Träning ger pepp, massa pepp, alla sorters pepp!

 
Återigen bevisar jag för mig själv hur galet mycket min sinnesställning och attityd påverkas av fysisk träning. Jag och min fina vän Anniina var idag ute på en lång löptur genom ett soligt, men kyligt, Göteborg. Vi passerade halva staden som lugnt och nästan sömnigt lomade fram under söndagsförmiddagen, medan vi babblade på och skrattade i både upp- och nedförsbackar, fulla av träningens (och sällskapets) belöningsrus. 
 
Ruset stannade kvar länge, även efter jag hade kommit hem och ätit, och när jag satte mig ner för att plugga till min snart anländande omtenta gick jag genom hur min situation såg ut högt för mig själv:
   "Okej, två delområden kvar. Jag klarar det."
Sedan lite mer övertygat:
   "Ja, men jag kommer faktiskt att klara det."
Galet överpeppad och fortfarande hög på endorfiner och dopamin:
   "Jisses, jag kommer att KLARA DET HÄR HELGRYMT! Vart är mitt te?! Jag kan inte övervinna alla mina problem utan mitt te!!".
 
Skrattandes åt mig själv skyndade jag mig ut i köket för att koka min vinnardryck. Hela eftermiddagen har varit fylld av pluggpepp, tepepp, livspepp - alla sorters pepp! 

Comments

Madeleine

Hej Viktoria! Jag har sökt en ny utbildning till våren och hoppas så innerligt att jag kommer in, men samtidigt är jag nervös över att utbildningen kommer bli väldigt tuff! Hur tänkte du när du fick veta att du kommit in på läkarprogrammet? Hur förberedde du dig för allt "kämpande" som komma skall?
Kram, madeleine

Svar: Hej Madeleine! Vad roligt att du ska börja plugga! Själv hade jag ingen aning om hur tufft det skulle bli; jag var mest glad och taggad! Så här i efterhand hade jag dock inte gjort någonting annorlunda - att gå på universitet/högskola är ett äventyr som måste upplevas av varje person på sitt eget sätt. Man lär sig successivt hur plugget och ens nya liv fungerar, och man möter utmaningarna när de kommer. Mitt bästa råd till dig är att bara vara dig själv och försöka gå in i upplevelsen med en positiv anda och en kämparglöd över att du får göra något som du gillar! Stort lycka till! Kram!
Viktoria - Hallon

2015-11-16 @ 10:49:41


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0