Fullkomligen överförtjust i Lund

 
Lyckan var gjord när jag idag äntligen fick se mina bilder från resan till Skåne och Blekinge! En lokal fotobutik lyckades rädda fotona från allt "Card Error"-krånglande med mitt minneskort, tack och lov (!!!). Det var en fröjd att gå genom alla minnen och välja ut mina favoritbilder för att redigera dem och kunna visa här, för dig. Vi börjar med den härliga dagen som jag och min vän Malin spenderade i Lund! 
 
 
Jag är mycket svag för pittoreska smågator, vilket gjorde att jag verkligen trivdes bra i Lund! 
 
 
Vi började dagen med att strosa genom staden, där Malin visade mig små guldklimpar som bara en äkta invånare har koll på. Exempelvis en mysig, bohemisk inredningsaffär där vi fastnade för gulliga småskålar (som är så små att man aldrig vet vad de ska användas till, men ändå verkligen vill ha), den lockande saluhallen där vi letade upp våra favoriter bland franska ostar, och en underbar teaffär där jag köpte den lokala "Lundablandningen" (supergod!). 
 
 
 
Vi stötte på en trevlig marknad på torget, och påmindes om den senaste gången vi var på marknad tillsammans: när vi en vårdag förra året köpte baguetter, ost och frukt till en au pair-picknick i Jardin du Luxembourg i Paris! Precis som då pratade vi även nu franska, under den större delen av våra två dagar tillsammans! 
 
 
 
Vi var inne i den häftiga domkyrkan. Där berättade Malin historian om hur kyrkan hade byggts av en jätte som sedan ville riva den - men blev stoppad och förstenad... och fortfarande fanns att se på undervåningen! Där står han och försöker riva ner en pelare. Jätten var tyvärr nästan lika lång som mig och därmed nästan motsatsen till en jätte, men det var en häftig historia som inte kändes helt omöjlig när vi gick omkring i den fuktiga, kalla, fängelseliknande undervåningen! 
 
 
Det häftigaste var nog alla enormt vackra, gamla byggnader som tillhörde Lunds universitet. Titta bara på det här Hogwartsliknande tornet! 
 
Den stoltaste, finaste delen av universitetet var nog den här vita skönheten. Om jag hade vetat hur häftigt Lunds universitet var innan jag sökte in till läkarprogrammet hade det nog hamnat mycket högre upp på listan - blink, blink! 
 

Vi tog faktiskt en sväng om BMC, den medicinska fakulteten, för att se vad jag missade, haha.  


Det bästa, enligt mig, på hela universitetsområdet var absolut det enorma, häftiga biblioteket. Wow. Nästan varning för Disneyslott...! Tänk att sitta här utanför och luncha en solig dag! 

Det bästa på hela universitetsområdet enligt Malin var däremot ett café där de sålde kaffe för 5 kr! 
 
 
Även tog vi en sväng om den botaniska trädgården innan vi drog oss tillbaka hem för en härlig kväll med god middag och mysigt filmtittande. Sedan sov vi länge. Jag var helt slut eftersom jag bara hade fått 4 timmars sömn föregående natt (efter One Direction-konserten), och vi samlade krafter för att ta oss an Malmö kommande dag! Det blir nästa inlägg! 
 
Vad sägs? Är inte Lund en underbar stad?! Jag blev upp över öronen förtjust! 
Trackback
RSS 2.0