Provsittning, brunch & bibblan

 
Fredag kväll var det dags för finalen på insparkningen då vi nya läkarstudenter bjöds in till en provsittning! Jag träffade min nollegrupp innan och vi förberedde en liten sketch - ett så kallat "spex", för att plocka de sista poängen i nollningstävlingen. Sedan bar det iväg! 
 
 
 
Klädkoden var inte inte uppklädd, utan utklädd, så vi kom i diverse snygga outfits som passade rollerna i våra spex. Själv skulle jag föreställa en föreläsare som vi hade förra veckan, så jag var snitsigt klädd i kavaj och med håret bakåtkammat! I spexet gick jag runt och stirrade ner i marken medan jag sa: "Humanbiologi, systembiologi, humanbiologi, systembiologi, INTRESSANT, humanbiologi, systembiologi ..." och totalt ignorerade den stackars eleven Olivia som höll uppe handen! Underhållande roll att spela! 
 
 
Det var en riktigt rolig kväll med mingel, trerättersmiddag, spex, sånger och slutligen blev det dans efteråt! Galen kväll. Man kan säga att när jag väl kom hem sent in på småtimmarna så somnade jag på två minuter. Någon 100-årig, lång skönhetssömn fick jag dock inte, för morgonen därpå var det dagen efter-brunch! 
 
 
Jag vandrade runt på avenyn denna lördagsmorgon, på väg mot brunchen. 
 
... och passerade ett ställe som jag absolut vill besöka någon gång! Mitt hjärta klappar till varje gång jag ser ett ord på franska!! 
 
Brunchen var så otroligt god med ett stort utbud av både mat och sällskap! Dock såg maten ganska mycket fräschare ut än vad många av oss studenter gjorde, hehe. Buffén bestod av nybakt bröd och scones, pålägg i mängder, omelett, hemmabakt pizza, ägg, bacon, frukt, kakor, våfflor med grädde och sylt, smoothie, juice, te och kaffe! Som frukostälskare var det en riktig dröm...! Jag satt med ett härligt gäng i klassen och vi bestämde några stycken att vi skulle gå till stadsbiblioteket och plugga tillsammans efteråt. 
 
 
Lilla moi och Olivia, pigga och alerta för att studera! (Mer eller mindre i alla fall). 
 
Snillena Anniina och Therese. Vi tog plats i ett grupprum och diskuterade humanbiologi, systembiologi, humanbiologi, systembiologi ... 
  
 
När man pluggar
är det ju lätt att det här händer:
 
 
Busigt värre. Kort sagt hade vi jättekul i vårt grupprum och vi fick en del nyttigt gjort också. Ett rosa bibliotekskort införskaffades och en extrabok i biologi lånades. Med dessa smarthuvuden till hjälp utsuddades några frågetecken från min nuvarande värld av cellbiologi! 

Comments

Susanna Maria J

Gud så mysigt det ser ut!

Svar: Det var det absolut - alltihop!
Viktoria - Hallon

2014-09-13 @ 19:28:59
URL: http://oslofru.com/

Daniella 🌙

Var åt ni den brunchen?

Svar: I kårhuset, det var nämligen studentkåren som anordnade den!
Viktoria - Hallon

2014-09-13 @ 23:39:44
URL: http://daniellachanelle.se/

Mimmi

Så hur gick det för er nollegrupp, Underdog?

Svar: Vi vann inte som grupp, men en i vår grupp blev "Årets nolla"!
Viktoria - Hallon

2014-09-14 @ 05:54:35

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Ååååh, vilket härligt inlägg att läsa! Det sprudlar och är så glatt, och jag kan inte hjälpa annat än att storflina åt den sista gif:en. Återigen lyckas du, mästerfotograf Halonen, att förmedla sådana känslor i dina bilder. Båda förundran och humor. Det enda jag grämer mig över, är att det inte lyckades bl några bilder på den där brunchen, som låter så fasligt god..

Men du, vilket lag vann nollningen?!

Svar: Alltid uppskattas dina kommentarer, Emelie! Eller hur, jag blev jättebesviken när jag insåg att jag hade ätit upp min(a) god(a) tallrik(ar) - utan att ha tagit en endaste bild! Vi vann tyvärr inte, trots att vi var Underdogs! Det var Under tiden som vann istället, men de var de värda för det gjorde grymt roliga spex!!
Viktoria - Hallon

2014-09-14 @ 23:18:42
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0