Helt (h)underbart!

 
Under dag nummer 2 som läkarstudent har det smått börjat sjunka in att i princip alla jag ser om dagarna är läkare eller blivande läkare. Det känns så konstigt att just de här trevliga människorna ska bli läkare precis som jag! "Vilket härligt sammanträffande!" tänker jag varje gång. Då kommer jag på att vi egentligen är här för att vi alla vill samma sak och har blivit utvalda av tusentals att gå här. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad!!! 
 
Under dagtid har det idag varit mycket lugnare än det var igår (lyckligtvis)! Endast seriösa och oftast intressanta föreläsningar från gamla elever, läkare, filosofer, olika råd och föreningar och utskott och jag vet inte allt. Det var skönt på ett sätt. Att lyssna på lärare och föreläsare är i alla fall något som jag redan vet hur man gör bland allt nytt! Någon slags stabilitet i denna främmande värld jag befinner mig i. 
 
Men vad är livet utan lite äventyr?! På kvällen var det dags för fadderbjudning - alltså en middag/fest med faddrarna i vår nollningsgrupp Underdog! Det var verkligen jättekul!! Innan vi gick dit träffades gänget och så målade vi ansiktena som hundar, haha. Bjudningen hölls i inget mindre än en spårvagn! Stillastående, men ändå! Under kvällen åt vi mat, pratade och skrattade, lekte lekar, sjöng, dansade och gjorde iordning en liten sketch som bedömdes av nollningskommittén som kom på besök på kvällen. Jag är ganska säker på att de gillade den starkt (vilket betyder att vi ligger bra till i tävlingen mot de andra sju nollegrupperna, moahaha). Kvällen bjöd på ett livat party!!! Helt (h)underbart!!! 

Comments

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Hahaha, jag skrattar gott åt ordvitsen i rubriken. Jag vet inte om det var med meningen, men det finns just tre betydelser i den? :D
Uppenbara - HUND, basen - UNDERBAR och så även UNDER (så som i UNDER-dog)... Helt genialiskt! (men det var klart meningen, herregud, UNDERskattar jag en läkarstudent?!).

Haha, ja, jag ser dig verkligen som läkarstudent numera också. Blivit en fin del av din identitet (och din blogg!).

Svar: Skriver jag någonsin något vitsigt utan att mena det?! ;) Som vi har varit underhållande göteborgsvitsiga med våra härliga ord! Vi är för(h)undransvärda, (h)underbara, framtida (h)underläkare!!! Min nollningsgrupp är så otroligt roliga och vi har så god stämning i gruppen! Vad glad jag blir att du tycker så! Jag har nämligen besynnerligt lätt att betrakta mig själv på detta nya sätt, och går in i rollen som läkarstudent för fullt. Och gäller det mig så gäller det även min blogg! Som jag har väntat på att äntligen få lägga till den gröna texten längst upp på headern!! Nu händer det!!!
Viktoria - Hallon

2014-09-03 @ 08:24:43
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Hanna

Åh vad det låter spännande att gå på läkarprogrammet! Och middagsbjudning i en spårvagn låter ju som en fantastisk idé :D

Svar: Det ÄR spännande att gå på läkarprogrammet! Roligt och seriöst och mysigt och allt på en gång! Ja men eller hur, visst låter det härligt?!
Viktoria - Hallon

2014-09-03 @ 09:28:32
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

E

Har du alltid önskat bli läkare? Hade du det lätt i gymnasiet? Grattis till antagningen och stort lycka till

Svar: Hej E! Tack så mycket! Nej, jag har inte alltid velat bli läkare. Jag funderade på det under gymnasiet, men eftersom jag även gärna ville jobba med språk (som var det roligaste jag visste) så kunde jag inte bestämma mig. När jag åkte iväg som au pair till Frankrike lärde jag mig franska och då kände jag att jag liksom kunde kryssa av språkdelen - då fanns det bara ett val kvar som nästan gjorde sig av sig självt! Under gymnasietiden så arbetade jag hårt, men man kan säga att jag haft någorlunda lätt för skolan under hela skolgången. Jag har en bra studieteknik och ett bra minne, men det betyder inte att jag inte måste göra hela arbetet att lära mig allt i alla fall! Ha det bra!
Viktoria - Hallon

2014-09-04 @ 21:06:35

E

Vad kul att du svarade! Och så har jag en till fråga (vilken kanske är onödig), men då gick du natur va!?:)

Svar: Inga problem, ledsen att det tog så lång tid! Det har varit galet upptaget de senaste dagarna. Ja, jag gick natur!
Viktoria - Hallon

2014-09-08 @ 17:23:54


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0