Kom ihåg vad du kämpar för

 
När jag slog mig ner för att börja kvällens plugg får jag erkänna att jag kände mig nedstämd. De senaste dagarna känns det inte som att jag har kommit någonstans eller lärt mig någonting alls, och för varje dag som går närmar jag mig mina tentor mer och mer, vilket gör det lättare och lättare att jaga upp mig i en virvelvind av nervositet och stress. Dessutom hade vi idag många lektionstimmar med både komplicerade, alldeles-för-genomhastade föreläsningar och utdragna sådana, som skulle ha testat en ängels tålamod. 
 
Så plötsligt, mitt i hopplösheten, när jag lade en clementin framför mig och min kopp te med lundablandning och betraktade den första tentafrågan insåg jag att jag visste precis hur jag skulle svara på den - till följd av de senaste dagarnas pluggande. Det lyfte upp mitt humör till taket! Jag kan faktiskt saker, och genom att sitta här i den mysiga stämningen med min clementin och mitt te och plugga så lär jag mig mer saker. En våg av uppskattning över den här stunden vällde över mig och jag insåg hur vacker den var, på sitt sätt.
 
Med ens skingrade sig en dimma i mitt huvud, som jag inte hade upptäckt. Bakom dimman skymtade jag en bild som jag sett på instagram, bilden nere till vänster. Giving up years of my life to add years to yours. Den representerade målet - det jag kämpar för, som tillfälligt hade glidit ur fokus. Ögonblickligen slogs jag av motivation, fokus och beslutsamhet. Det är ingen befängd tanke; jag kommer att nå mitt mål, med hjälp av kämparglöd, stöd från familj och vänner, och en himlans massa envishet. 
 
Det enda sättet att orka fortsätta kämpa är att komma ihåg vad du kämpar för. 
 
 

Comments

ISA

helt rätt! målet i fokus! Lycka till <3

Svar: Tack så jättemycket! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-03 @ 23:11:03
URL: http://isabyl.devote.se

Stina

Hej! Är så nyfiken på din resa till läk! Vad fick dig att välja gbg? Pluggade du direkt? Hur kom du in? Är det jättemegapluggigt? Studentliv? Funderar själv på läk och är jättenyfiken på läkarstudentlivet :D

Svar: Hejsan Stina! Jag valde främst Göteborg för att det låg närmast min hemstad, men nu när jag har gått här ett tag är jag jätteglad att jag valde här på grund av att Göteborg är den enda staden med ett läkarprogram där man inte har PBL! Jag tog ett års uppehåll efter gymnasiet och åkte till Paris som au pair, och sedan började jag här! Jag kom in på betyg. Det är inte jättemegapluggigt i början, utan man slussas långsamt in i mer och mer plugg - men när man har hållit på ett tag är det väldigt pluggigt, haha! Just nu simmar jag för glatta livet för att inte drunkna i allt plugg, men det är värt det! Göteborg är inte en lika stor studentstad som till exempel Lund (de är galna!), men det finns absolut möjligheter till studentliv här också. Spännande att du är nyfiken på läkarprogrammet, lycka till!
Viktoria - Hallon

2015-11-04 @ 13:38:32

Erica

Älskar dina anteckningar med bilder. Jag läser juridik så är så svårt att måla något, fast kanske är tur å andra sidan då jag knappt kan rita en streckgubbe haha! :}

Lycka till med tentapluggandet! Du kan det :D

Svar: Hihi, nämen tack! Äsch, att kunna rita enkla saker som streckgubbar, moln, löv etc. är allt som krävs, om du använder dem som symboler för något! Tack för komplimangen, den var en av de saker som fick mig inspirerad att skriva mitt inlägg om varför man borde rita för att lära sig! Tack så mycket, ha det bra!
Viktoria - Hallon

2015-11-05 @ 10:09:45
URL: http://ericaskyllkvist.se

Fanny

Hej Viktoria!
Jag håller på och begraver mig i uppsatsskrivande, tentaplugg och redovisningar, precis som du. Det, plus att vädret är kasst (i alla fall hos mig i Gävle), det blir kallare och ja, allt känns grått gör inte saken bättre! Men vet du, jag tog en paus precis och kom på att det var längesen jag var in på din blogg! Den ger mig energi, du ger mig energi! Jag blir imponerad av dig och din motivation. Så tack för det! Hoppas det här gav dig lite mer motivation så kämpar vi ihop!

Stor kram till dig!

Svar: Hejsan Fanny! Jag känner med dig, november är en ansträngande månad både på grund av det snabbt ankommande mörkret, och dessutom har det gått så långt in på terminen att man nu har hunnit gått igenom så mycket att det är dags för inlämningar och tenta till höger och vänster. Åh, vad roligt att du får en energiboost av att kika in här - det gör mig jätteglad! Faktiskt så lyste den här kommentaren upp hela min kväll igår och gjorde att jag fick kraft att sätta mig ner och plugga efter att ha prokrastinerat mig bort en stund. Enormt tack och kram till dig för det!
Viktoria - Hallon

2015-11-05 @ 13:48:50

Hanna

Så vackra anteckningar Viktoria! Jag ser dem glimta till då och då i dina bilder. Du vet att man kan scanna dem och skapa kompendier och sälja till andra studenter i terminer under dig. Finns en hemsida; studentapan.se om man vill få hjälp med säljandet kring dem eller så gör man som dr cosmic (googla) som är t11-student, hon har sålt kompendier ända sedan t2 :) Kram på dig, du lyser upp i höstmörkret! :)

Svar: Hej Hanna! Nämen tack så jättemycket för din komplimang! Den var en av sakerna som inspirerade mig till att skriva ett inlägg om varför man bör rita för att lära sig! Vad intressant att man kan sälja sina anteckningar! Hm, jag får ta mig en kik på det, tack för tipset! Stor kram tillbaka, den här gången var det du som lyste upp mitt höstmörker!
Viktoria - Hallon

2015-11-05 @ 14:14:30


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0