Därför pluggar jag på café

 
Titta på den här lampan! Är den inte urcool? Min inre tefantast jublar! Just när jag trodde att mitt favoritcafé inte kunde få mig att tycka om det mer så upptäcker jag den här lampan! Jag fick syn på den när jag spenderade eftermiddagen med att caféplugga tillsammans med följande tre fantastiska tjejer! 
 
Therese, Anniina, (jag) och Olivia! Bilden är från i fredags, men jag kan lova att de såg lika glada ut idag trots den pressande måndagsheten som låg över oss. Efter tre timmars föreläsning på förmiddagen lyckades vi sitta och plugga effektivt hela fyra timmar tillsammans idag, och var ovanligt duktiga på att kombinera växelvis separat koncentration med frågestund och välförtjänta pratpauser. Jag klappar oss mentalt på axeln för detta! 
 
 
"Oj, vad du fikar mycket, Viktoria!" har flera av mina vänner och familjemedlemmar sagt till mig den senaste tiden, haha. Då brukar jag svara: "Jag ÄLSKAR fika". Det stämmer till hög grad, men den främsta anledningen till att jag besöker caféer relativt frekvent är för att jag finner det mycket motiverande att caféplugga. På universitet har man inte lika mycket schemalagd lektionstid som under tidigare skolår, utan det är förväntat att man ska lägga mycket tid på självstudier. 
 
När man pluggar så mycket som vi läkarstudenter gör (jag skojar inte, plugget står alltid på gränsen till att ta över hela mitt liv) så måste man variera sin miljö ibland. Jag älskar min lägenhet, men när jag kikar upp från plugget efter några timmar och är lite rastlös så är allt omkring mig orörligt och tyst, som att all tid i världen står stilla. Lägenheten glor hånande tillbaka på mig och nästan säger: "Men plugga då. Eller är du svag?"  
 
Därför finner jag det stimulerande och förnöjande med lite miljöbyte ibland. Caféet är nästan motsatsen, full av saker som händer: bakgrundsmusik med varierande låtar och ständig rörelse med människor som kommer och går, bilar och spårvagnar som passerar utanför etc. När jag kikar upp från plugget här så distraheras jag en stund av allt liv omkring mig, och kan sedan återvända till koncentrationen.
 
Den gemytliga stämningen värmer mig, likaså den varma koppen te (som jag alltid tar 2-3 påtår på) och ibland njuter jag av en god macka eller ett smarrigt bakverk, och försöker dra ut på ätupplevelsen genom att ta ett bett, plugga, ta ett bett igen (förra gången lyckades jag dra ut mumsandet på en chokladboll en hel timme!). Jag väljer caféer med så lite folk som möjligt, men har alltid med mig öronproppar utifall att jag hamnar bredvid högljudda cafébesökare. 
 
Kort, caféplugg äger! Dessutom, som Anniina sa idag, hör det inte till universitetslivet att göra så coola saker som att plugga på café? 

Comments

Hanna

Kan inte du dela med dig av några caféer som du tycker om i Göteborg och som du tycker passar för plugg? Hade vart roligt att läsa i alla fall, cafétips är alltid välkommet ju! :)

Svar: Det är inte omöjligt att jag skulle kunna göra det! Nej eller hur, jag tar gärna emot cafétips själv! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-02 @ 23:52:59

Emelie

Givetvis så håller jag med dig fullt och fast. Caféplugg är oslagbart- hur håller man annars igång motivationen?

Svar: Visst är det så!
Viktoria - Hallon

2015-11-03 @ 09:56:29
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Johanna

Ett tips är också att plugga på biblioteket! Jag kan läsa fokuserat en hel dag där vilket aldrig skulle gå hemma. På universitetsbiblioteken brukar det finnas tysta lässalar och separata studieplatser. Värt att testa kanske ;)

Svar: Absolut! Jag sitter ibland på biomedicinska biblioteket i skolan, och har suttit en del på stadsbiblioteket i Göteborg också - och det har sina fördelar på sitt eget sätt!
Viktoria - Hallon

2015-11-03 @ 10:12:08

Amanda

Håller med en annan kommentar, kan du inte tipsa om olika caféer i Göteborg? :)

Svar: Jag ska allt fundera på det! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-03 @ 18:13:26
URL: http://momentswithme.blogg.se

Maria

Jag brukar sitta på skolan eller i biblioteket och plugga, helst i tyst läsesal om det finns plats där. Ofta mycket tystare där än på Caféer. För att slippa bli störd så har jag alltid öronproppar när jag pluggar. Koncentrerar mig mycket bättre då.

Svar: Härligt att vi alla är olika! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-08 @ 18:21:24

Sofie

Klockrent tips om att ha öronproppar när man pluggar. Har själ öronproppar med mig. Klarar mig ofta utan att använda dem med ibland behöver jag plugga in dem och stänga ute ljud när jag pluggar. Dock får jag ont i öronen av de vanliga skumpropparna jag har efter att ha suttit någon timme med dem i öronen. Har du något bra tips på sköna öronproppar?

Svar: Hej Sofie! Ja, visst är det bra?! Jag har också alltid med mig ett par öronproppar i pennfodralet. Hm, jag har bara någon klassisk version, men det finns ju mer avancerade öronproppar som du säkert kan googla fram. Frågan är om du inte bara är känslig i öronen? Om du har på dig dem ofta kanske du borde ta ett uppehåll på några veckor för att låta öronen "läka" och så kan du ha dem sedan? Jag har ingen aning verkligen, jag bara spekulerar hejvilt! Hoppas du hittar något som fungerar för dig!
Viktoria - Hallon

2015-12-08 @ 18:47:28


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0