedan drog det hela igång! 
 
 
Det började med att vi blev grundlurade av äldreklassare om att betygsystemet skulle ändras, att Göteborg skulle förlora sitt examinationstillstånd och om alla möjliga underliga events som kyrkovandringar m.m. Det var underhållande att se hur vissa blev otroligt chockade när alla sanningarna kom fram! De hade pratat och blivit vänner med några som bara låtsats vara nollor! Jag förstod att en del av det var på skoj, men vissa saker gick jag på totalt! Rolig start! 
 
Sedan började det högst viktiga uppropet och jag satt på helspänn för att höra mitt namn, men i havet av dem var det lätt att låta tankarna vandra. Mentalt tänkte jag för mig själv: "Jag hoppas att Diana kommer slå till mig eller något om jag skulle dagdrömma mig bort allt för långt!" Som tur var så ropades mitt namn upp (woho!) och jag svarade, haha! De bara kastade information på oss och sedan var den rosaklädda nollningskommittén Columna Vertebralis där och presenterade sig och dansade. Rundvandring på Medicinareberget och vegetarisk pizza till lunch. Sedan ännu en föreläsning och slutligen var det dags för stadsvandring med nollegruppen! 
 
Temat för årets nollning/insparkning är "under" (grupperna heter saker som "Under bältet", "Under ytan", "Undersök" m.m.). Vår grupp heter "Underdog", så därför blev vår maskot naturligtvis en rosa, omplåstrad hund. Vi fick en lista på massor av saker vi skulle göra, hitta, filma och fotografera, medan vi gick och åkte runt i Göteborg. Här är vår gruppbild: alla är självklart "under dog". En riktigt härlig grupp att spendera sin första tid med! 
 
Samarbetslekar framför domkyrkan! 
 
... några tog sig ett bad ... 
 
Avslutningsvis på kvällen blev det middag och spex från allas faddrar! Bland alla åtta nollegrupper på kanske 12 personer per grupp fick vi veta att vi hade gått från att ligga näst sist (våra faddrar hade tävlat åt oss) till att ligga ... näst först!! Go Under dogs! Det lönade sig alltså att bada, klättra i pyramider, hitta kundvagnar, sjunga allsång på spårvagnen och så vidare! 
 
 
Dagen avslutades med att passera Poseidon då jag och Diana ventilerade till varandra om dagens knäppa händelser, och sedan med åka hem, helt och totalt slutkörd efter en lång, men taggande första dag på läkarprogrammet! 

Comments

Mimmi

Vilka roliga grejer du fått göra på din första skoldag!

2014-09-02 @ 06:05:54

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Wow, det låter som en fullspäckad första dag - jag förstår att du är helt slut efter det. Min dag var inte alls lika hektiskt på psykologprogrammet - jag var bara där för ett två timmars upprop! Men sedan nollades jag ju inte heller.. Har nog lite fördomar om att det är mycket förnedring och alkohol inblandat, men sedan är jag ju färgad av alla amerikanska filmer där saker alltid spårar, haha. Ska bli kul att följa dig i nollningsprocessen också!

Var det inte kallt i fontänen?

Svar: Nollningen har gjorts om så att den inte får vara förnedrande eller några slags grupptryck gällande alkohol och det tycker jag att de har hållt bra! Allt har varit frivilligt och de har uttryckt att alla får göra som de vill, det är helt okej! Jag känner att jag bara går runt och är glad hela tiden och nollningen har gjort det så mycket roligare än det hade varit annars!! P.S. Jo, jag tror allt att det var kallt, men killarna var modiga!
Viktoria - Hallon

2014-09-02 @ 08:33:45
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Andréa

Åh så roligt!! Tänk vad mycket spännande du har framför dig :)

Svar: Ja, jag är jätteglad ungefär hela tiden!!! Du har rätt, jag längtar till framtiden och allt som dessa år som läkarstudent kommer att bjuda mig på!
Viktoria - Hallon

2014-09-02 @ 11:24:59


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0