Om att åka "hem" över helgen

 
God lördag på dig! Den här morgonen vaknarde jag upp hemma hos mina föräldrar med planerna att spendera helgen här! Jag flydde Göteborg igår eftermiddag för att på släktkalas och hälsa på min kära familj. Det är en inte allt för lång tågresa att åka hem, men om jag hade pendlat till skolan varje dag skulle det ha varit ett evigt stressande. "Om jag springer hinner jag med ett tidigare tåg!! Åh nej, hann inte... Jag får vänta här i en timme på nästa...". Minskad stress är en av anledningarna till att jag är jättenöjd över att ha flyttat till Göteborg. Jag skulle dock aldrig förneka att det ändå är skönt att ha familj och släkt nära! 
 
Jag vet inte varför, men igår när jag kröp ner i de nytvättade lakanen i min säng i mitt gamla rum slogs jag av en känsla av att det var julaftons kväll. Det kan bero på att jag gick runt på kvällen i tjocka strumpor som min mormor stickat, att det var lite småkyligt i mitt rum (tills jag slog på värmen) eller för att jag hade spenderat kvällen med släkten (och fått presenter ... inflyttningspresenter!). I vilket fall var det urmysigt att somna in med den känslan i bröstet! 
 
 
Nu laddar jag upp för en lördag med studerande. Läkarprogrammet har kört igång på riktigt nu och det är full fart framåt. Om jag skulle jämföra mängden pluggande med den på gymnasiet så är det lite som att jag skulle ha nationella prov ungefär varannan vecka. Bara att det inte finns några prov - endast en megastor tenta om en månad, då endast en bråkdel av kunskapen vi ska kunna kommer beprövas! Turligt nog har jag kommit över känslan av att man bara ska "plugga till provet". Istället så pluggar jag för livet! 

Comments

Mamma

Jag tycker att det är toppen när du kommer hem!!!

Svar: Vad underbar du är, mamma!!!
Viktoria - Hallon

2014-09-20 @ 17:30:56

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Att åka hem över helgen - så studentigt! Känner du inte det själv, hur vuxet det är? Älskar för övrigt beskrivningen av julaftonskväll, nu blir man ju lite julesugen... Har börjat handla mina klappar redan, och ser fram emot julen så (fastän hösten knappt börjat här i Paris). Nej, nu får man lugna ned sig!
Var familjen och släkten stolta över dig? Har de visat de på något sätt? :D

Och till sist: WOW, har du redan kommit in i känslan att "plugga för livet"? Det tog mig bannemig mer än ett år att inse det, innan betygshetsen lade sig för mig... ;)

Svar: Jo, jag kände det allt ganska bra när jag skrev "åka hem till mina föräldrar" ... Jag känner alltså redan att jag bor i min lilla studentlägenhet! Jo, det tror jag allt. De är i alla fall intresserade av hur allt går och hur det känns för mig, så de bryr sig om hur det går! Haha, jag tror att det där året utan plugg i Paris grävde sig djupt inom mig och skapade en stor mognad och en vilja att fortsätta plugga! Annars hade den inställningen varit ytterst svår att uppnå!
Viktoria - Hallon

2014-09-21 @ 07:11:20
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0