Mon amie Emelie

 
Jag har en sådan enorm tur som har flyttat in hos en vendeuse en boulangerie - min vän Emelie, som säljer bröd på ett franskt bageri! Inte bara har hon varit supersnäll som har låtit mig bo här, utan igår fixade hon även vår middag som vi avnjöt under en härlig tjejkväll hemma i studion i centrala Paris. 
 
Detta var dock inte vilken middag som helst. När Emelie kom hem med maten 21.40 hade jag inte ätit sedan lunch vid 12-tiden eftersom jag sparade mig inför vad som väntade... 
 
 
... nämligen delikatesser från boulangeriet! När Emelie arbetar stängning och det blir mat över så får personalen ta med sig vad de vill hem, eftersom det ändå ska bakas och lagas nytt den kommande dagen! Mums! Det började med varsin baguette fylld med skinka och ost, som vi själva fyllde på med sallad och tomat, innan vi gick på efterrätterna. Okej, vi åt inte upp allt, men vi åt tills vi båda var nöjda och jag kände mig så lyckligt lottad att ha en vän med sådana smarriga förmåner! 
 
Emelie är stolt över sin fångst, som hon borde vara, hihi.  
 
Beignets au sucre. Munkar med socker. Små och goda att äta till en kopp te exempelvis. 
 
Éclair chantilly à la fraise. Éclair med grädde och jordgubbar. Eftersom jordgubbar inte är någon favorit hos Emelie fick jag avnjuta den här godingen helt själv. Åh, det vattnar i munnen bara jag tänker på den! 
 
Flan normand (tror jag...!). En form av äpplepaj i alla fall. Inte riktigt min favorit, men helt okej. 
 
Macaron framboise. Macaron med vaniljsås och hallon. Oh. My. Lord. Så fantastiskt delikat den var!!! Macaronen var min favorit under hela måltiden! 
 
 
En miljon tack till Emelie för att hon har låtit mig bo här! Jag har haft det megatrevligt och känt mig så ompysslad med att hon har tagit hand om mig och fått mig att känna mig helt hemma hos henne. Dessutom har det varit enormt lyxigt att få låna hennes studio och kunna ta det lugnt där när hon har jobbat och jag behövt vila mellan promenaderna. Hon är guld värd! Merci beaucoup mon amie, et à bientôt, j'espère profondément! ♥

Comments

teruko

Nyss hemkommen från denna fantastiska stad kan jag bara instämma i dina lovord. Både om Paris, givetvis, och Emelie - en himla rar tjej!

Svar: Hon är verkligen underbar! Hoppas du hade det strålande i Paris!
Viktoria - Hallon

2015-08-09 @ 16:56:11

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Åh, vad du skämmer bort mig med fina ord! Det var en ren LYX att få ha dig här, du gör mig alltid så glad.. Hade helst velat att du stannade längre, men våra gemensamma favoritpojkar kallar ju.. ;)

Men du lyste verkligen upp min dag och min kväll, och jag tycker som dig såååå mycket, om du bara visste!

Svar: Underbara du... Jag är superglad över den tiden vi spenderade tillsammans i studion (och i övriga Paris) - och jag är så glad att vi hittade varandra via våra bloggar! Internet äger, hihi!
Viktoria - Hallon

2015-08-10 @ 10:49:56
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0