Sagan om immunförsvaret

 
Mitt uppe i mitt julmyspluggfikande för en stund sedan insåg jag varför jag tycker bäst om att plugga om immunförsvaret av alla områden: det är som en saga! 
 
Det var en gång en vacker, frisk människa som blev attackerad av ett ondeskefullt patogen som spred celldöd omkring sig och gjorde allt för att den själv skulle överleva oavsett hur många andra som dog! Då ropade den skadade vävnaden på hjälp och alla försvarande lymfocyt-riddare rustade upp sig och specialiserade sig mot just den här elakingen. De förintade den tappert och gick segrande ur striden! De överlevande riddarna patrullerade sedan förevigt i kroppen med ögonen öppna efter detta onda patogen så att det inte angrep igen... Snipp snapp slut! 
 
(Det är den sortens sagor jag ska berätta för mina barn i alla fall, haha!)  

Comments

Petra

Haha, så himla bra!! :)

Svar: Eller hur! Hihi :D
Viktoria - Hallon

2015-12-14 @ 16:07:39
URL: http://knokk.se

Anna

Vad mysigt det ser ut att vara! :)

Svar: Mysig är mitt mellannamn! ;D
Viktoria - Hallon


Denise

Hej!! Ville bara säga att jag själv ska påbörja läkarprogrammet nu till våren på GU och har haft dig som en jättestor inspiration med din positiva och helt underbara energi. Jag upptäckte först dina uppladdningar på YouTube och hittade därefter din blogg som jag ska fortsätta att följa för att smitta av lite glädje och motivation på mig själv varje dag :) Tack för att du finns! Stay awesome <3

Svar: Hej Denise!! Åh, vad glad jag blir av att höra detta!!! TACK! Tack för att DU finns! Du är underbar! Aha, vad roligt att du hittade hit via youtube! Jag har inte tänkt på att det går att finna hit den vägen. Vad kul att du ska komma till GU! Hoppas att du kommer trivas lika bra som jag! Du får gärna heja om du får syn på mig i korridoren! Ha det fantastiskt!
Viktoria - Hallon

2015-12-14 @ 23:26:58


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0